Jakie zabiegi na poprawę jędrności skóry po 40?

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
Robbika
Miła Kobietka

Jakie zabiegi na poprawę jędrności skóry po 40?

Post autor: Robbika »

Mam 42 lata i zauważyłam, że moja skóra zaczyna tracić jędrność, szczególnie na twarzy i szyi. Chciałabym coś z tym zrobić, ale nie wiem, jakie zabiegi są skuteczne w takim wieku. Czy możecie coś doradzić?
andrat
Fajna Kobietka

Re: Jakie zabiegi na poprawę jędrności skóry po 40?

Post autor: andrat »

W wieku 40+ warto zwrócić uwagę na zabiegi, które stymulują produkcję kolagenu i poprawiają napięcie skóry. Jednym z takich zabiegów jest HIFU, czyli lifting ultradźwiękowy, który działa w głębszych warstwach skóry, poprawiając jej jędrność. Inną opcją jest mezoterapia igłowa, która dostarcza skórze składników odżywczych i nawilżających. Oba zabiegi są dostępne w Centrum DER-MED w Krakowie. Możesz zapoznać się z ich ofertą na stronie https://dermed.pl/pl/.
ODPOWIEDZ