Woda a nawilżenie skóry
- Michał_Żywiec Zdrój
- Samiec
Woda a nawilżenie skóry
W poprzednim naszym wątku rozmawialiśmy o ilości wypijanej wody. Specjaliści zalecają około 1,5 litra dziennie. Czy warto tyle wypijać, mimo nieodczuwania pragnienia?
Czy myślicie, że ilość wypijanej wody wpływa np. na nawilżenie skóry? Zauważyłyście to u siebie?
Czy myślicie, że ilość wypijanej wody wpływa np. na nawilżenie skóry? Zauważyłyście to u siebie?
-
lexie
Re: Woda a nawilżenie skóry
Oczywiście że wpływa, tak samo jak na wiele innych rzeczy. Ja staram się nie dopuścić, by organizm zaczął mi się odwadniać, bo od razu źle się czuję.
ja prawie w ogóle nie piję wody oprócz kawy itp. i ostatnio zauważyłam że mam okropną suchą skórę na nogach wygląda to troche tak jakby mnie ktoś mąką obsypał : 
Michał_Żywiec Zdrój pisze:W poprzednim naszym wątku rozmawialiśmy o ilości wypijanej wody. Specjaliści zalecają około 1,5 litra dziennie. Czy warto tyle wypijać, mimo nieodczuwania pragnienia?
Tak zauważyłam, że gdy piję mniej wody moja skóra robi się bardziej sucha, jednak jest to także wina twardej, chlorowanej wody z kranu, która niekorzystnie wpływa na wygląd skóry. Także samo picie wody nie poprawi wyglądu skóry.
-
Wizaz_waw_pl
- Jestem tu nowa :)
To prawda powinno się pic minimum 1,5 litra. Nie da się jednak nic na siłe. Myślę, że jesli wypije się litr, a do tego owoce i inne płyny to nic się nie stanie:)
-
lexie
W takie upały jak teraz to chyba każdy wypija więcej niż te wskazywane 2 litry;) Ja noszę butelkę Białowieskiego Zdroju wszędzie ze sobą
A to chyba jakaś nowa woda? Nie widziałam jej jeszcze.
-
dione
Jasne, że picie dużej ilości wody ma wpływ na nawilżenie skóry. Dlatego dobrze jest jednak pić te 2l dziennie, będzie miało to zbawienny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale też i skórę. Dodatkowo można pomyśleć nad zabiegami typu Hydra Intense, który można zrobić w Primavera SPA. Dzięki temu na pewno nasza skóra nie będzie taka sucha 
-
pomcia
A znasz zabieg który mogę wykonać w domu? Białowieski to woda z hoopa, niestety to źródlanka tak jak żywiec.
-
lexie
Czy to wada zależy co się lubi;) Ja nie przepadam za wodami mineralnymi, zwłaszcza wysoko zmineralizowanymipomcia pisze:A znasz zabieg który mogę wykonać w domu? Białowieski to woda z hoopa, niestety to źródlanka tak jak żywiec.