Jak odchudzić męża

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
ekoroxane86
Jestem tu nowa :)

Jak odchudzić męża

Post autor: ekoroxane86 »

Witam. Jestem mężatką 7 lat od tamtego czasu mój mąż przytył a ja nie chce mieć męża grubasa :) jak skłonić go do odchudzania ?
jakobiny

Re: Jak odchudzić męża

Post autor: jakobiny »

może oboje przejdźcie na zdrową dietę i zacznijcie wspólnie uprawiać jakiś sport? będzie mu raźniej, a i tobie to nie zaszkodzi ;)
http://redeye.pl/
apollo

Post autor: apollo »

Wrzucaj mu do jedzenia foreverslim, zabieraj na codzienne spacery - tego nie powinien odmówić. Po czasie powinnaś zauważyć spore zmiany na wadze, oczywiście wymaga to cierpliwości. Trudniej będzie wymóc rozsądną dietę, a może po prostu spróbuj ogólnie wprowadzić w domu na jakiś czas wyłącznie zdrowe jedzenie?
Mysienkaaa

Post autor: Mysienkaaa »

Najlepiej przejść wraz z nim na dietę, będzie to znacznie skuteczniejsze, no i oczywiście dużo bardziej motywujące dla obu stron. A jeśli druga strona nie musi się odchudzać to chociaż zacząć uprawiać z nim sport i zdrowo się odżywiać.
Awatar użytkownika
wenus-lifestyle
Miła Kobietka

Post autor: wenus-lifestyle »

Po pierwsze on sam musi chcieć schudnąć (przydałaby się jakaś motywacja). Po drugie, ja bym się udała do dietetyka, tak aby sobie nie zaszkodzić. Pozdrawiam :)
http://www.wenus-lifestyle.pl
cotton
Miła Kobietka

Post autor: cotton »

Wizyta u dietetyka moim zdaniem to pierwszy i najważniejszy krok do poznania potrzeb swojego organizmu. Lekarz dokładnie uświadamia na wizycie o wpływie diety i nawyków żywieniowych na funkcjonowanie organizmu oraz samopoczucie. Polega to na wczesnej aktywnej profilaktyki zdrowotnej opartej na idei optymalnego dostosowania diety pacjenta do jego fenotypu. Jeśli mąż ma problemy z nadwagą to polecam zbadanie jego kodu metabolicznego, który wykonuje się z badania krwi i wizytę u dobrego dietetyka, który te badania zleci. Rozmowa ze specjalistą wiele wyjaśni i pomoże mężowi przywrócić blask w oczach :)
KarolaLola

Post autor: KarolaLola »

Zgadzam się z jedną z przedmówczyń, że sam musi tego chcieć. Ale możesz go jakoś do tego przekonać, tak by nie czuł się np. niepożądany przez Ciebie. I absolutnie ruszajcie się razem! To będzie dodatkowa inwestycja w Wasz związek. Czy basen, czy wycieczka rowerowa, czy taniec czy wyjście na siłownię. Jest mnóstwo rozwiązań, do tego odpowiednia dieta i wszyscy będą szczęśliwi:)
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

Post autor: Mariolkaboz »

Tak można zmotywować męża poprzez trening wraz z nim. To bardzo przyczynia się do jego chęci.
joasia007
Miła Kobietka

Post autor: joasia007 »

może stosować witaminę S(e*) dla dwojga coś miłego ;) a tak serio to radzę spróbować zmienić dietę oraz zacząć regularnie ćwiczyć z mężem, ja swojego przed którąś rocznicą zmusiłam swojego do zdrowego jedzenia, zaczęłam karmić zdrowymi produktami. za przykład niech posłużą nam produkty takie jak ksylitol sante zamiast cukru, otręby tej samej firmy, czy masło orzechowe, które mój małżonek uwielbia
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

Dieta może być ciężka - czasami prowadzi do kłótni. Ty nie przestrzegasz, Ty również nie, etc. Suplementy, ćwiczenia, spacery na świeżym powietrzu. Możliwości jest naprawdę sporo, nawet sobie tego nie wyobrażacie.
apollo

Hehe... przejść z nim na dietę? Można to zrobić podstępem. Jeśli facet nie chce chudnąć to nie ma bata, żeby go skłonić do rozsądnej diety, a tym bardzie do większej ilości ruchu. Niestety ;-)
cotton
Miła Kobietka

