Jak schudnąć ?

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
apollo

Re: Jak schudnąć ?

Post autor: apollo »

Po prostu każdy musi sobie dopasować skuteczną metodę - w moim przypadku to świetnie podziałało. Wiem jak wyglądały moje diety przed wprowadzeniem tabletek, efekty były w zasadzie zerowe, ewentualnie szybko niwelowane przez efekt jojo. Już więcej do tego nie dopuszczę.
cotton
Miła Kobietka

Post autor: cotton »

Ja z ciekawości wybrała bym się do dietetyka w celu ustalenia kodu metabolicznego i wdrożyła bym nowe nawyki żywieniowe, ale szukam lekarza z prawdziwego zdarzenia, kogos kto doradzi mi szczegółowo jakie produkty powinam wykluczyć z diety.
apollo

Nie ma to żadnego sensu - najlepszym dietetykiem jesteśmy sami. Wszyscy doskonale wiemy, w czym tkwi problem i wiemy co trzeba zmienić, tylko brakuje nam silnej woli. Właśnie takie zastosowanie mają tabletki. Gdybym potrafiła sama z siebie wszystko zmienić to pewnie nie znalałabym foreverslim...
Tusia

Post autor: Tusia »

cotton pisze:Ja z ciekawości wybrała bym się do dietetyka w celu ustalenia kodu metabolicznego i wdrożyła bym nowe nawyki żywieniowe, ale szukam lekarza z prawdziwego zdarzenia, kogos kto doradzi mi szczegółowo jakie produkty powinam wykluczyć z diety.
Jak już się zdecydujesz na takie badania to możliwości masz sporo, zresztą najciemniej pod latarnią - chyba jednak najsensowniej jest się kierować do osób w miejscu wykonania badań..
apollo

Dietetyk powie Wam to czego się spodziewacie. Logiczne, prawda? To od was zależy czy zmiana diety będzie faktycznie trwała czy też nie. Musicie się starać, dbać o siebie. Sami możecie wiele w życiu zmienić i na prawdę pomoc dietetyka wcale nie jest tutaj potrzebna.
cotton
Miła Kobietka

Post autor: cotton »

Tusia poleciła byś kogoś? Szukam profesjonalnego podejścia do problemu. Muszę się wziąć za siebie, bo jak na razie to mam doskonałą wiedzę teoretyczną, bo sporo się naczytałam o tym wszystkim, ale jestem zdecydowana.
gosieńka73
Jestem tu nowa :)

Post autor: gosieńka73 »

Ale trzeba dodać, że dietetyk to kolejna osoba która będzie cię wspierać i motywować. Zawsze pomoże ci się podnieść w chwilach kryzysu:) Warto:)
Tylko u nas sprzedaż hurtowa odzieży damskiej zapraszamy
martaa23115

Post autor: martaa23115 »

Hej kobietki! Czy któraś z was stosowala thermo Speed Extreme?
apollo

Ja polecam siebie i moją metodę, która po prostu była skuteczna. Wprowadzacie foreverslim, zmieniacie dietę na rozsądną, staracie się jak najwięcej ruszać i efekty przychodzą. Odchudzanie wymaga zaangażowania i zmiany styly życia. Jedynie wtedy cały proces będzie przynosił trwałe efekty - nie tylko na kilka tygodni.
c.olka

Dla mnie najleprza jest zmiana jedzenia np Sushi

Post autor: c.olka »

Dla mnie najleprza jest zmiana jedzenia np Sushi. Zawsze myślałam że jest to coś tylko dla ludzi których na to stać ale w sumie wychodzi na jedno. W Warszawie jest lokal , który ma niedrogie sushi a jest mega obłędne to Orient Corner. Wiem że może w Warszawie jest leprze dojście do tego typu jedzenia , ale jesli będziecie to zparaszam. Łatwo trafić.
apollo

Litości... Na pewno na sushi schudniesz... Jak najwięcej warzywa, minimum słodyczy, kolorowych napojów, bez makaronów, ziemniaków - długo można by wymieniać. Generalnie - nie jest łatwo, chociaż na wspomagaczu zdołałam zmienić dietę w wielu aspektach, i to dało fajne i trwale rezultaty.
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

Post autor: Mariolkaboz »

Jeśli chcemy chudnąć, wręcz musimy zmieniać swoje nawyki żywieniowe. Tylko wtedy możemy odchudzać się. To nie jest tak, że robiąc te samy rzeczy, możemy liczyć na odmienny efekt.
apollo

O ile pojawia się wspomaganie odchudzania to można liczyć na lepsze efekty, ale te zmiany muszą być stałe. Nie mówię o stałym braniu tabletek, tylko o pozostawieniu sobie dobrych przyzwyczajeń z czasów kuracji z tabletkami już na stałe. Jedynie wtedy powinno się udać ostatecznie schudnąć...
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

Tak, to prawda trzeba systematycznie wyrabiać w sobie dobre nawyki żywieniowe. To bardzo ważne.
apollo

