Jak schudnąć po ciąży??
-
rubin721
Jak schudnąć po ciąży??
Witam dziewczyny mam problem nie wiem co robić by schudnąć po ciąży,urodziłam pięć miesięcy temu śliczną córeczkę.Dodam że karmię piersią i nie wiem czy mogę zastosować jakąś dietę,nie mówię o diecie cud bo w takowe nie wierzę.Jeśli któraś z Was ma lub miała podobny problem to czekam na jakiekolwiek podpowiedzi.Pozdrawiam 
Re: Jak schudnąć po ciąży??
Witaj
Karmienie piersią to chyba nie czas na zastanawianie się nad zrzucaniem wagi. Po pierwszym dziecku wróciłam do mojej wagi w ciągu miesiąca ale dopiero po tym jak przestałam karmić. Z drugim niestety jest trudniej.....nawet biodra nie chcą się ,,zejść". Tydzień temu zaczęłam jeść koktajle odchudzające, na kórych mój znajomy stracił 17 kg w dwa tygodnie.
Na razie powiedz swojemu mężczyźnie , że taką musi Cię kochać
Pozdrawiam
Karmienie piersią to chyba nie czas na zastanawianie się nad zrzucaniem wagi. Po pierwszym dziecku wróciłam do mojej wagi w ciągu miesiąca ale dopiero po tym jak przestałam karmić. Z drugim niestety jest trudniej.....nawet biodra nie chcą się ,,zejść". Tydzień temu zaczęłam jeść koktajle odchudzające, na kórych mój znajomy stracił 17 kg w dwa tygodnie.
Na razie powiedz swojemu mężczyźnie , że taką musi Cię kochać
Pozdrawiam
-
rubin721
Witaj
Dzięki bardzo za odpowiedz,szczerze to podtrzymałaś mnie na duchu... Istnieje więc nadzieja że wrócę do swojej wagi sprzed ciąży. Tak na marginesie dodam że to moje trzecie dziecko a mam prawie 40 lat więc pewnie metabolizm już nie ten.Prawda? Pozdrawiam
Dzięki bardzo za odpowiedz,szczerze to podtrzymałaś mnie na duchu... Istnieje więc nadzieja że wrócę do swojej wagi sprzed ciąży. Tak na marginesie dodam że to moje trzecie dziecko a mam prawie 40 lat więc pewnie metabolizm już nie ten.Prawda? Pozdrawiam
Co prawda za późno by to pisac. Ale najlepiej jest ćwiczyć mięśnie brzucha przed zajściem w ciążę. Mam dwie koleżanki, które tak robiły. Po dwójce dzieci - talie osy! Piszę bardziej jako ciekawoistkę albo dla tych, które jeszcze nie zaznały uroków macierzyństwa.
w ciązy przytyłam 20 kg ale karmienie piersią dało efekt. Szybciutko zrzuciłam i wróciłam do wagi sprzed ciąży. Teraz jest troszkę gorzej, gdyż waga rośnie ale trzeba zrezygnować ze słodyczy -;)
To nie ma znaczenia czy pierwsze dziecko, czy drugie, czy piąte. U każdego to inaczej wygląda. Mam 4 rodzeństwa i moja mama dopiero po moim najmłodszym bracie pozostała okrągła. Po każdym z nas (czyli 4 dzieci) była szczupła. A zaznaczam, że były to czasy, gdzie pojęcie "jogging", czy "dieta" były tylko w radiu "Wolna europa" 
ciąża
Witam wszystkich serdecznie jestem po raz pierwszy na forum ... chciałam sie was doradzic bo pewnie nei jedna z was była już w ciązy , wczoraj byłam u lekara i lekarz powiedział ze jestem w ciazy 3-4 tydzień,, powiedzcie mi kochane kobietki , jak mam o siebie dbać ? jejść owoce warzywa ? sooki ? tak ? a co z piciem kawy ?,, doradzcie mi 
Brzuch po ciazy :P
hej dziewczyny..
Urodzilam dziecko 2.5roku temu a brzuch jest jak "opona, flak" nie moge go zrzucic..wiele osob doradzalo mi operacje.czy tylko tak moge sie go pozbyc.?? moze jest inny sposob.? jakas fajna dieta + cwiczenia odpowiednie (bo jak robilam brzuszki to wyrabial mi sie miesien, ale flak zostawal..
)
kupilam teraz PS3 + do tego gre (jakias taneczna) i tak skacze 1w tyg. po 2godziny...ale nie wiem czy to mi cos da..potrzebuje dobrej diety...moze poradzicie cos.??

Urodzilam dziecko 2.5roku temu a brzuch jest jak "opona, flak" nie moge go zrzucic..wiele osob doradzalo mi operacje.czy tylko tak moge sie go pozbyc.?? moze jest inny sposob.? jakas fajna dieta + cwiczenia odpowiednie (bo jak robilam brzuszki to wyrabial mi sie miesien, ale flak zostawal..
kupilam teraz PS3 + do tego gre (jakias taneczna) i tak skacze 1w tyg. po 2godziny...ale nie wiem czy to mi cos da..potrzebuje dobrej diety...moze poradzicie cos.??
