wstyd

Rozmowy o seksie i seksualności,o naszych pragnieniach, fantazjach erotycznych. Jak zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą? Te i inne tematy związane z seksem i antykoncepcją poruszamy tutaj.
ODPOWIEDZ
wstydliwa94
Jestem tu nowa :)

wstyd

Post autor: wstydliwa94 »

Witam,
Nie znalazlam watku ktory by mi pomógł.
Mam 22 lata i od 3 lat stałego partnera z którym mamy 5 miesieczna córke.
Niestety od zawsze mam straszne kompleksy i nigdy nie widział mnie nago. Odbija się to na naszym życiu seksualnym. Kochamy sie tylko w pozycji misjonarskiej bo wstydze sie przed partnerem byc na górze. Mysle o tym że będę źle wyglądać i że będę źle się ruszac. Chciała bym również zadowolic partnera oralnie ale boje się że nie mam żadnego doświadczenia i źle to będę robiła. Partner ciągle mi mówi że mnie kocha i akceptuje, ale nie umiem się przełamać. Pomóżcie mi i doradźcie co mam zrobic by przestac sie przed nim krępować.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Re: wstyd

Post autor: BlackWolf »

Kwestia wstydu dotyka wiele kobiet. Głównie przez kompleksy a kompleksy to nic innego niż upierdliwa drzazga w psychice, która nas blokuje.
Po pierwsze myślę, że powinnaś w końcu uwierzyć partnerowi, że kocha Cię taką jaką jesteś.
Po drugie nie powinnaś brać do siebie i przejmować się zbytnio tym, że czegoś nie umiesz -bo umiesz, tylko jeszcze tego nie robiłaś.
Ani nie powinnaś myśleć czy będziesz źle wyglądać, czy źle się ruszać. Wszystko da radę się poduczyć. Z resztą tak naprawdę żadnego wyczynu w tym nie ma.
Gdy przełamiesz te wszystkie obawy - przekonasz się, że były niepotrzebne.

Jeśli wstydzisz się swojego ciała na tyle, że nawet krępujesz się zmienić pozycję -zaopatrz się w ładną, seksowną halkę. Zakryje niedoskonałości, które w sobie widzisz, nie musisz jej wcale ściągać. Mężczyźni lubią zazwyczaj tego typu nocne ciuszki a dzięki temu poczujesz się swobodniej i seksowniej.
Moim zdaniem coś takiego pomaga.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
kotek
Fajna Kobietka

Post autor: kotek »

wcześniejsza rozmówczyni miała rację odnośnie seksownych haleczek,
mężczyźni są wzrokowcami i podnieca ich widok fajnej bielizny, śmiem twierdzić, że nawet bardziej jak nagość :)
nie musisz kupować nie wiadomo jak bardzo wyzywającej bielizny, może to być zwykła, krótka sukieneczka(piżamka) z ładnym dekoltem i nie musi byc wcale czerwona...
poza tym sama miałam z tym problem na początku jeżeli chodzi o tą pozycję ale tak ją lubię, że nic mi nie przeszkadza :) a przyszło to z czasem
nie myśl o tym jak wyglądasz, na pewno jesteś piękna a Twoje obawy są bez sensu :)
Odziez z Anglii, Wloch i Francji
http://www.zeltros.co.uk
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Dokładnie, ciuszek nie musi być wcale wyuzdany ani czerwony.
Jest wiele bardzo ładnych, subtelnych a zarazem seksownych haleczek, nocnych koszul itp.
Ważne abyś Ty czuła się ślicznie i ponętnie jednocześnie.
W łóżku jest jak w życiu -trzeba nabrać pewności siebie.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
wrozka-bajuszka
Miła Kobietka

Post autor: wrozka-bajuszka »

za tydzień będę mężatką, a moim mężem zostanie mój partner którego znam od ponad 6 lat i jestem dokładnie taka sama!
Wstydzę się mojego ciała, wstydzę się przed nim stanąć nago!
Ale! bardzo pomagają mi różnego typu haleczki, koszulki, seksowne komplety. Do tego bardzo rozluźnia mnie alkohol. Tzn nie że muszę być pijana, ale wystarczy wspólna noc która rozpoczyna się od kieliszka szampana - naprawdę wtedy jestem zupełnie inna. Na ogół nie piję ale właśnie wtedy mi to cholernie pomaga - spróbuj, może i Tobie doda to odwagi :)
wstydliwa94

Post autor: wstydliwa94 »

wrozka-bajuszka pisze:za tydzień będę mężatką, a moim mężem zostanie mój partner którego znam od ponad 6 lat i jestem dokładnie taka sama!
Wstydzę się mojego ciała, wstydzę się przed nim stanąć nago!
Ale! bardzo pomagają mi różnego typu haleczki, koszulki, seksowne komplety. Do tego bardzo rozluźnia mnie alkohol. Tzn nie że muszę być pijana, ale wystarczy wspólna noc która rozpoczyna się od kieliszka szampana - naprawdę wtedy jestem zupełnie inna. Na ogół nie piję ale właśnie wtedy mi to cholernie pomaga - spróbuj, może i Tobie doda to odwagi :)
Chetnie sprobuje z tym alkoholem ale to napewno nie teraz bo jeszcze karmie coreczke i nie moge pic ale bardzo dziekuje za rady :*
martyna665

Post autor: martyna665 »

Alkohol, ciuszki i tym podobne rzeczy na pewno wspomogą ale nie rozwiążą problemu. A przynajmniej nie na dłuższy czas. Z moich doświadczeń proponuje spotkanie albo u seksuologa albo u psychologa. I nie ma się czego wstydzić bo problem jest i tkwi gdzieś głęboko w Tobie. Polecam szukac pomocy w poradmi a jak nie to szukaj gdzieś indziej ale na pewno coś z tym zrób bo samo się nie rozwiąże :) pozdrawiam

