Jak schudnąć, nie uszczuplając zawartości talerza?

Znasz jakąś dietę cud? Schudłaś i chcesz się pochwalić i pomóc innym kobietkom? Wszystko na temat odchudzania i zdrowych diet piszemy tutaj.
WeselneZaplecze

Re: Jak schudnąć, nie uszczuplając zawartości talerza?

Post autor: WeselneZaplecze »

Bez wyrzeczeń schudnąć się nie da takie jest moje zdanie. A najzdrowiej będzie wprowadzić do swojego trybu życia więcej ruchu i zdrowsze posiłki, które nie mają tylko i wyłącznie pustych kalorii.
Doris
Jestem tu nowa :)

Post autor: Doris »

WeselneZaplecze, zgadzam się z Tobą.
ja też od jakiegoś czasu próbuję zrzucić parę kg - chyba jak każda kobietka przed wakacjami :D
Zaczęłam zdrowiej się odżywiać i więcej ruszać - postanowiłam biegać.
Już widzę efekty - nie czuję się ociężała, waga spadła już 2 kg,a to dopiero początek. ale mam zamiar wytrwać i dobić do tej upragnionej, wymarzonej wagi :)

Mam jeszcze pytanko do Was :)
Czytałam, że utrzymując odpowiedni puls podczas biegania, tłuszcz spala się efektywniej.
Czy któraś z Was może biega i mogłaby się wypowiedzieć na ten temat ?
kukilka
Fajna Kobietka

Post autor: kukilka »

Nie uszczuplając zawartości talerza to można stosować metodę zamienników - przede wszystkim zamieniając tłuszcze zwierzęce na roślinne (np. olej rzepakowy), produkty mączne mocno przetworzone zamienić na te mniej przetworzone (razowe) i tak dalej i tak dalej...
limonkanesti

Post autor: limonkanesti »

podbijam to pytanie !! jak schudnac, ale nadal jesc tyle samo i tak samo ? jakas gimnastyka czy cokolwiek ? ;) czekam na wasze propozycje !! ;)
puderniczka
Fajna Kobietka

Post autor: puderniczka »

limonkanesti pisze:podbijam to pytanie !! jak schudnac, ale nadal jesc tyle samo i tak samo ? jakas gimnastyka czy cokolwiek ? ;) czekam na wasze propozycje !! ;)
ja znalazłam ostatnio super sposób na spalanie kalorii i już wprowadziłam go w życie :)
fragment artykułu który mnie zainspirował:

Jak schudnąć, ale nie przez dietę, katorżniczą pracę na siłowni, czy aeroby. Sama przyjemność we dwoje. Nawet badania naukowe na ten temat robiono.

30 minut seksu to 350 kcal. Jak jesteś godzinę na rowerze to palisz ok 500 kcal, więc znacznie przyjemniej poćwiczyć w domu i jest to efektywniejsze i znaaaacznie przyjemniejsze.

resztę znajdziecie na blogu oświeconego kochanka :)
jaagnieszka

Post autor: jaagnieszka »

Nasz metabolizm zwiększamy jedząc często, ale małe porcja bez objadania. Ważne są stałe pory posiłków. Czyli jemy często i regularnie (co3-4godz.).
Doris

Post autor: Doris »

Postanowiłam się zabrać za bieganko po przejrzeniu strony timexu o tej tematyce. Już jakiś miesiąc mam za sobą :) Muszę przyznać, że człowiek czuje się po tym świetnie. Za krótko jeszcze biegam, żeby mieć jakieś wnioski na ten temat, ale samopoczucie i może troszkę sylwetka, uległy znacznej poprawie. Polecam ! :)
jolantadomosik

Post autor: jolantadomosik »

Hej czemu od razu chudnąć - jesteśmy jakie jesteśmy i często nie potrzebnie katujemy się dietami, ja juz dałam sobie spokój, choć mam zastrzeżeń całą moc - własnie wybieram sie w przyszłym tygodniu na wesele, miałam 3 kg zgubić, ale koleżanka poleciła mi wyszczuplające majtki- no rewelacja - nie widoczne pod sukienką i wyglądam jakbym miała 3 kg mniej:) Polacam
http://www.bellafonte.pl/16-bielizna-wyszczuplająca
Arowana14

Post autor: Arowana14 »

