Co jeść aby mieć ładne paznokcie?
Re: Co jeść aby mieć ładne paznokcie?
Najlepiej zjeść coś naturalnego, niekoniecznie polecane w reklamach produkty z apteki. Poszukaj może na stronie SPAM czegoś naturalnego! Możesz zapytać się specjalisty co to mogłoby być! Mnie służą bardzo te kosmetyki i ich suplementy!
NA FORUM NIE WKLEJAMY LINKOW
NA FORUM NIE WKLEJAMY LINKOW
-
Biografianiepozorna
- Jestem tu nowa :)
Hmmm chyba coś musi mieć krzem jesli dobrze ze szkoly pamietam
Ja zawsze rano pije siemię lniane i się zdrowo odżywiam. W końcu moje paznokcie odżyły
- Marcinex30
Dieta nie ma wielkiego wpływu na paznokcie, szkoda tym sobie zaprzątac głowy
Kasze dobrze wpływają na paznokcie im włosy. Szczególnie pęcak
Dokładnie. Też polecam kaszetomaszrz pisze:Kasze dobrze wpływają na paznokcie im włosy. Szczególnie pęcak
ja wiele razy zmieniałam dietę i paznokcie bez szału, teraz mam lakiery hybrydowe SPAM i paznokcie w końcu jakoś wyglądają a nie tak jak kiedyś krótkie po rozdwajane paznokcie..
TEMAT JEST O DIECIE
TEMAT JEST O DIECIE
Ja zażywam witaminę A. Paznokcie bardzo mi się utwardziły, stały się bardziej lśniące i zaczęły mi szybciej rosnąć. Paznokcie mi się do tego stopnia wzmocniły, że trudno jest je złamać, natomiast jak już dojdzie do złamania to ból jest dosyć mocny, no cóż takie już uroki twardych paznokci. Jak komuś zależy na wzmocnieniu paznokci to najlepiej wspierać się witaminą A.
Siemię lniane jest super. Nie tylko pomaga na paznokcie, ale zauważycie też poprawę włosów i paznokci.sylwucha pisze:Ja zawsze rano pije siemię lniane i się zdrowo odżywiam. W końcu moje paznokcie odżyły
Pracuję w hurtowni ze zdrową żywnością http://BioIndygo.PL
(polecam super ceny!)
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
Dla osób z forum kod rabatowy "babskiesprawy5"
-
sejkzbrodos
Witamina A: znajdziesz ją we wszystkich "kolorowych" warzywach w kolorze czerwonym, żółtym lub zielonym - zawierają dużo beta-karotenu, pochodnej witaminy A. Jedz warzywa w nieograniczonych ilościach. Nie bój się, beta-krotenu nie można przedawkować!
> Wapń: produkty mleczne są znane jako dobre źródła wapnia. Produktem bez kalorii, ale zawierającym wapń jest woda mineralna. Kupując ją, sprawdź skład na etykiecie - 150 mg wapnia na litr to dobra rekomendacja.
Żelazo> w mięsie, soczewicy i szpinaku. Pi sok pomarańczowy. Dzięki zawartej w nim witaminie C zwiększa się wchłanianie żelaza.
> Wapń: produkty mleczne są znane jako dobre źródła wapnia. Produktem bez kalorii, ale zawierającym wapń jest woda mineralna. Kupując ją, sprawdź skład na etykiecie - 150 mg wapnia na litr to dobra rekomendacja.
Żelazo> w mięsie, soczewicy i szpinaku. Pi sok pomarańczowy. Dzięki zawartej w nim witaminie C zwiększa się wchłanianie żelaza.
Coś słyszałam że dobrze jest jeść produkty bogate w krzem. Ewentualnie jakieś dobre tabletki sobie kupić.
http://www.rtgzebow.pl/
- wapń: mleko, sery, natka pietruszki, sardynki
- żelazo: mięso czerwone (wołowina), przekąski (suszone śliwki i morele, rodzynki, czekolada), zielone warzywa (szpinak, szparagi, brokuły, groszek zielony)
- witaminy z grupy B (B1, B2, B6): ciemnozielone warzywa (cukinia, ogórki zielone, fasola szparagowa), ziemniaki, banany, mleko, sery, wątroba
- żelazo: mięso czerwone (wołowina), przekąski (suszone śliwki i morele, rodzynki, czekolada), zielone warzywa (szpinak, szparagi, brokuły, groszek zielony)
- witaminy z grupy B (B1, B2, B6): ciemnozielone warzywa (cukinia, ogórki zielone, fasola szparagowa), ziemniaki, banany, mleko, sery, wątroba
dobra odżywka do paznokci plus dużo warzyw i owoców 
http://www.mamajakty.pl
Warto wyeliminowac z diety żywność przetworzoną, słodycze fast foody i napoje gazowane, to na pewno wpłynie korzystnie nie tylko na stan paznokcie ale na cały organizm.
