Trener-Dietetyczny - odpowiadam na nurtujące pytania
-
trenerDietetyczny
- Jestem tu nowa :)
Trener-Dietetyczny - odpowiadam na nurtujące pytania
Cześć
W tym temacie postaram się pomóc wam w edukacji żywieniowej, proszę o zadawanie pytań.
W tym temacie postaram się pomóc wam w edukacji żywieniowej, proszę o zadawanie pytań.
Re: Trener-Dietetyczny - odpowiadam na nurtujące pytania
Jakie zioła najlepiej wspomagają odchudzanie?
Trafiłam ostatnio w necie na dietę jogurtową, czyli do każdego posiłku (oczywiście coś chudego, lekkiego) zjeść jogurt. Niby w 2 tygodnie można schudnąć 6kg.
Czy to faktycznie może pomóc? Co takiego ma w sobie jogurt że pomaga schudnąć? I czy w ogóle pomaga? Bo podobno organizm potrzebuje więcej energii żeby spalić białko?
Do tego powiedzmy rowerek stacjonarny....
Czy to faktycznie może pomóc? Co takiego ma w sobie jogurt że pomaga schudnąć? I czy w ogóle pomaga? Bo podobno organizm potrzebuje więcej energii żeby spalić białko?
Do tego powiedzmy rowerek stacjonarny....
Ciekawie prawisz..
muszę poszukać czegoś o tej diecie
muszę poszukać czegoś o tej diecie
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Niby tu chodzi o te żywe kultury bakterii, że organizm trochę oczyszczą.
Ale jak rano chciałam zjeść płatki kukurydziane z naturalnym jogurtem to było to coś tak okropnego że pół wywaliłam (kury zjedzą). I zjadłam normalnie płatki z mlekiem. Ale już do obiadu zjadlam jogurt truskawkowy, przed obiadem pomarańcza żeby zapchać trochę żołądek, później jak poczuję głód znowu zjem jogurt lub jabłko i następny do kolacji, albo zamiast....
Po roratach rowerek na serialu. No i zero słodyczy bo to one mnie zgubiły w ostatnim czasie.
Ale jak rano chciałam zjeść płatki kukurydziane z naturalnym jogurtem to było to coś tak okropnego że pół wywaliłam (kury zjedzą). I zjadłam normalnie płatki z mlekiem. Ale już do obiadu zjadlam jogurt truskawkowy, przed obiadem pomarańcza żeby zapchać trochę żołądek, później jak poczuję głód znowu zjem jogurt lub jabłko i następny do kolacji, albo zamiast....
Po roratach rowerek na serialu. No i zero słodyczy bo to one mnie zgubiły w ostatnim czasie.
poczytałam trochę.. ale niby chodzi o okrelone składniki posiłku...
i do tego jogurty,..
nie wiem... można jeść.. ale żeby codziennie
i do tego jogurty,..
nie wiem... można jeść.. ale żeby codziennie
-
apollo
Jak dla mnie najlepszym trenerem jest zdrowy rozsądek, którym się właśnie starałam kierować w czasie odchudzania. Zrzuciłam całą nadwagę, kilkanaście kg, zmieniając styl życia, rezygnując z kiepskiej diety. Tak więc wszystko da się zrobić, kwestia tego, jak będziemy do tego podchodzili. Wspomagacz odchudzania ma duże znaczenie, u mnie foreverslim jest w zasadzie autorem mojej utraty kg, więc po prostu starajcie się odpowiednio dobierać leki.
A jak odpowiednio je dobrać?
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Czy trener umarł? 
Się chyba zapracował
i nie ma dla nas czasu 
Tyle jogurtów? Bałabym się zakwaszenia 
Ciągłe jedzenie jogurtów? Przecież to się znudzi.
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
To jest właśnie wada tej diety i dlatego stosuje się ją dwa tygodnie. A zresztą jogurtów jest duży wybór i firm i smaków. Ja jednak z niej nie skorzystałam bo jakoś nie wyszło. Kupiłam jogurty truskawkowe to tak synkowi smakowały że połowę mi zjadł a w lodówce zostały naturalne i tak czekają aż się nad nimi zlituję.... I z mojej diety nici....
-
apollo
Odpowiedni trening dietetyczny możecie sobie zrobić tylko same. Nikt nie będzie pilnował, czy w nocy nie objadacie się słodyczami, co robicie wieczorami - wszystko zależy od was. U mnie również był problem z jedzeniem i pewnie gdyby nie foreverslim, to ten problem dalej by istniał. Od dłuższego czasu jednak dbam o dietę - jestem całkowicie inną osobą.