Jak schudnąć po ciąży??

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
Ambasada Urody
Jestem tu nowa :)

Re: Jak schudnąć po ciąży??

Post autor: Ambasada Urody »

jeśli oczekują Panie spektakularnych i szybkich efektów to warto skorzystać z profesjonalnych zabiegów w dobrych salonach kosmetycznych. W Wilanowie trwa promocja na Vela Shape. to zabieg, który widocznie redukuje obwód ciała! Rezultaty szybko widoczne!
Jednocześnie poprawie ulga napięcie i struktura skóry. Poprzez opróżnianie komórek tłuszczowych, wygładzanie i uelastycznianie, kuracja ta pomaga odzyskać jędrność i likwiduje cellulit. Metoda jest nieinwazyjna
http://www.ambasadaurody.pl
filipinka89

Post autor: filipinka89 »

Znajoma polecała mi tabletki Slimette jak chcesz to możesz je znaleźć na stronie http://slimette.pl/zamow-teraz.html :baby
Awatar użytkownika
Ala_a

Post autor: Ala_a »

..na takie rzeczy nie bardzo mnie stac..:( ale dziekuje za rade i propozycje:))
abraska

Post autor: abraska »

U mnie doskonale sprawdziło się hula hop. Jest rewelacyjne jesli nie tyle chce się zrzucić kilogramy ale głównie wymodelować biodra i brzuch. W tym jest niezastąpione :)
Jednak jeżeli potrzebujemy pozbyć się więcej niż 2-3 kg to niestety moim zdaniem pozostają tylko ćwiczenia kardio.
BAJKI DLA DZIECI - super bajki online | IMIONA DLA DZIECI - baza imion
melinda
Miła Kobietka

Post autor: melinda »

Najlepszym sposobem na schudnięcie jest karmienie piersią. Dziecko wyssie z nas cały nadmiarowy tłuszczyk.
A jeżeli chodzi o brzuszek to warto nad nim popracować ćwiczeniami - najlepiej z piłką gumową.
Spacery z dzieckiem po okolicy na pewno też pomogą.
Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn.
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

Dopóki dziecko jest karmione piersią, nie wolno nawet myśleć o odchudzaniu. Zresztą karmiąc
też się chudnie. A po drugie jadaj częściej,ale w małych ilościach, z tym,że pamiętaj ,że mają to być pożywne potrawy,bo chodzi przecież op dziecko. Przy dzieciątku raczej jest sporo robo0ty,więc taka gimnastyka też robi swoje. Oprócz tego zawsze możesz zrobić kilka dodatkowych skłonów. Właśnie dobrze też jest kręcić hula-hop, ale nie 5 minut,tylko co najmniej 0,30 minut dziennie. Im dłużej tym lepiej. Spacer, rower,woda mineralna. Odrzucić słodycze,bo dziecko będzie miało kłopoty ze stolcem. :baby
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

karmiac piersia i tryb przy dziecku sprzyja trzymaniu formy bo nie da sie przytyc
agata199

Post autor: agata199 »

Moj synek wlasnie konczy roczek, w ciazy przytylam 23 kg, zrobili mi cesarke wiec przez 3 miesiace nie moglam cwiczyc... odstawilam cukier i pieczywo a potem zapisalam sie na rowerek podcisnieniowy vacum jet (bo na silownie nie mialam czasu) - efekt po roku mam -23 kg zrzucone po ciazy i dodatkowe - 5 kg w porownaniu do wagi sprzed ciazy. W sumie udalo mi sie schudnac 28 kg i teraz pilnuje sie tylko zeby wage utrzymac. Polecam ten vacum, szczegolnie mlodym mamom, ktore kompletnie nie maja czasu na silownie :) no i racjonalne zywienie, uwierzcie mi ze sie da :)
Awatar użytkownika
dżoana
Miła Kobietka

Post autor: dżoana »

ZAMIENNIKI!!! hamburger z fast fooda-> home made hamburger z czystego mieska, pelnoziarnistej bułeczki, warzyw, frytki-> gotowane ziemniaczki (nie za duzo) słodkie napoje-> woda, kupne musli-> domowej roboty musli bez cukru, lody-> sorbeciki ( np Grycana, tylko 40 kcal w gałce a z musem jabłkowym tworzą naprawdę przyjmeny małokaloryczny duet) majonez-> jogurt i tak mozna wymieniac do konca swiata, zamienniki kluczem do pieknej sylwetki :))
Awatar użytkownika
babeczka
Extra Kobietka

Post autor: babeczka »

Jednak jeśli karmimy dzieciątko piersią, należy mimo wszystko pamiętać o odpowiednim odżywianiu się, bo wszystko to co my jemy, przekazujemy dziecku. A chyba każda chce mieć przespane noce?. O hamburgerach należy zapomnieć, jadać białe i to gotowane mięsko, nic pieczonego, żadnej kapuchy, czy sosów. Niektórzy tyją - karmiąc, ale przeważnie waga spada. Jakby nie patrzeć, jednak wraz z pokarmem dziecko wyciąga "wszystko", zresztą pracy przy takim maleństwie jest bardzo dużo, dlatego nie ma co się martwić nadmiarem sadełka bo ono i tak kiedyś zniknie. :cooking
MagdaMalaMi

Post autor: MagdaMalaMi »

Ja już jestem 5,5 miesiąca po porodzie, a waga ciągle wskazuje13 kg za dużo. Ponieważ karmię piersią nie ma mowy o suplementach. Chciałam się wybrać do dietetyka, ale wiadomo, na jednej wizycie się pewnie nie skończy. Na klubznizek.pl znalazłam kurs dietetyczny. Może warto w coś takiego zainwestować. Myślę, że może się też przydać rozszerzając dietę dziecka. W końcu za 1,5 miesiąca mój syn będzie zaczynał przygodę z jedzeniem.
Kacienia

