zdrowe odżywianie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Specjalista Aspazji
Fajna Kobietka

Re: zdrowe odżywianie

Post autor: Specjalista Aspazji »

Aby zdrowo się odżywiać należy pamiętać przede wszystkim o regularnej, zdrowej diecie. Warto zapoznać się z pojęciem indeksu glikemicznego. Im niższy indeks ma dany produkt, tym jest dla nas lepszy. Warto wiedzieć, że ten wskaźnik ulega bardzo dużej negatywnej zmianie podczas obróbki termicznej (szczególnie warzywa)
michalina90
Fajna Kobietka

Post autor: michalina90 »

dużo ruchu, warzyw i owoców, mało słodyczy i regularne posiłki do 18
grywalizacja na http://sanitera.pl
ola9843
Jestem tu nowa :)

Post autor: ola9843 »

Ja owszem zdrowo ale z ułożoną dietą. Korzystam z konsultacji dietetycznych chociażby dlatego żeby poza zdrowym jedzeniem dostarczyć organizmowi odpowiedni bilans kaloryczny. Konsultacje mam online na LINK . Dzięki nim nie podjadam już a moja dieta jest smaczna i odżywcza. Dawno już nie czułam się tak dobrze jak w tym miesiącu odkąd jestem na diecie. :)

DZIEKUJEMY ZA SPAM
ewelinaaa92

Post autor: ewelinaaa92 »

Myślę że najważniejsze jest, prowadzić zbilansowaną dietę. Musimy tez patrzeć na zdrowe produkty, unikać fastfoodów i cukru, wtedy osiągniemy jakiś wynik. Odchudzanie może być równie niebezpieczne co jedzenie dużo nie zdrowego jedzenia.
Ciekawe informacje o Ventolin oraz moim blogu.
Awatar użytkownika
ewaewcia

Post autor: ewaewcia »

ja się staram, ale też zawsze wychodzi tak, jakbym sobie życzyła. Przede wszystkim ograniczyłam znacznie mięso. Lepiej się czuję
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

a ja bez mięsa właśnie źle :( Nie lubię mięsa ale bez niego jestem osłabiona, mam mniej sił.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Laelia a może czegoś Ci brakm wyniki robilaś?
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Aleksndra
Miła Kobietka

Post autor: Aleksndra »

My ostatnio próbujemy diety bez glutenu j nabiału. Mąż jest sceptycznie i nie stroni od tych składników cały czas, ale ja się trzymam. Musze powiedzieć ze czuje się lepiej. Mój żołądek funkcjonuje lepiej. :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Piękno kobiety tkwi w szczegółach. Mój blog:
http://www.healthybeauty.pl/blog
baodao

Post autor: baodao »

My również mamy dietę bez glutenu. Odkąd ją zastosowaliśmy czujemy się dużo lepiej :)
Ogromny wybór car audio, soundbar i wiele innych. Zobacz!
http://www.baodao.pl/
Andzela

Post autor: Andzela »

Od początku roku zdrowo się odżywiam,chodzę na siłownię i efekty są całkiem dobre.
betina

Post autor: betina »

Przede wszystkim gotowanie na parze, bez tłuszczu. No i oczywiście świeże warzywa, owoce - mniej kurczaka, czy wieprzowiny, a więcej ryb i wołowiny.
http://naszezdrowie.crazylife.pl/
żarówka

Post autor: żarówka »

Warzywa i należy pamiętac o minerałach ;) Ogólnie to jana przykład teraz zaczełam korzystać z Biovitalu, bo ona zawiera wiele witamin w tym wit z grupy B. I jest to suplement w płynie, dzięki czemu się szybko wchałania. Warto też pamiętać o aktywności, bo sport to też zdrowie
mamutek

Post autor: mamutek »

Zdrowe odżywianie i uprawianie sportu to jedno, ale warto też sięgnąć po odżywki i witaminy,
np. LINK

DZIEKUJEMY ZA LINK
booster no2 to najszybszy sposób na budowę mięśni :)
Awatar użytkownika
Brankala
Miła Kobietka

Post autor: Brankala »

żarówka pisze:Warzywa i należy pamiętac o minerałach ;) Ogólnie to jana przykład teraz zaczełam korzystać z Biovitalu, bo ona zawiera wiele witamin w tym wit z grupy B. I jest to suplement w płynie, dzięki czemu się szybko wchałania. Warto też pamiętać o aktywności, bo sport to też zdrowie
Ile razy babcie odwiedzałam zawsze piłam u niej biovital, lubiłam jego smak :D Teraz to juz sama sobie go kupuje bo stwierdzam, że to nie tylko dla starych ;) Co do zdrowego odżywiania to przynajmniej co 2 dzień zielony koktajl staram sobie zrobić. Miksuje np kiwi, ananasa, pietruszkę pycha :) Jedzenie staram sie piec i gotować na parze. Ostatnio odkryłam, że super są pieczone buraki :)
Awatar użytkownika
pollyanna
Miła Kobietka

