SKUTECZNE DIETY

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: SKUTECZNE DIETY

Post autor: Hadassa »

Ale to nie chodzi też o to by nie jeść nic lub prawie nic.
Szczególnie gdy ćwiczymy, ważne by organizm miał energię do ćwiczeń...
Jeżeli skusisz się raz dziennie na coś słodkiego to świat się nie zawali...
o ile regularnie ćwiczysz ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
apollo

Post autor: apollo »

To zależy o jakiej ilości tych słodyczy mówimy, ale generalnie rozsądek podpowiada że najlepiej jeść słodycze raz na tydzień. Pamiętajcie, że jeden batonik to później godzina pracy na siłowni. Czy warto? Zalezy od podejścia.
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Had nie no już nie jem nie wiadomo jakich ilości, A nie pozwala na kupo dużej ilości. Jak ma coś kupić to paluszki czy krakersy, ewentualnie biszkopty i herbatniki.
No zaczynam ćwiczyć regularnie co drugi dzień, bo zakwasy nie pozwalają na więcej póki co :D ale idę w dobrym kierunku, może tym razem tak szybko nie odpuszczę :D
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
ewulkaa28
Jestem tu nowa :)

Post autor: ewulkaa28 »

muszę się pochwalić :) w 2,5 tygodnia schudłam 7 kilogramów. Już jestem ponad tydzień po diecie i nie ma skutkow ubocznych. wreszcie mi się udalo!!! :) nie ma nic lepszego od indywidualnie dobieranej diety, a taką zafundowała mi bezpłatnie dietetyczka ze SPAM. wszystkie konsultacje i wymiany informacji przebiegała przez internet. nie ma co więcej gadać, cieszę się ładną figurą na wiosnę i wam też tego życzę!
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2014 10:51 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Nieuczesana
Miła Kobietka

Post autor: Nieuczesana »

Hmmm,nigdy nie miałam okazji się odchudzać-tak mówią inni.Próbowałam diety Dukana,żeby sobie poprawić sylwetkę,bo nigdy sama o sobie nie myślałam,że jestem idealna.
Zakwasiłam tylko organizm.Paskudne to jedzenie,marzyłam o czymś normalnym na obiad.
Nie polecam.
apollo

Dukan niszczy zdrowie, mało miałyście tego przykładów w Polsce i na świecie? On przecież stracił prawo do wykonywania zawodu. Całkowicie odradzam diety tematyczne, one tylko niszczą zdrowie - ludzie Dukana stają się stałymi klientami specjalistów od nerek!
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

Jak dla mnie skuteczny jest catering dietetyczny który sobie zamawiam, jem zdrowo, smacznie, regularnie i mam darmowe konsultacje z dietetykiem...
apollo

A, to o chodzi... Na pewno katering dietetyczny sprawi cuda. Na pewno nie oszczędzają na jakości produktów i dostajesz tylko te pełnowartościowe. Wierzysz w to? Smaczne jedzenie i zdrowe można przygotować tylko na jeden sposób - samodzielnie!
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

Post autor: Mariolkaboz »

Ostatnio im bliżej lata, wszyscy interesują się sprawdzonymi dietami. Nikt nie myśli aby dbać o siebie cały rok, tylko przed wakacjami. No jest to problem dla nas.
Mała_Kaśka
Fajna Kobietka

Post autor: Mała_Kaśka »

8-)
apollo pisze:A, to o chodzi... Na pewno katering dietetyczny sprawi cuda. Na pewno nie oszczędzają na jakości produktów i dostajesz tylko te pełnowartościowe. Wierzysz w to? Smaczne jedzenie i zdrowe można przygotować tylko na jeden sposób - samodzielnie!
Być może masz trochę racji. Ale... jesli ktoś pracuje..dużo pracuje, ma na głowie full spraw a ma możliwość zamawiania sprawdzonego:) cateringu to jest to wyjście. Nie ma tysiąca wymówek i odkładania, a są efekty.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A guzik prawda, że tak powiem. Pracuję więcej, niż dużo. W międzyczasie wychowuję dziecko, realizuję swoje pasje, zajmuję się psem, kotem, facetem (niekoniecznie w tej kolejności) i jakoś znajduję czas na zdrowe jedzenie. Jeśli nie zmienisz swoich nawyków żywieniowych, żaden catering Ci nie pomoże - chyba, że zamierzasz być na nim przez całe życie - na co mnie np. szkoda by było kasy. :)
Awatar użytkownika
Theila
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Theila »

Chyba to już pisalam, ale bez porządnego wzięcia się za siebie i swoje żywienie nie ma szans na osiągnięcie czegokolwiek. ciągłe narzekanie wcale nie pomaga. Ja ogólnie lubie się zgrowo odżywiać. Podejrzalam na stronie diety Cambridge dania, gdzie na całe tygodnie są opracowane z kaloriami i pełnymi przepisami. Fajna sprawa dla tych którzy nie maja czasu bo mają podane jak na dloni. Trzeba tylko zrobić :)
cotton
Miła Kobietka

Post autor: cotton »

Nie tylko odchudzanie powinno być połączone z ćwiczeniami ale też z prawidłowym odżywianiem. Najlepiej jeść to co nasz organizm przyswaja w takich ilościach jakie jest zapotrzebowanie. Dlatego jak najszybciej powinno się zrobić badanie na nietolerancję pokarmową tzw. kod metaboliczny, aby nie tyć. Ostatnio tyle się o tym mówi, że jedzenie jest naszym naturalnym lekarstwem tylko trzeba wiedzieć jakie produkty można jeść. Znalazłam opowieść dziewczyny, która o tym opowiada.