Post autor: Kacienia »

sorbety są małokaloryczne a dobre, moje ulubione to pomarańczowe od Ice Mastry. Same albo jako dodatek smakują świetnie i nie tuczą :D
jenna

Post autor: jenna »

Kacienia pisze:sorbety są małokaloryczne a dobre, moje ulubione to pomarańczowe od Ice Mastry. Same albo jako dodatek smakują świetnie i nie tuczą :D
też jadam te od ice-mastry, poza tym nie ruszam żadnych innych słodyczy, wydaje mi się, że sorbecik na diecie nie zaszkodzi, przecież są na wodzie nie na mleku
kkola

Post autor: kkola »

lody nie szkodza od czasu do czasu. ja lubie garden party, bo sa w przystepnej cenie i do tego duze i wyborne.
Awatar użytkownika
Leyla

Post autor: Leyla »

elzbieta45 pisze:karmiac piersia i tryb przy dziecku sprzyja trzymaniu formy bo nie da sie przytyc
Zgadzam się w 100%... jeszcze jeżeli człowiek jest z tym wszystkim sam bez pomocy rodziców... tracisz kilogramy w oczach :witch
Natalia93

Post autor: Natalia93 »

No niestety, po ciąży trzeba się wziąć za siebie i schudnąć. Może potrenuj na bieżni, albo na rowerku treningowym?
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:58 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: spam
Stella08

Post autor: Stella08 »

Jestem świeżo upieczoną mamą :-) Minęły już 3 miesiące od porodu i stwierdziłam, że czas zadbać o siebie :-) Znalazłam ćw w internecie i zastanawiam się nad zakupem pasa poporodowego:
Obrazek Co sądzicie? Pzdr :-)
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:59 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak opcji img, załącznika.
Aleksandra Samoś

Post autor: Aleksandra Samoś »

Poczekaj aż skończysz karmić piersią. Na razie się tym nie martw. Dla dobra dziecka nie powinnaś na razie przechodzić na dietę która może mu zaszkodzić i też na razie bez chemii. Później możesz pomyśleć nad różnymi sposobami odchudzania bez obaw o maluszka swój skarb ;)
Do 12 Kilogramów W Miesiąc --> foreverslim.pl
babka

Post autor: babka »

Ja odczekałam okres karmienia piersią i przeszłam na dietę Cambridge. Jest indywidualnie dopasowana do każdej osoby i prowadzona przez specjalistę. Teraz cieszę się i dzieckiem i ładną figurą po ciąży.
gohusia

Post autor: gohusia »

Przeszłaś wszystkie stopnie? Ogólnie sama dieta chyba trwa dość długo. Każdy stopień oprócz tych pierwszych dwóch może być wydłużany o dowolny czas. Pierwsze dwa nie mogą trwać dłużej niż 3 tygodnie.
ile u ciebie trwała cała dieta?
babka

Post autor: babka »

Gohusia nie musiałam przechodzić wszystkich, bo dość sprawie mi poszło moje odchudzanie.
Byłam na diecie około 3 miesiące i średnio chudłam 3 kg na miesiąc, więcej mi nie było potrzebne do szczęścia:0
Dietę skończylam już dawno, a nadal cieszę się wymarzoną wagą. Nawet został mi taki nawyk sięgania po ich produkty a w szczególności batonik miętowo-czekoladowy :D
Taki mój mały deserek niskokaloryczny:D
Kolaboracja

Post autor: Kolaboracja »

O tym pasie słyszałam i podobno sprawdza się i nie szkodzi zdrowiu to duży plus. Hula hop myślę, że też dobry pomysł, ale czy poza tym można robić jakieś konkretne ćwiczenia ale! w domu?!wiele kobiet nie może pozwolić sobie na siłownie/fitness
Miniczka

schudnąć po ciąży

Post autor: Miniczka »

Dziewczyny, ja w sumie nie miałam z tym takich problemów ale może koleżanki owszem. Macie jakieś rady jak zrzucić zbędne kg po ciązy?
Awatar użytkownika
Comely
Miła Kobietka

Re: schudnąć po ciąży

Post autor: Comely »

No ja to w ciąży jeszcze nie byłam, więc nie jestem zbyt obeznana, ale jakiś czas temu walczyłam o dobrą figurę. :woman:
Bardzo pomogło mi bieganie i uważam, że jest to najlepszy sposób na dieta-f10.html" class="auto-link" rel="dofollow">odchudzanie, tylko trzeba biegać długo, ale bardzo powoli. :!: Co do samego brzuszka, no to przeróżne ćwiczenia na brzuch. Można się zapisać na fitness, może też jazda na rowerze.. Cokolwiek, byle się ruszać. No i niezbędna jest dieta. Nie mówię tu o jakiejś specjalnej diecie, wystarczy po prostu zmienić złe nawyki żywieniowe, na te mniej tuczące. :)
gryzella

Post autor: gryzella »

Gratuluję córeczki! Sama jestem mamą 1,5 rocznego synka. Lepiej wstrzymaj się z dietą do czasu aż skończysz karmić piersią, dopiero wtedy zacznij dietę ze zmasowana siłą. Do tego czasu postaw na ćwiczenia. W ten sposób ja dochodziłam do formy, najpierw areobik, potem dieta i tabletki wspomagające spalanie tłuszczu. Polecam figure extraslim, ale lepiej jeszcze z tym poczekaj :)
ODPOWIEDZ