Czy zielone koktajle pomagają schudnąć?
Czy zielone koktajle pomagają schudnąć?
Hej, ile prawdy jest w tej oczyszczającej i odchudzającej mocy zielonych koktajli? Ma ktoś doświadczenia?
Re: Czy zielone koktajle pomagają schudnąć?
No nie da się zaprzeczyć, że oczyszczające są na maxa. Pod warunkiem, że jednocześnie nie jemy śmieci z maka 
To chyba najzdrowszy sposób dbania o sylwetkę
My life my problem
Oczyszczają ale nie pomagają. Sport i tyle
http://www.bluepen.pl
-
paulinaflowers
- Jestem tu nowa :)
@bluepens nie koniecznie, dieta to 70 % zgrabnej sylwetki
W tej chwili szczęśliwa mama a zawodowo księgowa z Łodzi
Jestem zdania, że oczyszczają organizm, ale nie pomogą nam schudnąć. To znaczy, że od picia samych zielonych koktajli nie schudniemy. Na zrzucenie zbędnych kilogramów musimy zapracować. Wysiłek fizyczny zagwarantuje nam sukces. Ale zielone koktajle mają wiele plusów. Są smaczne, szybko się je przygotowuje, dostarczają naszemu organizmowi wiele witamin i dzięki nim możemy pokryć dziennie zapotrzebowanie na owoce i warzywa. Na pewno nie są też nudne bo możemy robić wiele kombinacji owocowych, warzywnych i owocowo warzywnych.
I to jest prawda. Na pierwszym miejscu jest DIETA. Takie koktajle na pewno pomogą schudnąć, jeśli połączysz je z innymi zbilansowanymi posiłkami i będziesz odżywiać się zdrowo. Wszelkie koktajle owocowo-warzywne to na pewno dobry krok.paulinaflowers pisze:@bluepens nie koniecznie, dieta to 70 % zgrabnej sylwetki
Sport jest ważny, ale nie tak ważny jak odpowiednia dieta, wbrew często spotykanej opinii.
Ale z tego co rozumiem to takie soki mogą wspomagać dietę prawda? Opłaca się przejść z kupnych na własnoręcznie robione? Nie pochłania to przypadkiem zbyt wiele czasu??
- Lena_Adams
- Miła Kobietka
Na pewno oplaca sie pod wzgledem zdrowia. Bo ze eko warzyw i owocow robisz sobie taki zdrowy soczek bez dodatkowego cukru, wrzucasz co lubisz. Raczej nie dzialaja odchudzajaco bo to weglowodany ale przynajmniej sa bomba witaminowa. Polecam soki z dodatkiem buraka, daja moc jesli komus smak buraka nie przeszkadza. Jak cwiczylam i pilam taki soczek to czulam ze mam wiecej sily
Mi się udało schudnąć 1.5kg w tydzień pijąc takie soczki 
NOWOŚĆ: Naturalny sposób na odchudzanie - http://www.lineavi.pl/ Do 3kg w 2-tygodnie!
Czyli rozumiem że takie soki lepiej wprowadzić jednak jako dodatek do diety i ćwiczeń niż przeskakiwać na nie jako na dietę bo to nie wypali? A jak polecicie mi robienie tych soków? Jakaś wyciskarka czy sokowirówka czy jeszcze jakoś inaczej? Szczerze mówiąc nie znam się na tym zbytnio... Belka jakie soczki piłaś i jak to wyglądało? 
Nie tylko do autorki: dziewczyny, zrozumcie, że najlepszą dietą jest "mniej żreć". Picie samych koktajli warzywnych nie pokryje zapotrzebowań organizmu, będziecie się głodzić przez tydzień a co potem? Potem rzucicie się na jedzenie, jakbyście nie jadły od miesiąca.Czyli rozumiem że takie soki lepiej wprowadzić jednak jako dodatek do diety i ćwiczeń niż przeskakiwać na nie jako na dietę bo to nie wypali?
