zabiegi fryzjerskie - z jakich korzystacie?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
viki

zabiegi fryzjerskie - z jakich korzystacie?

Post autor: viki »

hej :) z jakich zabiegów fryzjerskich najczęściej korzystacie? jakie widzicie efekty poszczególnych zabiegów? czy chodzicie do fryzjera tylko po nową lub tę samą fryzurę, czy może korzystacie jeszcze z innych usług jakie dają nam zakłady fryzjerskie teraz?
Ja może zacznę: oprócz normalnego strzyżenia czy modelowania moja fryzjerka Magda Turbacz ostatnio zaproponowała mi saunę dla włosów. Osobiście jestem bardzo zadowolona z efektów tego zabiegu. Mam włosy długie i "zmęczone" farbowaniem przez co przesuszone i ta sauna właśnie ma za zadanie je nawilżyć. U mnie się udało.
A jakie są Wasze doświadczenia z nietypowymi zabiegami dla włosów?
kinius33

Re: zabiegi fryzjerskie - z jakich korzystacie?

Post autor: kinius33 »

Ja u fryzjera tylko podcinam końcówki ;)
Wcześniej miałam długie włosy i balejaż raz odnawiany, teraz krótkie i pofarbowane na naturalny kolor.
Luśka

Post autor: Luśka »

ja sobie sama maluje włoski :) a jeżeli chodzi o fryzjera...to najczęściej chodze po to żeby podciąć grzywkę i końcówki:)
jagoda

Post autor: jagoda »

kinius33 czekamy na nowe zdjęcie ;) ja od jakiegoś czasu sama zabieram się za fryzjerstwo więc nie mam większych problemów po za tym zamierzam zrobić kurs fryzjerski ;)
viki

oooo jagoda, skoro sama zamierzasz zrobić kurs fryzjerski to jakie nietypowe zabiegi byś nam poleciła, pewnie się w tym bardziej orientujesz. W salonie an Merliniego w Warszawie oferują bogatą ofertę takich zabiegów. Jak wiecie korzystam z sauny dla włosów, czasami z zabiegów witaminowych, a co jeszcze warto wykonać?
jagoda

Post autor: jagoda »

polecić to jeszcze nie polecę ;) jestem przed kursem ale jak już zacznę myślę, że wtedy będę mogła polecić wam coś więcej ;)
viki

jagoda pisze:polecić to jeszcze nie polecę ;) jestem przed kursem ale jak już zacznę myślę, że wtedy będę mogła polecić wam coś więcej ;)
ok to poczekamy, ale super by było :) myślę, że zawsze warto wypróbowywać nowe rzeczy, kto wie co akurat nam podpasuje :)
madzia1.35

Post autor: madzia1.35 »

podcinanie farbowanie i refleksy a to wszystko robię w salonie fryzjerskim futuro w wawie wychodzi świetnie więc zawsze do nich wracam.
mexxy89

Post autor: mexxy89 »

Ja przedłużam włosy od trzech lat bez dnia przerwy i nie zauważyłam jakichkolwiek zmian w strukturze moich włosów . Na początku nosiłam syntetyki ale teraz wole naturalne. Mam swoją zaufaną fryzjerkę – Pani Ewa z Krakowa, u niej można wszystko załatwić a i zawsze dogadać się odnośnie ceny.
Odbywa się to tak, ze najpierw dobiera metodę odpowiednią do włosków. Przy moich akurat było to metoda laserowa, tzn z takim aparatem Laser Extend. Dziewczyny, powiem wam że ma ona dużo plusów – bo po pierwsze jest bardzo trwała, nosi się do 4 miesięcy włosy bez odwiedzania fryzjerki ponownie, poza tym antyalergiczna, więc też się nie macie co obawiać problemów ze strony skóry. No i te całe „łączenia” są naprawdę malutkie i mój Ukochany aż się zdziwił, jak naturalnie to wszystko się udało. No i cena jest też super, bo po przeliczeniu na 4 miesiące to wychodzi standardowy koszt na fryzjera! Więc gorąco polecam.
W ogóle sobie możecie na stronce zajrzeć, beauty-for-you.com.pl bo ja to dosyć skrócenie tylko napisałam.
I nie bójcie się przedłużania, warto spróbować. Tylko mam kilka takich moich wskazówek w pigułce, jak dbać o włoski. Po pierwsze używajcie odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji włosów – takich, które nie wpływają na siłę łączeń, najlepiej z profesjonalnych linii kosmetyków do włosów przedłużanych. Poza tym nie noście włosów przedłużanych dłużej, niż to wskazane – „przenoszenie” włosów przedłużanych może spowodować ich splątanie, co będzie się wiązało z koniecznością rozczesywania kołtunów – nigdy nie jest to przyjemne, a na dodatek może odbić się na własnych włosach. Dopilnowanie terminowych wizyt jest bardzo istotną kwestią. No i oczywiście do czesania włosów używajcie specjalnej szczotki do włosów przedłużanych – takiej, która nie będzie zahaczać o łączenia. To tyle co powiem. :)
performa

Post autor: performa »

Ja bardzo nie lubię chodzić do fryzjera i tak naprawdę nie wiem dlaczego. Nie mam jakiś zahamowań jeśli chodzi o zmianę fryzury, nie boję się ostrych cięć, jednak sam salon i fryzjerka jakos mnie odrzucają.
reski

Post autor: reski »

pocinam kocówki i robie balejaz
dione

Post autor: dione »

Ja najczęściej u fryzjera po prostu podcinam sobie włosy, lub robię jakąś nową fryzurę. Chociaż teraz zastanawiam się nad trwałym prostowaniem, chociaż nie wiem czy taki zabieg nie zniszczy mi za bardzo włosów.
pomcia

Post autor: pomcia »

Nie stosuję jedynie idę nadać fryzurze kształt albo całkiem odmienić swój image.
kmroz22
Jestem tu nowa :)

Post autor: kmroz22 »

Uwielbiam chodzić do fryzjera. Czesanie, ścinanie, farbowanie, modelowanie, maseczki na włosy to wszystko co fryzjerzy robią z moimi włosami. Chodzę też poprawić sobie tym humor. Fakt, że trochę to kosztuje, ale znalazłam stronę internetową www.frupi.pl a tam oferty profesjonalistów fryzjerów i kosmetyczek nawet do 90 % taniej. Więc sobie korzystam, a co!
Awatar użytkownika
roopuch
Jestem tu nowa :)

Post autor: roopuch »

Ciężko mi zaufać fryzjerowi. Mam swojego sprawdzonego, ale i jemu pozwalam jedynie na podcinanie włosów, ewentualnie jakieś cieniowanie.
zabawki dla noworodka
Awatar użytkownika
kobietka77
Fajna Kobietka

Post autor: kobietka77 »

Ja nie mam swojego ulubionego fryzjera, z którego byłabym zadowolona. Dlatego najczęściej chodzę do różnych, ale szkoda mi tak wydawać pieniądze tylko po to żeby sprawdzić, jak obcina włosy. Wiem, że takie usługi często są przeceniane na serwisach zakupów grupowych, pytanie zatem czy to dobry sposób, żeby sprawdzić wybrany zakład fryzjerski?
ODPOWIEDZ