Wiązać się z nim czy nie?

Co zrobić w trudnych chwilach? Jak stworzyć udany związek? Co denerwuje nas w mężczyznach? Czy kobiety są z Wenus a faceci z Marsa? Na te i inne pytania możemy porozmawiać właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
natajla

Wiązać się z nim czy nie?

Post autor: natajla »

Hej dziewczyny:) mam taki problem:
poznałam fajnego faceta (w sumie to brat mnie z nim wyswatał, bo to jego kolega :oops: ), byliśmy już na kilku randkach i on na prawdę mi się podoba, mamy o czym gadać i w ogóle bardzo go lubię i zaczynam o nim myśleć poważnie, ale jest jedna sprawa, która na prawdę mnie nurtuje:
ja mam 22 lata, on 30 - ale to dla mnie nie problem. Największym problemem jest to, że on ma 5-letnią córeczkę (jest po rozwodzie). Nie żebym nie lubiła dzieci - chodzi o to, że ja chyba nie jestem gotowa, żeby być w pewnym sensie częścią życia tej małej dziewczynki.. Imprezowiczką też nie jestem - więc to też nie problem. Pomocy? Anyone? :(
dzo

Re: Wiązać się z nim czy nie?

Post autor: dzo »

a może najpierw byś się przywitała a potem wywalała od razu swój problem ?

mam wrażenie, że większość ludzi traktuje fora jako jakieś poradnie terapeutyczne czy coś :?

trochę kultury...

a odpowiadając na Twój straszny problem:

nie pchałabym się w coś co dobrze nie rokuje..

jesteś młoda i jeszcze spotkasz wielu facetów w swoim życiu, po co pchać się w skomplikowane związki
Melisa

Post autor: Melisa »

No wlasnie, duzo dziewczyn rejestruje się tylko po to żeby napisać jeden post o swoim problemie..

A co do twojego problemu to jeżeli nie jesteś jeszcze jakoś nieziemsko zakochana to nie pakuj się w to. Chyba że ci bardzo na nim zależy, ale skoro masz wątpliwości widocznie tak nie jest
Nala

Post autor: Nala »

Cześć! :)
Jeżeli chodzi o to co piszą Kobietki wyżej to rozumiem je, ale rozumiem też Ciebie. Ja też całkiem niedawno zalogowałam się na forum i zrobiłam tak samo jak Ty. Najpierw napisałam posta z problemem, a potem dopiero się przywitałam. Fakt, może to świadczy o braku naszej kultury... Myślałam, że po prostu pomożecie. Miałam już dość i dlatego rozpisałam się o swoim problemie, chciałam to wyrzucić z siebie jak najszybciej. Żałuje, że to spotyka się z taką krytyką. Myślałam, że jesteśmy tu po to, aby sobie pomagać...

A co do Twojego problemu. Moim zdaniem zawsze możesz spróbować, nie musisz się od razu angażować. Wiadome jest, że jeśli on ma dziecko, to ono bardzo mocno uczestniczy w jego życiu. Na pewno w Twoim także będzie uczestniczyć. Rozumiem, że możesz nie być gotowa, ale jeśli Ci na nim zależy to dlaczego macie nie spróbować? Moja przyjaciółka także jest z facetem, który ma dziecko. Nawiasem mówiąc mają już wspólną śliczną córeczkę. Ona nigdy nie żałowała decyzji wiązania się z nim. Mówiła, że przez stosunek mężczyzny do swoich dzieci można go dobrze poznać. A znajomość z dzieckiem z jego wcześniejszego związku troszkę przygotowało ją do macierzyństwa. Ale... to tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Jeśli nie jesteś gotowa - nie wiąż się z nim. Myślę, że powinnaś powiedzieć mu to jak najszybciej. Na pewno ma duży bagaż doświadczeń z kobietami, należy mu się szczerość. Zastanów się dobrze i zadecyduj.