A JA POLECAM NIE SPAMOWAC
iga1980
Miła Kobietka

Post autor: iga1980 »

Jesli Twój partner gwarantuje Ci akceptację i zrozumienie, Ty także powinnaś zacząć akceptować własne ciało. Może, żeby poczuć się lepiej zmień dietę i zacznij ćwiczyć, zawsze to trochę wysmukli sylwetkę i da Ci poczucie satysfakcji.
Polecam mojego bloga http://tajemnice-seksualnosci.blogspot.com/ :)
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

1. Ładna, figlarna haleczka... niekoniecznie wyuzdana - zgadzam się z poprzedniczkami :)
2. Alkohol - niekoniecznie, choć lampka wina raz na jakiś czas urozmaici związek.

A może spróbuj przyzwyczaić siebie i jego do widoku Twojego ciała powoli? Nie zamykaj łazienki albo pokoju, gdy się przebierasz czy kąpiesz... Niech Twój partner Cię podejrzy. Skoro nie może Cię oglądać w całej okazałości, z pewnością go ucieszy a Ty pomalutku przełamiesz wstyd. Spróbujcie też innej pozycji, w której będziesz na dole. Może przeczytajcie artykuł z ilustracjami i wspólnie wybierzcie taką, która odpowiadałaby Wam obojgu? Co do Twoich obaw dotyczących umiejętności bądź ich braku, z doświadczenia powiem Ci tak - tak samo jak Ty jemu, tak i on Tobie może udzielić krótkiego instruktażu. Porozmawiajcie o tym, co lubicie. Przecież partner może Tobą pokierować, powiedzieć albo pokazać, co sprawiłoby mu przyjemność... a wówczas pozostają ćwiczenia. Praktyka czyni cuda, wierz mi. A wiele rzeczy w sypialni robimy instynktownie :)
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Misia32

Post autor: Misia32 »

Dziewczyno, macie corkę a Twoj facet nie widział Cie nago? To musi Cie naprawde kochac :P Słuchaj, a czy Twój partner jest idealny? Szczupły bóg seksu? Jeśli nie, to daj spokój. Każdy ma kompleksy a faceci naprawdę nie widzą każdego naszego wałeczka :) Poćwicz przed lustrem, może załóż jakis fajny stanik, abyś poczuła się seksi. A co do oralu...nikt nie urodził się mistrzem. Mysle że juz sama próba sprawi, że rozgrzejesz go do czerwoności. Odwagi i leć po bielizne :)
"Dobre samopoczucie i zdrowa rodzina to dar nie do ocenienia. Zadbaj o komfort w swoim domu i wpuść do niego świeży powiew przez rekuperator."
lirenka12

Post autor: lirenka12 »

myślę, że ładna i subtelna bielizna wystarczy na początek. Nie trzeba od razu zakładać lateksu aby zrobić wrażenia na partnerze. jakieś zachęcające sprośne słówko na ucho i do dzieła:)
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Jestem w szoku...
Zastanów się przez moment i odpowiedz mi na pytanie: czy gdybyś była dla niego nieatrakcyjna, gdyby Cię nie akceptował taką jaką jesteś i zwyczajnie Cię nie kochał, to czy byłby z Tobą, zdecydowałby się na dziecko i ślub?

I po raz kolejny (bo okazuje się, że szereg tu obecnych kobiet ma ten sam problem): jak chcesz stworzyć trwały prawdziwy związek bez umiejętności rozmawiania z partnerem? Powtarzam: z PARTNEREM. To jest Twój partner i przyjaciel a nie jakiś pierwszy lepszy gość z ulicy. Macie dziecko, niedługo bierzecie ślub a Ty wstydzisz się z nim otwarcie porozmawiać o swoich obawach np. dotyczących seksu oralnego? To kim on właściwie dla Ciebie jest? Nazywasz go partnerem, ale go po partnersku nie traktujesz, nazywajmy rzeczy po imieniu. Sorry, to jest po prostu dla mnie niezrozumiałe...

Co do samego wstydu, najpierw przyjrzyj się sobie uważnie i zastanów się, czy aby na pewno te Twoje kompleksy są jakoś racjonalnie uzasadnione. Jakie to kompleksy? Bo może się zaraz okazać, że zwyczajnie wyolbrzymiasz, kobiety mają takie skłonności ;-)
I tak jak koleżanki radzą: dobierz odpowiednią bieliznę, jeśli rzeczywiście masz jakieś "niedoskonałości", to na pewno znajdziesz odpowiednie halki/koszulki.
Ja bym spróbowała też ze wspólną kąpielą. Wiesz, lampka wina, dużo świec, piany i te sprawy ;-)

Co do seksu oralnego (i wszelkich innych nowych dla Ciebie doświadczeń), to niestety dopóki się nie otworzysz, nie porozmawiasz i nie spróbujesz, to się też nie nauczysz. Tutaj innej rady nie ma. Ale też wyluzuj i nie traktuj seksu jako jakiegoś egzaminu. To nie jest konkurencja "kto wypadnie lepiej", oboje uczycie się siebie i swoich ciał, poznajecie je. Seks nie bez powodu dopiero z czasem staje się coraz przyjemniejszy.
baniusia3

Post autor: baniusia3 »

Moim zdaniem dobra seksowna bielizna zdziała cuda.Oboje będziecie zadowoleni i problem z głowy.
ODPOWIEDZ