Zaparcie

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Mattt96
Jestem tu nowa :)

Zaparcie

Post autor: Mattt96 »

Hej Temat wstydliwy , ale muszę go poruszyć bo nie wiem gdzie mogę się zwrócić a się wstydzę... Posiadam chyba zespół jelita drażliwego. Pracuję po 10h staram się jeść w miarę zdrowo , pije dużo wody mineralnej, zażywam jakieś witaminy ,czasami zdarza mi się zjeść fast food na szybko nadmiar pracy i wgl. Mój problem to , że od 5 dni nie moge sie wgl załatwić... ostatnio obudziłam się w nocy z silna potrzeba skorzystania z toalety bez skutku, jednym słowem nie da się. Pije
wode z cytryna ale nie pomaga. Bardzo proszę o pomoc nie wiem co mam robić. Pozdrawiam
Willow

Re: Zaparcie

Post autor: Willow »

Próbowałaś ogólnodostępnych środków? Jeśli nic nie pomaga, problem może być natury anatomicznej. Kup sobie Squatty potty, albo inny podobny stołuszek.
osuszanie Łódź
Mattt96

Re: Zaparcie

Post autor: Mattt96 »

Willow pisze:Próbowałaś ogólnodostępnych środków? Jeśli nic nie pomaga, problem może być natury anatomicznej. Kup sobie Squatty potty, albo inny podobny stołuszek.
Trochę się martwię bo nadużywałam właśnie takich ogólnodostępnych środków , bo niestety często się męczę z zaparciami , ale teraz stały się nie do zniesienia. Przez to wgl nie mam nastroju i humoru na nic :/
ODPOWIEDZ