To wcale nie jest trudne - przy tabletkach zrezygnowałam z pokarmów, które były dla mnie mega nałogiem, a mimo wszystko potrafiłam z nich trwale zrezygnować - wszystko się da, o ile tylko mamy jasno określone cele i wiemy dokładnie, czego oczekujemy od życia. To wszystko ;-)
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

Cele są decydujące. Tylko one pozwalają śledzić ewentualny progres lub jego brak. Pamiętajmy, że nie zawsze jest się wstanie osiągać celi równomiernie.
cherylady

Post autor: cherylady »

Przepis na pozbycie się zbędnych kg - proste zasady:
1. Odrzucenie słodyczy i fastfoodów
2. Małe posiłki w regularnych odstępach czasu
3. Ruch
4. Woda zamiast słodzonych napoi i soków.

Wydaje się proste, więc wprowadzamy ;)
If you do nothing, you get nothing.
diabetologia łódź
apollo

To nie takie proste - wiesz ile razy próbowałam się odchudzać w taki sposób? I nigdy to nie dawało żadnych efektów. Nawet jeśli coś zleciało to na krótko. I nie mam zamiaru tego powtarzać. Dużo przy foreverslim zmieniłam i nigdy już nie wrócę do starych przyzwyczajeń!
nowa

Post autor: nowa »

odchudzanie-to faktycznie nie zawsze jest proste i potrzeba trochę wysiłku z naszej strony. Popieram poprzednie wpisy, że bez kilku czynników nic nie osiągniemy, czyli odpowiednie odżywanie, unikanie produktów smażonych o dużej zawartości tłuszczu i cukru, regularna aktywność fizyczna, i jak wszędzie trąbią pić duuużo wooody, oczywiście niegazowanej. Bardzo dobrym uzupełnieniem do tego są zabiegi odchudzające. Ostatnio byłam na takim zabiegu w slim-express, to nowe kioski odchudzające które otworzyli w naszym województwie w centach handlowych, zabieg jest bardzo przyjemny i bezbolesny i trwa tylko 20 minut, więc można wpaść robiąc zakupy, ja byłam na razie tylko na jednym zabiegu ale już po tym jednym miałam 1 cm mniej w obwodzie a skóra przy tym zrobiła się jakby gładsza i mniej pomarszczona, widziałam że mają tam też jakieś suplementy, niedługo wybieram się na drugi zabieg to dopytam. Podaję stronę może ktoś zechce poczytać:SPAM
miłego dnia
Ostatnio zmieniony wt kwie 29, 2014 3:01 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
apollo

Szok, jeden zabieg i 1 cm mniej, jeszcze w galerii handlowej jedząc później ze dwa hamburgery i lody =) Jeden z hitów, które czytałam - chyba jeszcze takiej bajki nikt nie puścił. Kurde, czemu tyle jest otyłych, skoro można tak szybko to zrzucać ;P
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

bieganie i pływanie to najlepsze rozwiązania. Może warto.
ibupromka

Post autor: ibupromka »

witajcie! Chciałabym schudnąć parę kilogramów (tak 5 - 6), bo ostatnio niestety mi sie przytyło. Nie jestem osobą grubą, moje BMI pokazuje wagę dobrą, ale nie czuje się dobrze w swoim ciele. Jestem osobą niską i dodatkowe kilogramy u mnie niestety od razu widać. Jaką formę odchudzania polecacie? Bieganie, czy moze jakieś ćwiczenia? Czy biegając schudnę z całego ciała, czy tylko z nóg? Najbardziej zależy mi na brzuchu, pośladkach i udach. Proszę o pomoc :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

proponuję więcej ruchu ;) może niekoniecznie bieganie ;) a jeżeli już, to raczej poczytaj i zaoparz się w odpowiednie buty i mijesce.
Może warto pszukac siłowni lub jakiegoś fitnesu ;)
i oczywiście dieta, może warto ograniczyć węglowodany, szczególnie ziemniaki, makarony i biały chleb..
No i słodycze ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Astra
Super Gaduła

Post autor: Astra »

Nie bede odkrywcza i powiem , ze po prostu mniej jesc i na malutkich talerzach.
Ostatnio tez wyczytalam , ze bardzo skuteczna jest herbata ziolowa pod nazwa Vindanga ktora
pita 4 x w ciagu dnia znakomicie pomaga schudnac.
Moze warto sprobowac , a noz komus pomoze? :)
renataxxx

Post autor: renataxxx »

Znajoma stosowała jakąś dietę opartą na sokach, ale tylko tych prawdziwych i świeżo wyciśniętych soków, ponieważ te ze sklepu w kartonach mają więcej cukru niż herbata z dwoma łyżeczkami cukru. Ja zawsze kupuję sobie soczki jednodniowe w polomarkecie. Polecam ich ofertę i promocje na SPAM
Ostatnio zmieniony śr cze 04, 2014 11:11 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
ODPOWIEDZ