Zapuszczanie włosów

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magdalena
Jestem tu nowa :)

Zapuszczanie włosów

Post autor: magdalena »

Dziewczyny, podkusiło mnie i obcięłam włosy na Kożuchowską. Niby fajnie, ale nie ma szału. Jednak ona lepiej w takiej fryzurce wygląda. To efekt nadużycia rodzinki.pl ;) Dodam, że włosy miałam do łopatek. Teraz zostało mi tylko zapuszczanie. Znacie jakieś sposoby na to, żeby włosy szybciej rosły?
Awatar użytkownika
karmalina
Miła Kobietka

Re: Zapuszczanie włosów

Post autor: karmalina »

Kup sobie vitapil, mi po nim szybko rosły włosy i wcierkę do włosów radical. Rewolucji nie będzie, ale trochę szybciej mogą rosnąć ;)

Obrazek
Ko­bieta łat­wiej przyz­na, że nie ma rac­ji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma.
Awatar użytkownika
magdalena

Post autor: magdalena »

Dzięki bardzo. W sumie pierwszy raz słyszę o takim czymś jak wcierka do włosów :o . A co myślicie o odżywkach WAX ?
ladyD22
Fajna Kobietka

Post autor: ladyD22 »

Szczerze to nie ma zadnej metody na szybki wzrost wlosow kobietki :D owszem sa rozne tableyki na skore wlosy i paznokcie ale czy tak naprawde pomagaja ? wlosy rosna 1cm na miesiac ,ja tez mialam piekne dlugie wlosy i scielam teraz zapuszcam i mam do ramion ale juz tak minelo z ponad 2 lata tak ze troche czasu jest . mysle ze cierpliwosc a co do odzywek ogolnie uwielbiam loreal :d cudowne :)
bluszcz

Post autor: bluszcz »

magdalena pisze:Dzięki bardzo. W sumie pierwszy raz słyszę o takim czymś jak wcierka do włosów :o . A co myślicie o odżywkach WAX ?
Słyszałam, że jest dobry - bardzo wzmacnia włosy, ale czy przyspieszy ich wzrost? Nie byłabym pewna, chociaż sama też ciągle marzę o długich włosach, a ciągle je skracam ;) Podobno wcieranie ciepłego olejku rycynowego też pomaga
poziomkaa

Post autor: poziomkaa »

Podobno wcierka Farmona Jantar (taka z bursztanami) pomaga :) Tylko od niej rośnie dużo nowych włosków, chyba aż tak nie wpływa na wzrost tych, które już masz.
bluszcz

Post autor: bluszcz »

Poziomka, a próbowałaś tej wcieranki? Gdzie jej szukać? W drogeriach czy aptekach? Ja bardzo sobie osłabiłam włosy przez farbowanie, więc chętnie bym podreperowała ich stan - by takie były: :woman: ;)
shogetten

Post autor: shogetten »

bluszcz pisze:Poziomka, a próbowałaś tej wcieranki? Gdzie jej szukać? W drogeriach czy aptekach? Ja bardzo sobie osłabiłam włosy przez farbowanie, więc chętnie bym podreperowała ich stan - by takie były: :woman: ;)

w superpharm lub allegro.
ja lykałam belisee i poszlam na regeneracje efekt 5 cm w miesiac...
Katia
Miła Kobietka

Post autor: Katia »

też tak kiedyś zrobiłam i musiałam czekać, no chyba, że przedłużanie u fryzjerki. Włosy faktycznie rosną 1 cm na miesiąc jeżeli nie są zniszczone na końcach bo końcówki się lamią i długość jest taka sama, więc warto kontrolować. Najgorsze dla mnie było układanie takich włosów :(
całodobowa opieka nad starszymi kraków
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

mikstura:olej rycynowy+żółtko i wcieranie we włosy a później zmycie ciepła wodą a potem szamponem kilka razy
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

podbijam temat... póki co mnie moja długość denerwuje i muszę coś wymyśleć...
a sam olejek rycynowy też coś da....
jakoś to żółtko do mnie nie przemawia...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
lexie

Post autor: lexie »

Ja zauważyłam, że w ciąży szybciej mi rosną;). A tak to chyba trzeba polubić swoją długość, poczekać aż odrosną i dbać o włosy, by ładnie wyglądały.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

w ciązy ogólnie podobno włosy i paznokcie robią się mocniejsze ;)
malwina99

Post autor: malwina99 »