Ja podjadam migdały i różne orzechy gdyż są bogate w białko, oprócz tego jem też olej lniany
Ja podjadam migdały i różne orzechy gdyż są bogate w białko, oprócz tego jem też olej lniany
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Od dawna ta sama odżywka SPAM. I paznokcie mam zdrowe i skórki mocno odmienione. Nawet nie sądziłam, że zmiana będzie aż taka, a jednak wiele udało mi się zmienić. W tym momencie mam naprawdę zdrowe i ładne paznokcie, ale też nad nimi się napracowałam. .
ALE MOWIMY O TYM CO JESC
ALE MOWIMY O TYM CO JESC
Biosiarka. Mam z nią same dobre doświadczenia. Wzmacnia paznokcie - kiedyś bardzo mi się łamały, włosy = znacznie rzadziej łamię, farbuję raz w miesiącu, skórę - nie mam nawet drobnych wyprysków. Ja łykam kapsułki z biosiarką właśnie, olejem lnianym, olejem piniowym. Na pewno efekty zobaczymy też, gdy w Naszej diecie obecne będą takie produkty, jak : czosnek, cebula, fasola..
http://www.drukarnia.org.pl
-
kasia.paluch1234
Kiedyś moje paznokcie non stop się łamały, włosy tak samo... były dosyć matowe, bez połysku. Strasznie mnie to denerwowało i nie wiedziałam co zrobić, powiedziałam o tym problemie mojej przyjaciółce i ona doradziła mi picie soków... tak więc się w to wkręciłam i zaczęłam pić soki. Mam teraz sporo własnych receptur, najbardziej smakują mi soki ze świeżych owoców, lubię mango w połączeniu z miętą i takie bardziej egzotyczne. Mają one całe mnóstwo witamin. Teraz moje paznokcie się wzmocniły, włosy też! W internecie usłyszałam o wyciskarkach do soków, kupiłam sobie Vortex bo wydała mi się całkiem sensowna. Tak więc serio, jeżeli chcecie mieć ładne paznokcie, musicie dobrze się odżywiać a taki sok łatwo zrobić.
Przede wszystkim używajcie odżywki o której pisałam - zapewniam, że będzie lepiej. Ale dopiero tygodnie systematycznej dbałości o tą płytkę mogą rzeczywiście przynieść zadowalając efekty. Płytka powinna być solidnie wzmocniona.
Te witaminy to rzeczywiście dobry i skuteczny pomysł. Polecam, szczególnie, że "A" dostępne jest w wielu składnikach, które można spożywać na co dzień.Deniss pisze:Ja zażywam witaminę A. Paznokcie bardzo mi się utwardziły, stały się bardziej lśniące i zaczęły mi szybciej rosnąć.
polecam kąpiele w soli angielskiej (gorzkiej) dodatkowo uzupełnia organizm w magnez 
- RadioProtect
Należy stosować dietę bogatą w:
- białko
- witaminy (szczególnie B i C)
- minerały (szczególnie krzem, magnez, cynk, żelazo)
- kwasy tłuszczowe.
Kondycja naszych paznokci, jak i całego organizmu, zależy oczywiście także od odpowiedniego nawodnienia.
- białko
- witaminy (szczególnie B i C)
- minerały (szczególnie krzem, magnez, cynk, żelazo)
- kwasy tłuszczowe.
Kondycja naszych paznokci, jak i całego organizmu, zależy oczywiście także od odpowiedniego nawodnienia.
-
88Mariolka
- Fajna Kobietka
Ja slyszalam ze pomaga odzywka keratynowa w kapsulkach, ktora trzeba wmasowywac w paznokcie.
sama natura 
-
NeverendingStory
ja odradzam tą odżywkę z Eveline, zawiera formaldehyd przez co łatwo sobie zniszczyć płyttkę i można już później się borykać z problemem onyholizy czyli właśnie oddzielania płytki od macierzy. moja znajoma miała ten problem właśnie przez tą odżywkę...
lepiej stosować naturalne metody, wcierać oliwę z oliwek, olej rycynowy, sok z cytryny... unikać hybryd, żeli itp bo to też osłabia paznokcie
lepiej stosować naturalne metody, wcierać oliwę z oliwek, olej rycynowy, sok z cytryny... unikać hybryd, żeli itp bo to też osłabia paznokcie
Wydaje mi się, że każda zrównoważona dieta będzie miała dobry wpływ na paznokcie..
Metoda Fed - Fedmed.com.pl
Piękno pochodzi z wewnątrz - także dla naszych paznokci jest szczególnie ważne, co jemy.
> Witamina A: znajdziesz ją we wszystkich "kolorowych" warzywach w kolorze czerwonym, żółtym lub zielonym - zawierają dużo beta-karotenu, pochodnej witaminy A. Jedz warzywa w nieograniczonych ilościach. Nie bój się, beta-krotenu nie można przedawkować!
> Witamina A: znajdziesz ją we wszystkich "kolorowych" warzywach w kolorze czerwonym, żółtym lub zielonym - zawierają dużo beta-karotenu, pochodnej witaminy A. Jedz warzywa w nieograniczonych ilościach. Nie bój się, beta-krotenu nie można przedawkować!
gdzie można kupić masę cukrową