zazdrosc
zazdrosc
Hej. Nie wiem co robic jestem cholernie zazdrosna o mojego meza . Sytuacja wyglada tak mieszkamy na nie wielkiej wsi kiedys moj maz przyjezdzał do mojej kolezanki byli para kiedy zerwali ze soba poznalismy sie tak juz na prawde bo przed tym jak oni zaczeli byc ze soba ja znim pisałam esy i listy , powodem ich rozstania było moje zdjecie w jego portfelu . teraz jestesmy juz 2 lata ze soba ale gdy widze ja na wiosce i wiem ze moj maz poszedł po cos na dwor zaraz mnie szlak trafie ze oni sie spotkaja ,jak narazie nie bylo jeszcze takiej okazji zeby sie gdzies spotkali ale ja cholernie jestem o niego zazdrosna choc sie do niej nie odzywamy nie utrzymujemy z nia kontaktu to ja nadal mam mysli ze jesli oni kiedys przypadkiem na siebie wpadna to moze to sie zle skonczyc . co mam zrobic poradzcie cos ? 
Re: zazdrosc
Skoro jedynym powodem Twojej zazdrości jest jej obecność, to powinnaś przestać dobierać sobie do głowy, że coś między nimi się stanie. On jest z Tobą, nie z nią i to Ciebie wybrał. Poza tym nie utrzymują kontaktów. Na pewno kiedyś się na siebie natkną, ale co z tego? Chyba każdemu zdarzy się napotkać osobę z przeszłości, to normalne tym bardziej jeśli ta osoba nadal mieszka w tej samej miejscowości.
"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
A rozmawiałaś z nim o tym? Skoro nie utrzymują kontaktów to chyba nie ma co się martwić na zapas;-)
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Lepiej się uspokój i nie szukaj problemu tam, gdzie go nie ma. Bo Twoja zazdrość doprowadzi do tego, że faktycznie będziesz mieć problem.
Może to zabrzmi brutalnie - ale nie zamkniesz męża w domu, tylko dlatego, że istnieją inne kobiety na tym świecie. A jeśli będzie miał Cię zdradzić, to uwierz mi, że zrobi to jak nie z tą, to z inną. Trochę zaufania, w końcu chyba nie jest tylko mężem na papierku i na jakichś solidnych fundamentach powinniście swój związek zbudować?
Ale podkreślam - nie rób scen i przestań zachowywać się jak dziecko, to mężczyzn irytuje i są skłonni stać się złośliwi, kiedy kobieta przekracza pewne granice, a ta złośliwość może być bolesna.
Może to zabrzmi brutalnie - ale nie zamkniesz męża w domu, tylko dlatego, że istnieją inne kobiety na tym świecie. A jeśli będzie miał Cię zdradzić, to uwierz mi, że zrobi to jak nie z tą, to z inną. Trochę zaufania, w końcu chyba nie jest tylko mężem na papierku i na jakichś solidnych fundamentach powinniście swój związek zbudować?
Ale podkreślam - nie rób scen i przestań zachowywać się jak dziecko, to mężczyzn irytuje i są skłonni stać się złośliwi, kiedy kobieta przekracza pewne granice, a ta złośliwość może być bolesna.
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
widocznie czujesz sie winna ich rozstania , iboisz sie tego , ze moze to sie powtorzyc . a zazdrosc to zły doradca
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Nie martw się tak bo przecież on dla Ciebie ją zostawił i Ty się dla niego liczysz
wiem, że łatwo jest tak mówić ale niestety trudniej zrobić.
Amantium irae amoris integratio.
jak dla mnie to żaden powód do zazdrości bo to przecież Ciebie wybrał. Trochę zaufania do swojej połówki i będzie dobrze
Wydaje mi się, że on nie jest zazdrosny o każdego faceta z Twojej przeszłości więc Ty też nie bądź,no przynajmniej dopóki nie masz powodu. Pozdrawiam.
Dziewczyny dobrze prawią
trochu zaufania
i nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma, bo tylko możesz zaszkodzić....
Porozmawiaj z nim, powiedz o swoich obawach
Porozmawiaj z nim, powiedz o swoich obawach
.. bo w oczach tkwi siła duszy...