Odchudzanie a afirmacje

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Marko
Jestem tu nowa :)

Odchudzanie a afirmacje (+link)

Post autor: Marko »

Witam Drogie Panie,

Wiem, że zakradłem się na cudze podwórko, ale pamiętajcie że zawsze mogłem podać się za kobietę a przecież kłamstwem się brzydzimy ;)

Przychodzę - jak myślę - z ciekawym tematem. Moja żona się aktualnie odchudza. Postanowiłem jej w tym pomóc i nagrałem dla niej afirmacje.

Afirmacje wydają się być większości osób tematem który nie istnieje. Nawet jeśli o nim od kogoś usłyszą, dosyć szybko kończą rozmowę. Proponuję jednak zatrzymać się na chwilę i nie odrzucać tego tematu w kąt. Mam spore doświadczenie w kierowaniu swojego życia tam gdzie chcę aby zmierzało właśnie przy użyciu afirmacji. Wiem jak one działają i jakich efektów można się spodziewać. Powiem Wam jedno... jest to fenomenalne narzędzie.

Skuteczne zmiany w naszych nawykach zaczynają się w środku. W miejscu, które nie jest dostępne dla nas na poziomie naszej świadomości.

Na nic zdadzą się noworoczne postanowienia jeśli pozostaną one tylko na na poziomie świadomości. Powiedzmy, że postanawiamy sobie że nie ruszymy już więcej słodyczy. Po kilku dniach coś ze środka dosłownie zmusza nas do kupienia kolejnego batona. Ba! Nawet staramy się tworzyć takie okoliczności (na przykład "Kochanie, dzisiaj ja idę na spacer z psem...") aby móc tego batona kupić! Czy ten przymus... jest przez nas logicznie stworzony? Oczywiście, że nie. On wychodzi z podświadomości. Tak ją wytrenowaliśmy, to nasza wina (ewentualnie wina otoczenia).

Afirmacje są jednym ze sposobów na gadanie z podświadomością. Im więcej serca im oddasz, tym lepsze efekty uzyskasz.

Oto link do nagranego przeze mnie materiału:
">http://

Dajcie znać co o tym myślicie. Może któraś z Was miała już doświadczenia na tym polu?

Pozdrawiam,
Marek