Szukałam sposobów i udało się. Mój chłopak jest po wizycie. Co prawda kręci wciąż nosem, ale sam mówi, że widzi różnice. Trudno jest się jemu na razie przyzwyczaić do nowych nawyków żywieniowych, ale dopinguję go i sama myślę, żeby też udać się na wizytę do dietetyka i zrobić badanie kodu metabolicznego i ustalić co jeść a czego nie jeść.
Awatar użytkownika
Penelopa
Miła Kobietka

Post autor: Penelopa »

To może zainstaluj mu na telefonie aplikację Hellozdrowie, w której można wyznaczać sobie różne wyzwania. Jak wiadomo, mężczyźni zawsze chcą osiągać zaplanowany cel i nie lubią przegrywać, a najgorsze, jak jeszcze przegrają ze swoim lenistwem :)
Awatar użytkownika
kunoem

Post autor: kunoem »

otóż to lenistwo to największy wróg nieprawdaż jak sie go pokona to nie ma żadnego problemu z niczym :)
Jestem dziewczyną która gra w najlepsze gry przeglądarkowe
Awatar użytkownika
Lemoniada

Post autor: Lemoniada »

Sprawa nie będzie łatwa, bo z pewnością będzie się buntował. Może porozmawiajcie na spokojnie i sam się za siebie weźmie?
Blog o Darmoszkach w sieci - http://darmobranie.com.pl/
cotton
Miła Kobietka

jak najbardziej dużo witaminy S trzeba dostarczyć mężowi i zmienić nawyki żywieniowe :) a no i wykluczyć produkty powodujące opóźnioną alergie pokarmową.
Mariolkaboz
Fajna Kobietka

A może szantaż emocjonalny :D
sam hydraulik

Post autor: sam hydraulik »

Bardzo ważny jest sport mamy sprawdzony basen raz w tygodniu tylko polega to na tym aby nie stać i w miarę możliwości jak najmniej przystanków , a 45min intensywnie pływać.Jeszcze jedna sprawdzona rada bardzo mało cukru ,prawie żadnych słodyczy ,a zamiast nich kilka migdałów dziennie efekt murowany.
Jestem hydraulikiem wykonuję kompleksowe instalacje zewnętrzne i wewnętrzne w tym zakresie.Dodatkowo zajmuje się modernizacją instalacji już zamontowanych.
cotton
Miła Kobietka

jak chcesz, żeby mąż stracił na wadze to skupcie się na swoich fenotypach, każdy może jeść produkty przyswajalne i odżywcze dla organizmu w dowolnej ilości. Jednak należy unikać produktów nieprzyswajalnych, które zalegają w organizmie i prowadzą do odkładania się złogów. U mnie działa i czuję się lekko. Zbadajcie swój kod metaboliczny z badania krwi i dostaniecie listę co jeść a czego unikać.
apollo

Hehe... czy nic co wspominałam nie pomogło? Udało się wprowadzić ten środek o którym pisałam? O ile pojawi się systematyczność, to efekty powinny być, tym bardziej jeśli zapewnicie sobie również odpowiedni poziom ruchu.
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

wiecie co ja robię - sama dbam o sylwetkę i mam coraz ładniejszą (jeszcze troszkę i dojdę do swojego ideału:)) i widzę, że działa to na jego EGO i sam zaczyna przebąkiwać o diecie i potrzebie zejścia z wagi ;D
Obrazek
apollo

Facet też człowiek, też chce wyglądać, obawia się, że jeśli nie weźmie się za siebie, to zwyczajnie straci swoją partnerkę, to całkowicie naturalne. Może to rzeczywiście dobra metoda. A pyta cię w jaki sposób ty schudłaś? ;-)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

ale w tej metodzie jest wiele dobrego ;)
ja ćwiczę i mój mąż razem ze mną ;)
oboje się mobilizujemy do ćwiczeń ...
a dwa... nie muszę się martwić ze sobie co innego gotuję, a mu też co innego
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
cukiereczek5

Post autor: cukiereczek5 »

ja podejrzewam że na wyglądzie to raczej zależy tylko kobietą, większości facetów nie przywiązuje do tego zbyt wiele uwagi.

SPAM
Ostatnio zmieniony śr mar 26, 2014 2:35 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Awatar użytkownika
Kornelka00
Fajna Kobietka

Post autor: Kornelka00 »

ja ćwiczę Chodakowską (jednak nieregularnie..), biegam i stosuję 5:2 Mosleya - pewno można to nazwać dietą, ja wolę to nazywać racjonalnym odżywianiem;)
Obrazek
ODPOWIEDZ