Jak juz pisałam w innym wątku
U mnie sprawdziło się gotowanie na parze, smacznie i zdrowo + basen + step
a w ciąży przytyłam 24 kg więc miała co gubić,
Nie ma szybkich efektów, ale w dłuższym okresie efekty są imponujące
U mnie sprawdziło się gotowanie na parze, smacznie i zdrowo + basen + step
a w ciąży przytyłam 24 kg więc miała co gubić,
Nie ma szybkich efektów, ale w dłuższym okresie efekty są imponujące
-
Sweet Nail
- Jestem tu nowa :)
Schudnąć można zawsze, jednak trzeba mieć silną wole i niestety trochę czasu. Oczywiście jak karmisz piersią nie powinnaś stosować ŻADNYCH diet ponieważ chudnąć zabierasz często potrzebne witaminy i minerały które są nie zbędne dziecku. Jak przestaniesz już karmić piersią polecam zastosować przygotowany zestaw ćwiczeń. Nie musi to być dużo ani jakieś skomplikowane ćwiczenia. Ważne abyś była w stanie wykonywać je codziennie systematycznie. Brzuszki, podnoszenie butelki z wodą, przysiady czy też zwykłe pompki. Jeżeli dziennie poświecisz chociaż te 30 min na ćwiczenia twoje ciało zacznie samo pobierać to co jest zbędne;) Oczywiście nie można się tu objadać tonami chipsów ale to chyba normalne.
Elewacje małopolska
Zeby schudnac po ciazy wbrew powszechnie znanym informacjom nie musisz robic wiecej niz zwykle, wystarcza codzienne aeroby jak np. Bieganie, jednak uwazaj zeby robic to z umiarem i tak jak potrafisz
Www.jak-biegac.pl
Re: Brzuch po ciazy :P
Niestety wiele kobietek po ciąży nie wraca już do dawnej formy. Jeśli ten "flak" wynika tylko z zaniedbania to dobre ćwiczenia mogą załatwić sprawę. Jeśli jednak to rozciągnięta, wisząca skóra to może nie być tak łatwo 
No własnie. Ja tak samo miałam. Długo po ciąży walczyłam z "flakiem". Dietę trzymam do dziś, a synek ma już 14 lat. Efekty stosowania diety i ćwiczeń zobaczyłam dopiero po kilku miesiącach stosowania.
Wiesz, ja chyba próbowałam wszystkiego. W ciąży przytyłam 17 kg. Najlepszym sposobem jak dla mnie jest Hula Hop. Na początku ćwiczyłam zwykłym, ale było mi mało, więc nasypałam do środka 0,5 kg kaszy i nakleiłam od środka orzechy laskowe szeroką taśmą klejącą
Efekty widać już po tygodniu, dwóch. Brzuch jest bardziej napięty. Postanowienie było takie, że jak mała w dzień idzie spać to wstawiam obiad, zakładam słuchawki i kręcę przez 5 swoich ulubionych piosenek. Później stopniowo wydłużałam czas do 6, 7, 8 itd 
Carpe Diem, ale Memento Mori...
Szkoda że wcześniej tego nie znałam. jako dziecko lubiłam się bawić hula hopem.
-
Ambasada Urody
- Jestem tu nowa :)
super szybko i skutecznie działają zabiegi laserowe.
Np. vela shape. Obecnie za połowę ceny, więc to idealna okazja do wypróbowania.
http://www.ambasadaurody.pl
Dziecka nie rodziłam, więc ciężko powiedzieć mi z praktyki, ale może aerobiczna 6 weidera by pomogła? Jest tutaj oddzielny temat dot. tej formy ćwiczeń, więc można sobie poczytać 
"Chciałabym dojść w życiu do takiego punktu, żeby pomagać innym nie zdając sobie nawet z tego sprawy, a zwłaszcza nie myśląc, że to miły gest. To dopiero osiągnięcie. Czy to nie byłoby wspaniałe?"
dzieki.
jak dla mnie to chyba bedzie dobry hula hop;pp
dziecko spi mi 4 godziny dziennie takze bedzie na to czas i ewentualnie inne cwiczenia:)
jak dla mnie to chyba bedzie dobry hula hop;pp
dziecko spi mi 4 godziny dziennie takze bedzie na to czas i ewentualnie inne cwiczenia:)
A na czym one polegają dokładnie? Bo mi się słowo "laser" kojarzy tylko z science fiction.Ambasada Urody pisze:super szybko i skutecznie działają zabiegi laserowe.
Wlasnie dziewczyny kupilam sobie wczoraj w internecie hula hop i jak tylko przyjdzie to zaczynam cwiczyc
))))))))))
moja znajoma tez miała problemy z schudnięciem po ciąży, coś wspominała, że udało jej się wrócić do dawnej wagi kiedy zaczęła stosować produkty herbalife, może warto się zorientować 
hula hop rewelacja na mięśnie brzucha, powodzenia!Ala_a pisze:Wlasnie dziewczyny kupilam sobie wczoraj w internecie hula hop i jak tylko przyjdzie to zaczynam cwiczyc))))))))))
gooosia pisze:moja znajoma tez miała problemy z schudnięciem po ciąży, coś wspominała, że udało jej się wrócić do dawnej wagi kiedy zaczęła stosować produkty herbalife, może warto się zorientować
poczytam o tym i moze tez sie skusze:)
dzieki za powodzenie:)