Człowiek powinien jeść zbilansowane posiłki, nie tylko warzywa i owoce, ale też MIĘSO I TŁUSZCZE. Czy nie prościej jest małymi krokami wprowadzić zdrowe nawyki? To przyniesie długotrwały efekt, nieporównywalnie dłuższy do picia samych koktajli. Zmieńcie ILOŚĆ i jakość składników a waga sama się posłucha.
Haha stara dobra zasada "MŻ" 
Ja tam to rozumiem, ale wracając do mojego pytania jak to w końcu jest z tymi sokami? Można nimi wspomagać zdrowy tryb życia czy nie bardzo? Co to daje?
Ja tam to rozumiem, ale wracając do mojego pytania jak to w końcu jest z tymi sokami? Można nimi wspomagać zdrowy tryb życia czy nie bardzo? Co to daje?
- Klementyninka
Samodzielnie wyciskane soki są przede wszystkim dobrym źródłem witamin zawartych w warzywach i owocach, poza tym jak masz dobrą wyciskarkę z różnymi sitkami to możesz sobie regulować także klarowność takich soków czyli jak będzie grubsze sitko to i błonnika będziesz mieć trochę w środku i miąższu itp. Jak sitko weźmiesz mniejsze to sok będzie czystszy i ładniejszy ale będą tylko składniki zawarte w nim samym. Nie jestem dietetykiem ale mówię to z własnego doświadczenia. Polecam ci jeśli chcesz wprowadzić do diety soki to po pierwsze nie rób tego drastycznie i szybko bo niektóre owoce (cytrusy) potrafią szybko uczulać więc też musisz to robić z głową. A jak chcesz mieć najlepsze soki to zainwestuj w jakąś wyciskarkę wolnoobrotową.
To coś jak sokowirówka?
- Klementyninka
No nie bardzo. Sokowirówki nie dają dobrych soków. Osiągają za wysokie temperatury przez co jest większy ubytek w tych porządanych składnikach a soku jest znacznie mnie i jest gorszej jakości.
Czyli rozumiem że wyciskarka lepsza od sokowirówki? A jaką byś mi poleciła?
Ostatnio pytalam o to w sklepie. Wyciskarka po prostu lepiej wyciska ale.
Jak masz np soczyste jablko, to...
Z sokowirowki bedziesz miec sok
A z wyciskarki bardziej mus
Jak masz np soczyste jablko, to...
Z sokowirowki bedziesz miec sok
A z wyciskarki bardziej mus
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- Klementyninka
Hadassa masz w zupełności rację ale mimo wszystko wolę zdrowy mus (jak użyję innego sitka to nie będzie aż tak musowaty a bardziej jednak sok) niż wodnisty sok bez wartości odżywczych. Jakbym chciała taki sok to bym poszła do sklepu i sobie kupiła.
Co do polecania to osobiście używam Greenisa ale jak kogo stać to bardziej polecam jego protoplastę i orginał Huroma. (Greenise jest z chin ;P)
Co do polecania to osobiście używam Greenisa ale jak kogo stać to bardziej polecam jego protoplastę i orginał Huroma. (Greenise jest z chin ;P)
Poza tym, mimo wszystko im więcej wyciśniemy to jednak wiecej i witamin i mniej odpadków 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Na pewno pomagaja, ale nie zastąpią ćwiczeń i diety
Skusiłam się w końcu po jakim czasie na kupno Huroma, trochę musiałam sobie oszczędzić ale warto było 
Ja jestem zwolenniczka zielonych koktajli i kupilam wyciskarke do sokow - wydatek ok 500zł ale na pewno szybko sie zwroci
- Klementyninka
Afabius pisze:Skusiłam się w końcu po jakim czasie na kupno Huroma, trochę musiałam sobie oszczędzić ale warto było
Oooo i jaki model w końcu, dawno Cię tu nie było