Wypadające włosy
Re: Wypadające włosy
Hadassa juz bylam kilka lat temu ,lekarz nic innego nie wymyslił lepszego. Mowi ze poprostu tyle juz ich mam i ze to genetyczne. Nie da sie ''naprodukowac''. Nie wiem czy nie pojde jeszcze do innego ,ale nie mam nadzieji.
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
zmiana szamponu, może farbowanie zniszczyło ci wlosy ?
ja po rozjaśnianiu włosy miałam do ścięcia, ale nie żałuje,
włosy tez mi wypadają\, kupuje szampony i odżywki regenerujące, staram się nie prostować, nie kręcić,
spróbuj jakiś odżywek domowej roboty, u fryzjera można zrobić maski regenerujące, moja koleżanka z takich skorzystała i włosy ma nie do poznania, próbuj wszystkiego,
aaaa pamiętam jak w liceum włosy leciały mi garściami, mama wysłała mnie do lekarza i przepisala mi jakieś krople, które wcierałam we włosy i pomogło aha i powiedziała mi, że problemem moze być stres, który ja dusiłam w sobie
ja po rozjaśnianiu włosy miałam do ścięcia, ale nie żałuje,
włosy tez mi wypadają\, kupuje szampony i odżywki regenerujące, staram się nie prostować, nie kręcić,
spróbuj jakiś odżywek domowej roboty, u fryzjera można zrobić maski regenerujące, moja koleżanka z takich skorzystała i włosy ma nie do poznania, próbuj wszystkiego,
aaaa pamiętam jak w liceum włosy leciały mi garściami, mama wysłała mnie do lekarza i przepisala mi jakieś krople, które wcierałam we włosy i pomogło aha i powiedziała mi, że problemem moze być stres, który ja dusiłam w sobie
Odziez z Anglii, Wloch i Francji
http://www.zeltros.co.uk
http://www.zeltros.co.uk
Z tym stresem to bardzo mozliwe ...
Największą głupotą naszego gatunku jest to,że najwspanialsze bukiety przeznaczamy dla zmarłych...
A może warto poszukać innego lekarza.
Laski chyba do tychologa chodzą..
ok, nie zawsze mamy wpływ, geny itp..
ale jakiś rozwiązań chyba szukac można
Laski chyba do tychologa chodzą..
ok, nie zawsze mamy wpływ, geny itp..
ale jakiś rozwiązań chyba szukac można
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
No tak Hadassa ,tylko ze po 15 latach kombinowania jest czasem dosyc...
Uuu... no to faktycznie, sporo czasu...
Ne wiedziałam że aż tak długo.. albo nie docyztałam...
Ne wiedziałam że aż tak długo.. albo nie docyztałam...
Na pewno przy takich dolegliwościach dobrze jest zrobić badania, duże znaczenie mają też geny. Dobrze na włosy działa olej z wiesiołka, cynk, ja czasami biorę oeparol piękna skóra włosy jak mi bardziej wypadają.
-
żuczek
Koleżanka wyżej ma rację
warto zacząć od badań. Gdy dbamy o kondycję naszej skóry, włosów i paznokci dobrze pamiętać o dobrej diecie, suplementach np. właśnie Oeparol i poprawiać urodę, ale w Twoim przypadku to coś poważniejszego. Jesli lekarz nic nie wymyślił idź do następnego. Ile jest historii, że ileś lekarzy z rzędu nic nie wymyśliło a piąty od razu znalazł!
Współczuję Ci bardzo
Współczuję Ci bardzo
też mam problem z wypadaniem włosów i próbowałam już chyba wszystkiego i miała wrażenie, ze przeczytałam na ten temat wszystko, ale na stronce na SPAM natknęłam się na sformułowanie "telogenowe wypadanie włosów" może ktoś wie co się pod tym kryje ????
Ostatnio zmieniony czw lip 02, 2015 5:52 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Powód: SPAM
-
Lagenko_pl
- Fajna Kobietka
Na początek polecam wizytę u dermatologa,bo problem z wypadającymi włosami może mieć różne przyczyny. A jakiego szamponu oraz odżywki używasz na co dzień? Bo to bardzo istotna kwestia,czekamy na szczegóły.
Gdy byłam nastolatką miałam ogromny problem z wypadającymi włosami. Zaczęłam stosować odżywki biowax i włosy przestały wypadać.
serwis Apple Poznań
Polecam pić Skrzypokrzywę, czyli herbatę ze skrzypu i pokrzywy i stosować wcierkę firmy Jantar.
