Dietetyka

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Burbi
Samiec

Dietetyka

Post autor: Burbi »

Hej,

Drogie Panie, (lub jakiś zbłąkany Pan) czy znacie się może któraś na przeliczaniu tych całych kalorii, węglowodanów, etc etc, czytam o tym trochę bo próbuję ułożyć sobie jakiś plan żywieniowy, ale chyba nie do końca to wszystko kumam, chciałbym, żeby mi to ktoś wytłumaczył, a już najlepiej to pomógł coś takiego ułożyć :D

Za wszelkie rady, informacje, życzenia powodzenia w diecie (hehe) będę bardzo wdzięczny :)
"Bo w każdym z nas jest Chaos i Ład, Dobro i Zło. Ale nad tym można i trzeba zapanować. Trzeba się tego nauczyć"
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Dietetyka

Post autor: Hadassa »

Obawiam się że za ułożenie diety raczej większość będzie chciała kasę... w końcu to ich praca..
Pytanie co tak na dobrą sprawę chcesz osiągnąć tą dietą...
A co do przeliczania kalorii, sposobów jest masa.
Najprostsza to dostępne w sieci kalkulatory.
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Karolinka89
Jestem tu nowa :)

Post autor: Karolinka89 »

Ja sama układam sobie dietę jest dużo fajnych przepisów w internecie i nie trzeba chodzić do dietetyka;)
Miłośniczka zdrowego odżywiania się i aktywności fizycznej bloguje: http://szczupla-kobieta.pl
Martuska25

Post autor: Martuska25 »

Polecam wybrać się do dietetyka lub skorzystać z gotowych programów liczących Twoje zapotrzebowanie.
smartkursyszkolenia

Post autor: smartkursyszkolenia »

Teraz jest tyle możliwości. Np na profilu Chodakowskiej są różnego rodzaju diety. Wszystko dostępne za darmo. Wystarczy poszperać w Google.
Skolenia ADR: http://smartkursyszkolenia.pl
Daria9843

Post autor: Daria9843 »

Ja jakoś specjalnie się na tym nie znam ale korzystam z SPAM. Konsultacja dietetyczna na wysokim poziomie więc warto zajrzeć moim zdaniem. Na plus może przemawiać to, że jest darmowa. Osobiście miałam spory problem ze zrzuceniem pierwszych kg i z nimi mi się już udało zrzucić 4kg a idę dalej w stronę lepszego życia więc pewnie będzie więcej. :)

ZA LINK DZIEKUJEMY
Pippi

Post autor: Pippi »

Sądzę, że bardzo męczące jest liczenie każdej kalorii, by otrzymać odpowiednią wagę. Szukasz osoby, która ułożyłaby ci dietę. Mi moją ułożyła dietetyczka z SPAM
Naprawdę polecam, już schudłam 2 kg, jeszcze kolejne 2 przede mną :)

PODZIEKUJEMY ZA LINK
Jankos87

Post autor: Jankos87 »

Ja osobiście liczę kalorie staram się zapewnić sobie 1800-2000kcal i dzięki temu potrafię w pełni nadzorować swoją wagę.
catering paleo wrocław
olajola

Post autor: olajola »

Ja jakoś nie potrafie zebrać się i zacząć liczyć kalorie, makra i inne. Jem po prostu zdrowiej, regularnie i piję wodę. Słyszałam dużo dobrego o preparatach z jagód acai. Zastanawiam się nad kupnem takiego. Ale to jako dodatek do mojego zdrowszego trybu życia. ;)
Silena

Post autor: Silena »

Mam swoją dietę której się trzymam i moja waga też jest dobra.
http://tanietabletkinaodchudzanie.pl/
Awatar użytkownika
martynaaa89

Post autor: martynaaa89 »

Ja kiedyś liczyłam kalorię i wszystkie makroskładniki ale strasznie mnie to frustrowało. Cały czas musiałam zapisywać wszystko co jem, a jak czasem wpadło jakieś ciastko czy batonik to czułam się strasznie winna, że je zjadłam chociaż nie bardzo pasowało w mój bilans kaloryczny, Teraz już nie liczę, nie jest najgorzej chociaż czasami czuję, że jednak za dużo jem, zwłaszcza węglowodanów...
"Także wśród ludzi jest więcej kopii niż oryginałów." – Pablo Picasso
ODPOWIEDZ