Dieta Dukana
-
lia23
Dieta Dukana
Witajcie,
mam pytanie, ja już byłam na tej diecie przez rok, schudłam 12 kg i obecnie znowu tyje od nowa, nie wiem czy mogę powrócić do tej diety ponownie, gdyż podobno bardzo obciąża nerki i można ją stosować tylko raz...a była to jedyna dieta, która na mnie zadziałała, któraś z Was ją stosowała?
mam pytanie, ja już byłam na tej diecie przez rok, schudłam 12 kg i obecnie znowu tyje od nowa, nie wiem czy mogę powrócić do tej diety ponownie, gdyż podobno bardzo obciąża nerki i można ją stosować tylko raz...a była to jedyna dieta, która na mnie zadziałała, któraś z Was ją stosowała?
Re: Dieta Dukana
Ja stosowalam ta diete schudlam 5 kg bo wiecej nie potrzebowalam ale moja mama ma ja caly czas czyli pozwala sobie i zaczyna tyc ale puzniej znow do niej wraca ale je wazywa wtedy az tak nerki nie sa przeciazone no i jedz duzo tranu to podobno lepiej nerki chorni 
Wypowiem sie,jako dietetyk z zawodu- popadanie w skrajności jest złe, a dieta Dukana to właśnie skrajność.Odstawienie fast-foodu, alkoholu, wszelkich upiornych bułek słodkich i innych batoników,plus regularny ruch i efekt będzie lepszy,trwalszy,zdrowszy.
-
lia23
dziękuje Ci bardzo za wypowiedź i za poradę, spróbuję tego co proponujesz:)
do każdej diety należy podejść z rozsądkiem. Zanim zacznie się odchudzać trzeba uzmysłowić sobie, że wszystko wymaga czasu, samozaparcia ale przede wszystkim właściwego podejścia. Nic za wszelką cenę.
Ja też zaczęłam stosować tę dietę jakiś miesiąc temu. Łykam do tego tabletki ForeverSlim i jakoś 6 kg spadło. Nie wiem czy to bardziej zasługa diety czy tabletek, ale ważne, że działa
Zostało mi jeszcze 14 do zrzucenia
I nie wiem czy przerwać tę dietę... Wszyscy tak strasznie na nią narzekają i przed nią ostrzegają...
-
lia23
myślę, że powinna dokończyć tą dietę, bo możesz mieć efekt jo jo...niestety trzeba iść zgodnie z wyliczeniami w tej diecie, bo wtedy może być skutek odwrotny do zamierzonego, także radzę jeszcze 14 dni być na diecie i potem z niej zrezygnować.
Zgadzam się, też stosowałam tę dietę, wiem co mówię.
Czy kto z Was wie , gdzie kupię dr nona kosmetyki ?
Skoro raz okazała się być nieskuteczna (szybko wróciłaś do początkowej wagi) to nie widzę podstaw, aby znów się w nią pakować, zwłaszcza, że nie należy do najzdrowszych.
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
A trenujecie chociaż?...
Ja tam nie ufam dietą. Za dużo razy się przejechałam. Ale Cieszę sie Waszym sukcesem. Ja też osiągnęłam swój mały sukces. A mianowicie 20 kg
I to właśnie też dzięki tym tabletkom, o których pisała ti.ti.14. Fakt faktem ciężko jest je jeszcze dostać, ale warto się wysilić 
Z tego, co słyszałam przy Dukanie ćwiczenia nie są zalecane. Organizm jest za bardzo zakwaszony i zbyt duży wysiłek fizyczny może być szkodliwy.
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ja byłam na tej diecie przez dwa lata , pięknie schudłam ale jak wróciłam do starych przyzwyczajeń to waga powolutku powindowała w górę , przeszłam przez wszystkie etapy , kto ma chore nerki to dieta jest niewskazana , dieta jest bezpieczna , trzeba przestrzegać reguł , czyli ważne jest picie wody i to 2l dziennie a najlepiej to trzeba przeczytać książkę gdzie jest szczegółowo krok po kroku jak ją stosować . 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Byłam dwa razy na diecie dukana i sobie chwalę tą dietę,ale być może dla niektórych jest zbyt uciążliwa.Trenuje 3 razy w tygodniu po ok.20-30 minut rowerek albo bieganie.
-
apollo
Koleżanki - Dukan ma wycofane uprawnienia do wykonywania zawodu. To chyba jasno świadczy o tym, czy jego metoda jest zdrowa... Nie jest zdrowa i jej stosowanie może doprowadzić do naprawdę sporych problemów. Zresztą - przykłady osób z problemami są w sieci, przecież były przypadki śmiertelne.
a czy praktyki Dukana nie należą teraz do tych, którym nie warto ufać? Czytałyście może w gazetach i internecie, że jego praktyki nie są zakazane.
-
Mariolkaboz
- Fajna Kobietka
Czy ktoś może wie jak wygląda obecnie sprawa doktora Dukana?