Sama borykałam się z problemem nadwagi. Jednak znalazłam w walce z zbędnymi kilogramami prawdziwego "sojusznika". NOPALIN firmy CaliVita to preparat zawierający nopal - roślinę , która zawiera duże ilości witamin, składników mineralnych oraz błonnika. A jak wiadomo błonnik odgrywa bardzo ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego. "Zabija" on uczucie głodu, a przy czym jest zdrowy. Dlatego też jest on podstawowym składnikiem każdej diety.
Po zastosowaniu "Nopalinu" miałam mniejszy apetyt, częściej również chodziłam do łazienki (zwiększa on bowiem wypróżnienie), dzięki czemu pozbywałam się trujących toksyn. A co najważniejsze nie byłam ani zmęczona czy senna. Czułam się tak jak zwykle, a kilogramy uciekały. Czyli w sumie czułam się lepiej
Opakowanie zawiera aż 200 tabletek, co pozwala na długotrwałą kurację, a co za tym idzie jest ona skuteczniejsza.
"Nopalin" w przeciwieństwie do innych produktów jest zdrowy dla naszego organizmu, nie wyniszcza go. Ba, on dostarcza mu jeszcze dodatkowych witamin i niezbędnych składników. Także myślę, że już wiecie jak radzić sobie z nadwagą.
....

Treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
helenka

Post autor: helenka »

podam wam naprawdę skuteczny i bardzo dobry sposób na schudnięcie, trzeba tylko ograniczyć słodycze, np. do 2 razy w tygodniu, i gotować wszystko w parowarze, mięso, warzywa, dużo kaszy. Nie smażyć!

Treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
PoliceStation

Post autor: PoliceStation »

Doris pisze:Postanowiłam się zabrać za bieganko po przejrzeniu strony timexu o tej tematyce. Już jakiś miesiąc mam za sobą :) Muszę przyznać, że człowiek czuje się po tym świetnie. Za krótko jeszcze biegam, żeby mieć jakieś wnioski na ten temat, ale samopoczucie i może troszkę sylwetka, uległy znacznej poprawie. Polecam ! :)
Może: trenujmadrze.pl ? Bo ja też to przeglądałam. Właśnie myślę, czy nie sprawić sobie pulsometru... Co o tym sądzicie? :) Warto? Przyda się? Nie chodzi już mi o samo odchudzanie, ale bieganie samo w sobie jest dla mnie co raz atrakcyjniejszą formą spędzania wolnego czasu.
Ananas

Post autor: Ananas »

Cóż, bardzo dużo na naszych talerzach czynią warzywa. Osobiście jestem wręcz fanatyczką ich jedzenia :D Ciągle wyszukuję w internecie nowe przepisy na sałatki odchudzające i zajadam się nimi jak królik marchwią ;P
Foreseenothe

Post autor: Foreseenothe »

Ja polecam dodawanie do posiłków siemienia lnianego- sama schudłam zażywając je regularnie :)
Przepyszna kuchnia włoska - idealny smak na wakacje!
Sandra

Post autor: Sandra »

Siemię lniane jest bardzo dobre na pozbycie się wagi. Ktoś wspomniał coś o bieliźnie wyszczuplającej. Znajoma kupiła w Szykownej Babce. Poleciła mi ten sklep: szykownababka.pl
Awatar użytkownika
witch
Fajna Kobietka

Post autor: witch »

:witch

A ja to już sama nie wiem jak schudnąć. Jeżdżę rowerem od połowy marca ok. 20 km dziennie, jem mniej (bez dokładek i mniejsze porcje) , nie jem słodyczy, nie jadam po 17.00-tej i nic. O co chodzi? :|
Czas tracony z rozkoszą nie jest czasem zmarnowanym.

Obrazek
magda11

Post autor: magda11 »

Dziewczyny, wcale nie trzeba ograniczać ilości, wystarczy zmienić zawartość talerza. :witch
To nie żart. Przekonałam się o tym na wczasach odchudzających wg metody dr E, Dąbrowskiej w Puławach k/Rymanowa. Wszyscy jedli jak smoki, żarełko było bardzo smaczne i urozmaicone, nikt nigdy nie był głodny, do tego trochę gimnastyki, wędrówek w górach i zwiedzania lokalnych atrakcji. Koniec końców schudliśmy średnio po 5-6 kg, a do tego super wzrost formy fizycznej i psychicznej.
Wróciłam jak nowa, trochę kontynuuję sama i nadal chudnę.
Gdyby mi to ktoś powiedział wcześniej, za nic bym nie uwierzyła, a dziś sama to pisżę :polska
Jestem po prostu zachwycona :happy :happy :happy
nadia

Post autor: nadia »