Poczytajcie o wszystkim na SPAM
PROSZE NIE SPAMOWAC
PROSZE NIE SPAMOWAC
Dobrym rozwiązaniem na wypadające włosy są specjalne płyny, chroniące włosy przed przesuszeniem, wypadaniem i nadmierna łamliwością. Na wypadające włosy pomocne są także m.in. standardowe zestawy witamin i minerałów, oraz preparaty zawierające wyciągi z ziół (skrzyp, pokrzywa) i aminokwasy (lizyna, metionina), jak popularna Silica.
www.kuzniazdrowia.pl – apteka internetowa
Mojej mamie pomogły tabletki Quinoral.
stonoga12 pisze:Polecam pić Skrzypokrzywę, czyli herbatę ze skrzypu i pokrzywy i stosować wcierkę firmy Jantar.
PROSZE NIE SPAMOWAC
nie rozumiem dlaczego oznaczono ten wpis jako spam????? wcierki uzywam od kilku lat i jest super, naprawde pomaga, to czemu nie moglabym jej polecic innym? bez sensu serio.
normalne wpisy, gdzie ludzie pytaja o konkretne sposoby lub produkty, ktore mają im pomóc oznaczacie jako spam - bez sensu
A czy ja usunelam nazwe? Nie. Tylko link ktory jest traktowany jako spam
Poza tym, zacznij sie udzielac na forum a nie przy 5 wpisach juz sypiesz linkami.
Jak ktos bedzie chcial to sobie wpisze w google i poszuka o jantarze bo jest dosc popularny
Poza tym, zacznij sie udzielac na forum a nie przy 5 wpisach juz sypiesz linkami.
Jak ktos bedzie chcial to sobie wpisze w google i poszuka o jantarze bo jest dosc popularny
-
Sandra2121
- Jestem tu nowa :)
Również udało mi się trafić na Ziko na fajny skrzyp, olejek rycynowy oraz jaśmin to od razu wzięłam i zobaczymy jak będą działać 
No właśnie, bo problem bardzo często leży u podstawy włosa, czyli w naszym ciele. Uświadomił mi to fryzjer i polecił, bym udała się do lekarza. Okazało się, że mam problemy z tarczycą! Więc badajcie się dziewczęta!
fryzjer Poznań
Bardzo często wina jest zła pielęgnacja. Włosy nie wypadają z cebulkami ale po prostu łamią się , nawet u podstawy. Sama mam suche i cieńkie włosy skłonne do wypadania. Proponuję zainwestować w dobry profesjonalny szampon oraz odżywkę, które nawilżą włosy.
Pielęgnacja na pewno jest ważna, jak ktoś ma duży problem to powinien sobie zrobić badania hormonalne bo tu też często tkwi przyczyna, mi pomógł wiesiołek
(a raczej oeparol z wiesiołkiem), dobry na włosy jest też cynk, miedź
-
MartuniaJa
Zgadzam się. Najpierw warto zrobić badania, aby wykluczyć problem zdrowotny, którego objawem mogą być wypadające włosy (np. kłopoty z tarczycą). Jeśli badania będą ok, to trzeba zmienić dietę, zadbać o suplementy. No i oczywiście warto skorzystać z konsultacji u dobrego fryzjera. W profesjonalnym salonie sprawdzą kondycję fryzury, jak trzeba wykonają usg włosa i wtedy doradzą odpowiedni zabieg regenerujący włosy. Ja skorzystałam z bezpłatnej konsultacji w salonie In Harmony w Warszawie. Zaproponowano mi usg włosa, okazało się że ciągłe rozjaśnianie zniszczyło włosy. Ale nie dało się temu zaradzić! teraz do każdego farbowania dodajemy Olaplex i włosy odzyskują swoją witalność. Przestały też wypadać. jestem bardzo zadowolona!
-
Regina1988
A ja już próbowałam wszystkiego. I fryzjerów zmieniałam, i różne kuracje robiłam. I nic. Wyniki badań mam w normie. Więc to pewnie przez stres. Włosy łamliwe, nie wiem co robić. Niby odrastają, ale potem łamią się na różnej długości. Mam pełną takich ostających od reszty małych włosków. ;-( Polecicie mi jakiś dobry salon fryzjerski????
Wypadające włosy to jest faktycznie problem. Ja kiedyś sama w domu farbowałam i strasznie mi się osłabiły. Zwłaszcza na jesieni zaczęły wychodzić niemal garściami. Zgodnie z zaleceniami lekarza zmieniłam dietę i zaczęłam stosować suplementy. Trochę się poprawiło, ale szału nie ma. Potrzebuje jakoś odżywić włosy? Polecacie coś dobrego, jakiś zabieg? Słyszałam od siostry o kuracji Kerastese opartej na koncentracie Vita-Cement? Robiłyście coś takiego kiedyś?