Powodzenia, pozdrawiam! :)
dzo

Nala pisze:Cześć! :)
Jeżeli chodzi o to co piszą Kobietki wyżej to rozumiem je, ale rozumiem też Ciebie. Ja też całkiem niedawno zalogowałam się na forum i zrobiłam tak samo jak Ty. Najpierw napisałam posta z problemem, a potem dopiero się przywitałam. Fakt, może to świadczy o braku naszej kultury... Myślałam, że po prostu pomożecie. Miałam już dość i dlatego rozpisałam się o swoim problemie, chciałam to wyrzucić z siebie jak najszybciej. Żałuje, że to spotyka się z taką krytyką. Myślałam, że jesteśmy tu po to, aby sobie pomagać...
jesteśmy tu po to aby ROZMAWIAĆ ;) ;)

nie jesteśmy żadną grupą wsparcia czy forum pt: "masz problem my Ci pomożemy"

czy Wy wiecie do czego służą fora w internecie ??

a nawet jeśli ma się problem to uważam, że wypada się najpierw przywitać a potem można wyjeżdżać z problemami ;) ;)

to na prawdę nic nie kosztuje napisać posta "dzień dobry" ;) ;) ;)
Nala

To może inaczej...
Myślałam, że jesteśmy tu po to żeby sobie TAKŻE pomagać.

Masz rację, słowa na dzień dobry niewiele kosztują i niewiele trwają. Ale czasami ten własny problem wydaje się czymś najgorszym w świecie, choć bardzo często jest niczym. Ale tak bywa... Ja również wyrzuciłam najpierw z siebie głupoty, ale później od razu się przywitałam. I teraz bardzo chętnie spędzam tutaj czas. Ale na początku... Po prostu chciałam z kimś porozmawiać. Sama napisałaś, że od tego tutaj jesteśmy.
Troszkę wyrozumiałości, proszę :)
dzo

spoko ;) (ale zauważ, że osoby które wpadają tu ze swoim problemem, jak dostaną jakąś odpowiedź to już nas mają w dupie (za przeproszeniem) i nigdy tu nie wracają ;)

ale uzbrajam się zatem w wyrozumiałość :twisted: :twisted:
Nala

dzo pisze:spoko ;) (ale zauważ, że osoby które wpadają tu ze swoim problemem, jak dostaną jakąś odpowiedź to już nas mają w dupie (za przeproszeniem) i nigdy tu nie wracają ;)

ale uzbrajam się zatem w wyrozumiałość :twisted: :twisted:

Co racja to racja. Takie osoby zatem też miejmy w dupie. Ale tym początkującym można dać jedna, jedyną szansę :)
dzo

no to się rozumiemy :D
Daisie

Post autor: Daisie »

Cześć...aż się ucieszyłam, że nie wyskoczyłam od razu ze swym problemem, bo chyba dostałabym po nosie :angrywife

Dziewczyny, trochę więcej wyrozumiałości dla początkujących. To, że ktoś tu wpadł na forum, dostał dobrą radę i zniknął...to chyba dobrze, że teraz sobie układa życie, a o forum myśli w samych superlatywach. Nie dla każdego jest oczywiste, że należy najpierw powiedzieć "dzień dobry".

Przyznam Wam się do czegoś, sama długo przyglądałam się Babskimsprawom niezarejestrowana, żeby przypadkiem nie wyskoczyć jak Filip z konopi. I teraz, kiedy już się odważyłam, w końcu zarejestrowałam, czuję się silniejsza i wiem, że mogę to powiedzieć głośno: jeśli osoby początkujące nie wiedzą, jakie reguły panują na forum, i jaką bardziej doświadczone koleżanki życzą sobie czytać kolejność postów, mogą mieć więcej niż JEDNĄ szansę.

Bo gdyby Natajla najpierw powiedziałaby "dzień dobry", a potem zadałaby pytanie, uzyskałaby odpowiedź, wsparcie bez całej tej dyskusji?

