Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających. Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
Ostatnio podczas rozmowy ze znajoma, nasunal nam sie temat problemu siwienia w mlodym wieku i w ogole.
Dlatego nid widzac tu takiego tematu postanowilam go zalozyc.(Jakby byl to prosze go usunac )
Czy u was tez ten problem sie pojawia? Co waszym zdaniem ma na to najwiekszy wplyw? Znacie jakies sposoby, preparaty skutecznie przeciwdzialajace lub przywracajace choc czesciowo naturalny kolor wlosow.,?
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
No tak farbowanie.Ale wlasnie mi chodzilo o to by nie farbowac.A np stosowac co bardziej naturlnego.Bo my kobiety mozemy farbowac, ale to na dluzsza mete i tak problemu nie rozwiazuje...No a faceci? to juz w ogole jest problem bo nie kazdy chce sie farbowac.
Wiem ze sa takie sposoby wlasnie bardziej naturalne, ale nikt nie umie podac takiego sprawdzonego.
A uzywanie tych glosno reklamowanych srodkow wiekszosc odradza.Bo sa nieskuteczne.
Niektorzy tak. Ale jak widze kolegow z roku z siwizna to powiem ci, ze to dziwnie wyglada.:_
Ja pewnie gdybym nie farbowala to juz tez widzialam pojedyncze pajenczynki.:)I poki sa pojedyncze to ok ale pozniej...Wiec moze lepiej juz cos robic.Kiedys mi wlasnie babcia mowila ze szampon z czarnej rzepy odrzywia naturalny kolor.Ale ja mam akurat nan uczulenie...;(
Szczerze mówiąc wydaje mi sie że wszystko zależy od genów... mam kolegę co w wieku 20-kilku lat miał już siwe włosy, bo wszyscy w jego rodzinie tak mają, wiec nie wiem czy jest na to skuteczny sposób. Geny to geny :/
Też słyszałam że włsoy siwieją głównie ze stresu, no i oczywiście geny robią swoje. Moja koleżanka w wieku 23 lat juz ma sporo siwych włosów... Można poszukać jakiś przepisów na domowe mikstury, na pewno coś takiego jest
Karolcia93 pisze:Też słyszałam że włsoy siwieją głównie ze stresu, no i oczywiście geny robią swoje. Moja koleżanka w wieku 23 lat juz ma sporo siwych włosów... Można poszukać jakiś przepisów na domowe mikstury, na pewno coś takiego jest
Dokladnie tak. Glowna role odgrywaja tutaj geny i niestety nie mamy na to wplywu.
Nie pomaga tez stres, ale nad tym mozemy troche zapanowac