Leczenie żylaków

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
dominika10
Extra Kobietka

Leczenie żylaków

Post autor: dominika10 »

Hej. Mam problem z żyłami i szukam dobrego specjality. Znalazłam laserowe leczenie żylaków częstochowa i potrzebuję opini na ten temat. Dziękuję z góry! :)
Marciskia
Miła Kobietka

Re: Leczenie żylaków

Post autor: Marciskia »

zależy gdzie żylaki takie pewnie leczenie
aneczka92
Jestem tu nowa :)

Post autor: aneczka92 »

Ja jeszcze się powstrzymuję od tak radykalnych kroków jak zabieg chirurgiczny, na razie próbuję "okiełznać" problem stosując produkty uciskowe. Jako, że ja mam tendencję do żylaków poniżej kolana to stosuję podkolanówki uciskowe (https://venoflex.pl/podkolanowki-uciskowe-damskie/). Generalnie jak ktoś też szuka takich produktów to polecam sklep Venoflex, bo mają wygodne i wytrzymałe produkty w dobrej cenie.
Żabnik
Fajna Kobietka

Post autor: Żabnik »

Unikanie pozostawania długo w jednej pozycji i utrzymanie odpowiedniej masy ciała to czynniki, które zmniejszają ryzyko powstania żylaków. Do działań profilaktycznych i leczniczych warto dodać kompresjoterapię, czyli noszenie specjalnych pończoch uciskowych. Pomocne może okazać się sięgnięcie po leki i suplementy na żylaki i problemy z krążeniem oraz stosowanie maści. Składniki, które pomagają w walce z żylakami nóg to m.in. diosmina, hesperydyna, wyciąg z kasztanowca, witamina C, acerola i rutyna. Wpływają one korzystnie na wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych i można je spotkać w suplementach diety dla osób narażonych na występowanie żylaków. Więcej informacji znajdziecie na https://fashionistki.pl/zylaki-na-nogac ... a-zylakow/
Awatar użytkownika
awuckert
Jestem tu nowa :)

Post autor: awuckert »

Pijawka przystawiona na ciało nie tylko pobiera płyn śródmiąższowy podbarwiony krwią. Podczas gdy sama się odżywia, w rzeczywistości nas leczy poprzez uwalnianie biologicznie czynnych substancji. Wśród nich najbardziej znaną jest hirudyna.
leczenie pijawkami
ODPOWIEDZ