Natalja - jestem z Tobą :-)
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie. Cieszę się, że jesteście :)
D.
dzo

Daisie pisze: Nie dla każdego jest oczywiste, że należy najpierw powiedzieć "dzień dobry".
tak ??

a jak wchodzisz do sklepu, czy do lekarza czy kurde gdziekolwiek to też wchodzisz jak do obory ??
Daisie

Post autor: Daisie »

Ja mówię "Dzień dobry". Ty Dzo byłaś jedyną, która mi odpowiedziała :)

Ale nie w tym rzecz. Natajla prosi o pomoc, a my rozmawiamy o kulturze osobistej.
natajla

Nie sądziłam, że wywołam taką lawinę sensacji;) Jasne, rozumiem, przepraszam :kwiatek jak widać jestem początkująca - nie tylko tutaj, ale w ogóle na forach, bo do tej pory nigdzie się nie rejestrowałam :oops: po prostu chciałam jak najszybciej napisać o co mi chodzi... już naprawiam błąd.
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

Ja się muszę przyznać że tez zaczęłam od swojego problemu. Z góry przepraszam :):)
dzo

natajla pisze:Nie sądziłam, że wywołam taką lawinę sensacji;) Jasne, rozumiem, przepraszam :kwiatek jak widać jestem początkująca - nie tylko tutaj, ale w ogóle na forach, bo do tej pory nigdzie się nie rejestrowałam :oops: po prostu chciałam jak najszybciej napisać o co mi chodzi... już naprawiam błąd.
nic się nie stało ;)

po prostu w końcu musiałam to gdzieś napisać bo nie Ty jedna tak robisz tutaj na forum ;)
dzo

sylwia1991 pisze:Ja się muszę przyznać że tez zaczęłam od swojego problemu. Z góry przepraszam :):)

ooo :lol: :lol: widzicie o co mi chodzi ? :lol: :lol:

no :bicz

spoko spoko 8-) 8-)
natajla

Wychodzi na to, że ja też w pewny sposób Wam pomogłam ;) :D
natajla

dzo pisze: nic się nie stało ;)

po prostu w końcu musiałam to gdzieś napisać bo nie Ty jedna tak robisz tutaj na forum ;)
Nic tak nie poprawia humoru jak zbiorowa odpowiedzialność ;)
smutny aniołek
Fajna Kobietka

Post autor: smutny aniołek »

dzo pisze:
Daisie pisze: Nie dla każdego jest oczywiste, że należy najpierw powiedzieć "dzień dobry".
tak ??

a jak wchodzisz do sklepu, czy do lekarza czy kurde gdziekolwiek to też wchodzisz jak do obory ??
hahaha;-) dzo, pracuje w dużym hipermarkecie, dorabiam podczas studiów, no i jestem kasjerką, mało kto mówi pierwszy "dzień dobry". Przeważnie ja robię to pierwsza. A odpowidzią jest najczęściej "reklamówkę poproszę" :D

Jeju, ja się też nie przywitałam...Już was przepraszam;-)

Co do wątku, ja nie wiem, czy wiązałabym się z rozwodnikiem...Może jakbym wiedziala, czemu się rozwiódł, to by pomogło. Bo jeśli np, rozwód był skutkiem zdrady, to jaka garancja, że tak nie będzie z Tobą??
dzo

smutny aniołek pisze: hahaha;-) dzo, pracuje w dużym hipermarkecie, dorabiam podczas studiów, no i jestem kasjerką, mało kto mówi pierwszy "dzień dobry". Przeważnie ja robię to pierwsza. A odpowidzią jest najczęściej "reklamówkę poproszę" :D
no widzisz ale to świadczy o ich niskiej kulturze osobistej a nie Twojej ;) ;) ;)
Awatar użytkownika
sylwia1991
Fajna Kobietka

Post autor: sylwia1991 »

Nie no ja napisałam witam wszystkich czy coś tym stylu :) Sama nie pamiętam juz.
dzo

spoko ;)
natajla

Rozwód to była ich wspólna decyzja. Przed ślubem byli razem kilka miesięcy, zaliczyli tzw. "wpadkę" i wzięli ślub.
dzo

ale zawsze ich będzie łączyło dziecko ;)
natajla

Tak, wiem, ale to jest dla mnie mniejszy problem. Najbardziej chodzi mi o jego córeczkę, już wszystko będzie tak na "oficjalnie" i coś może nie wyjść - miło by było widzieć nas idących szczęśliwie w stronę zachodzącego słońca, ale bądźmy realistkami ;) Mała się pogubi - to dziecko tylko, a jak mogę powiedzieć z autopsji - nawet dorośli czasami nie wiedzą co mysleć...
ODPOWIEDZ