W czasie zapuszczania warto tez zadbać o dietę, ponieważ to dzięki niej włosy rosną nam zdrowe i mocne :) Można również brać jakieś suplementy. No i oczywiście odpowiednia pielęgnacja tych, które już są - żeby były mocne, zdrowe i nie wypadały! Ja osobiście preferuję pielęgnację apteczną, która bardzo dobrze działa na moje włosy i nie podrażnia skóry głowy, moja ulubiona marka to Biokap :)
Farba do włosów? Tylko http://www.biokap.pl/
silvermoon

Post autor: silvermoon »

Może na razie sobie tylko przedłuż? Pasma i akcesoria kupisz w internecie. Ja kiedyś korzystałam z SPAM sądzę że na allegro.pl czy podobnych stronach też znajdziesz ;p
Ostatnio zmieniony pt paź 11, 2013 10:08 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie śmiecić forum
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Mi lekarz kiedyś powiedział że jedzenie cebuli sprawia, że włosy rosną szybciej... jak się je kilka razy w tyg, na chlebek czy coś.. to masz gwarantowany ok.1cm miesięcznie..
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

pierwszy raz słyszę o czymś takim :D
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

No właśnie ja też się zdziwiłam, ale co mi szkodzi spróbować.. więc wżeram teraz cebulki ile się da i zobaczymy efekty. :D
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hmm. ja cały czas jem dużo cebuli :D u nas to norma..
tylko, ze mi i tak szyko włosy rosną...
jakoś nie miałam z tym nigdy problemu
lexie

Post autor: lexie »

Kayira pisze:hmm. ja cały czas jem dużo cebuli :D u nas to norma..
tylko, ze mi i tak szyko włosy rosną...
jakoś nie miałam z tym nigdy problemu
Może od tej cebuli tak rosną? :)
Ja jak mam dobry szampon i odżywkę to jestem w stanie polubić każdą długość włosów, nawet jak nie za ciekawie w niej wyglądam. Ale jak włosy są zdrowe i odżywione, to nie ma co narzekać.
Agnieszka79

Post autor: Agnieszka79 »

Niestety, ale raczej ciężko realnie przyśpieszyć wzrost włosów. Jest to w dużej mierze genetyka, która jest niepokonana ;)
http://www.cezaryhalat.pl/
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

zgadzam sie z poptrzedniczką, wydaje mi się że w małym stopniu jesteśmy w stanie wpłynąć na długość włosów, mam koleżankę kórej włosy wogóle prawie nie rosną, twierdzi że od liceum ciągle ma taką samą dlugość:D nie wiem czy to możliwe, ale na pewno trzeba po prstu dbac o włosy, używać odpowiednich masek, odzywek i nie przesuszać farbami, prostownica, itd..
rosiehw
Fajna Kobietka

Post autor: rosiehw »

Karolcia93 pisze:zgadzam sie z poptrzedniczką, wydaje mi się że w małym stopniu jesteśmy w stanie wpłynąć na długość włosów, mam koleżankę kórej włosy wogóle prawie nie rosną, twierdzi że od liceum ciągle ma taką samą dlugość:D nie wiem czy to możliwe, ale na pewno trzeba po prstu dbac o włosy, używać odpowiednich masek, odzywek i nie przesuszać farbami, prostownica, itd..
to niemozliwe. nawet anorektyczkom rosna normalnie wlosy, ale wypadaja i maja bardzo rzadkie. moze po prostu twoja znaoma niszczy je prostownica czy innymi takimi przyrzadami i jej sie tak mocno łamia? dziwne
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

tez uważam że to niemożliwe. Chyba że ma tak zniszczone że jej się krusza końcówki... Mówiła że chodziła po różnych lekarzach, przepisywali jej jakies preparaty, tabletki, skrzypowitę, itd, i nic nie pomaga. ciężki przypadek...
MsUnseen

Post autor: MsUnseen »

Na porost włosów niezbędne są odpowiednie witaminy, no i ogólnie odpowiednia dieta. Bez tego ani rusz. Jednak ja odkryłam wcierkę Jantar i maskę drożdżową Babuszki Agafii i efekty są rewelacyjne. W dodatku hamuje wypadanie włosów i na mojej głowie pojawiło się sporo babyhair. :) Także ja z tego jestem bardzo zadowolona. Jeszcze z czystym sumieniem mogę polecić olejowanie włosów (olejem kokosowym, oliwką dla dzieci Babydream itp.), włosy po takim 'zabiegu' są lejące, błyszczące, gładkie, a skóra głowy niesmoawicie nawilżona i odżywiona co również może przyspieszyć porost nowych, zdrowych włosów. :)
ODPOWIEDZ