Post autor: pollyanna »

Brankala pisze:
żarówka pisze:Warzywa i należy pamiętac o minerałach ;) Ogólnie to jana przykład teraz zaczełam korzystać z Biovitalu, bo ona zawiera wiele witamin w tym wit z grupy B. I jest to suplement w płynie, dzięki czemu się szybko wchałania. Warto też pamiętać o aktywności, bo sport to też zdrowie
Ile razy babcie odwiedzałam zawsze piłam u niej biovital, lubiłam jego smak :D Teraz to juz sama sobie go kupuje bo stwierdzam, że to nie tylko dla starych ;) Co do zdrowego odżywiania to przynajmniej co 2 dzień zielony koktajl staram sobie zrobić. Miksuje np kiwi, ananasa, pietruszkę pycha :) Jedzenie staram sie piec i gotować na parze. Ostatnio odkryłam, że super są pieczone buraki :)
Pieczone buraki odkryłam w chipsach, które kupiłam przypadkiem, bo miałam ochotę na jakąś przekąskę. Powiem szczersze, że pyszne! Muszę jeszcze spróbować marchewek :) Biovital teraz dobry, tak na przedwiośniu, bo łatwo o złapanie czegoś, po zimie człowiek zawsze jakiś taki osłabiony. :witch
Odette or Odile?
Awatar użytkownika
igacek
Miła Kobietka

Post autor: igacek »

Prosta zasada: PMŻ czyli połowę mniej żreć ;)
Awatar użytkownika
Demeter
Fajna Kobietka

Post autor: Demeter »

Próbuję, ale są rzeczy, które lubię jeść i ja i rodzina, a ze zdrowym odżywianiem mają niewiele wspólnego. ;) Zwracam uwagę na to co kupuję i staram się eliminować złe nawyki żywieniowe.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Całkiem dobry początek. :)
Awatar użytkownika
Henna
Miła Kobietka

Post autor: Henna »

Żarówka, ja też mam Biovital, kiedyś babci podpijałam, bo lubię jego smak, ale od lat wszystkie dorosłe kobietki z naszej rodziny go stosują, czasami nawet jedna drugiej kupujemy w prezencie, np. na dzień matki itp.
Awatar użytkownika
scoop
Miła Kobietka

Post autor: scoop »

Henna pisze:Żarówka, ja też mam Biovital, kiedyś babci podpijałam, bo lubię jego smak, ale od lat wszystkie dorosłe kobietki z naszej rodziny go stosują, czasami nawet jedna drugiej kupujemy w prezencie, np. na dzień matki itp.
O, dzień matki się zbliża! To faktycznie fajny pomysł na prezent :) Zdrowie mamy to sprawa priorytetowa :) Każdy suplement jej kupię, żeby tylko sie super czuła i nie chorowała :)
Awatar użytkownika
Kastella

Post autor: Kastella »

Gdyby nie to, że moja mama ostatnio jest "zauroczona" biovitalem to też bym jej kupiła, a tak zostanę przy bukieciku kwiatów ;)
Awatar użytkownika
pollyanna
Miła Kobietka

Post autor: pollyanna »

Kastella pisze:Gdyby nie to, że moja mama ostatnio jest "zauroczona" biovitalem to też bym jej kupiła, a tak zostanę przy bukieciku kwiatów ;)
Dokup jeszcze jedną butelkę, profilaktycznie...! :D
Dzień Matki - dobrze, że przypominacie, bo mi jakoś wyleciało z głowy. Muszę poszukać czegoś specjalnego. :D
Odette or Odile?
niehalo

Post autor: niehalo »

A co to za filozofia zdrowo się odżywiać?
http://klinikazdrowia.blogujaca.pl/
żarówka

Post autor: żarówka »

scoop pisze:
Henna pisze:Żarówka, ja też mam Biovital, kiedyś babci podpijałam, bo lubię jego smak, ale od lat wszystkie dorosłe kobietki z naszej rodziny go stosują, czasami nawet jedna drugiej kupujemy w prezencie, np. na dzień matki itp.
O, dzień matki się zbliża! To faktycznie fajny pomysł na prezent :) Zdrowie mamy to sprawa priorytetowa :) Każdy suplement jej kupię, żeby tylko sie super czuła i nie chorowała :)
A zastanawiałam się co mojej mamie kupić ;) a przecież Biovital będzie idealnym prezentem :D Dzięki za przypomnienie i pomysł!
martah

Post autor: martah »

niestety, ale zdecydowanie nie odżywiam sie zdrowo :(
http://www.pcme.pl/nowotwor-skory-objaw ... e-klinika/ - ustrzeż się przed nowotworem!
ODPOWIEDZ