Nie tylko zmienić zawartość talerza, ale także i godziny posiłków i odstępy między posiłkami. Do tego ruch na świeżym powietrzu (przyda się trochę mobilizacji) i efekty powinny być wkrótce widoczne. Powodzenia!
natka1234
Miła Kobietka

Post autor: natka1234 »

nigdy o tym nie słyszałam, może warto spróbować :)
Moda i Uroda- Odkrywaj swoje inspiracje z Stylowi.pl
Awatar użytkownika
emilka87

Post autor: emilka87 »

Biegać trzy razy w tygodniu po 10 - 12 km i nie obżerać się słodyczami, wtedy 1-2 kg leci na miesiąc;)
Projekty indywidualne.
ania82

Post autor: ania82 »

trochę ruchu, racjonalne odżywianie się i nie zaszkodzi skontaktować się ze specjalistą w dziedzinie żywienia, zawsze nam coś doradzi, zmodyfikuje nasze posiłki - polecam poradnie dietetyczną http://warszawa.mojdietetyk.pl/ - ja skorzystałam z porady, waga spada stopniowo a moje samopoczucie jest o niebo lepsze
jalola

Post autor: jalola »

Zmienić proporcje na talerzu, mniej węglowodanów, więcej białek i warzyw.
Ambasada Urody

Post autor: Ambasada Urody »

dla Pań, które nie lubią ćwiczyć, ani ograniczać ulubionych przysmaków również istnieją rozwiązania Słyszałyście o Vela Shape? to zabieg, który widocznie redukuje obwód ciała! Rezultaty szybko widoczne!
Jednocześnie poprawie ulga napięcie i struktura skóry. Poprzez opróżnianie komórek tłuszczowych, wygładzanie i uelastycznianie, kuracja ta pomaga odzyskać jędrność i likwiduje cellulit. Metoda jest nieinwazyjna
http://www.ambasadaurody.pl
klaudia1910

Post autor: klaudia1910 »

Witam moje Drogie :)
Jak zawsze wiadomo-ruch to zdrowie! A więc chciałam polecic świetny sposób, aby zrzucić kilka nawet kilkanaście kg i do tego się swietnie bawic. Otóż polecam serdecznie kurs salsa fit. Jest to taniec połaczony z fitnessem, te babeczki co to prowadzą są po prostu świetne, potrafią stworzyć taka atmosferę, ze zapomina się o całym swiecie, stresie w pracy, płaczących dzieciach w domu, i nieznośnym mezu :P naprawdę tyle potu co ja zostawiłam na parkiecie w ciągu jednej godziny zajęc to masakra, lało się ze mnie:D Naprawde super sposób na spędzenie wieczoru właśnie po pracy, godzinka dla siebie :) A i najważniejsze, można wygrac 1500 zł! Podczas kursu jest organizowany konkurs, kto schudnie najwięcej zgarnia nagrodę, wiec dodatkowa motywacja :P ja podczas tego kursu w Olsztynie schudłam 8 kg! I to praktycznie bez zadnego wysiłku, a od salsy się uzaleznilam :P Jest to ogolnopolska szkola tanca, i na zajecia można chodzic w kazdym miescie w którym jest, wiec np. mi to idealnie pasuje, bo jeśli pojade do Olsztyna to mogę sobie pojsc z karnetem tam na zajecia, wiec nie ma co się stesowac ze przepadną, przede wszystkim jest tez tanio, tylko 100 zł za 10tyg kurs, naprawdę polecam serdecznie i może do zobaczenia na kursie! :woman:
REni77

Post autor: REni77 »

Podczas odchudzania należy przestrzegać pewnych zasad i jak już zrzucimy upragnione kilogramy to również musimy zwrócic uwagę na parę rzeczy aby te stracone kg. do nas znowu nie powróciły i to z nawiązką: www.ermito.eu/jak-latwo-schudnac-bez-efektu-jojo/
P.S z punktem 5tym będzie ciężko :x
Oczarovana_pl
Miła Kobietka

Post autor: Oczarovana_pl »

ja własnie nie dawno zaczęłam odchudzanie. Nie stosuję żadnych, specjalnych diet, tylko tak sama sobie ustalam co mogę jeść. I tak jem 3 posiłki dziennie, zawsze o tej samej porze, ostatni o 18 i każdy popijamy czerwoną herbatą. Oczywiście zero słodyczy, cukru i innych takich. A dodatkowo kupiłam sobie jeszcze tabletki odchudzające. No i oczywiście dużo ruchu.
ODPOWIEDZ