nie dbam o siebie i jest mi z tym zle

Rozmowy o urodzie, pielęgnacji twarzy,ciała, włosów, o zabiegach upiększających.
Jeżeli nie wiesz jaki kosmetyk wybrać lub zastanawiasz się jak się umalować na kolację z mężczyzną swoich marzeń - to pisz w tym dziale. Na pewno Ci pomożemy.
ODPOWIEDZ
KwiatekNaŁące
Jestem tu nowa :)

nie dbam o siebie i jest mi z tym zle

Post autor: KwiatekNaŁące »

Witam dziewczyny;-)
Mam taki problem,bardzo błachy ale jednak problem;-)
Jestem osobą bardzo zakąpleksioną,przeciętnej urody...Zazdroszcze kobietkom zadbanym,tyle,że ja nie umiem i jakoś nie mam zapału,żeby zabrać się za siebię...
żałuje na ciuchy,mój styl mojemu mężowi sie raczej nie podoba.Problem jest chyba w tym,że brakuje mi konsekwencji.Najgorsze,est to,że wygodnie mi w tym co mam ale chciałabym wyglądać atrakcyjnie...Troge nakręciłam,ale mam nadzieję,że zrozumiecie;-) :witch
a_gatka

Re: nie dbam o siebie i jest mi z tym zle

Post autor: a_gatka »

A z czego ten brak zapału wynika tak naprawdę? Bo z tego co napisałaś, to chciałabyś, ale Ci się nie chce... - dobrze zrozumiałam?
KwiatekNaŁące

Post autor: KwiatekNaŁące »

no chyba dobrze to ujełaś;-)
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

ale przecież jesli nosisz dzinsy to wystarczy typowo kobieca bluzeczka "falbaniasta"z dekoldem i już będzię kobieco i atrakcyjnie. do tego makijaż, tapir na głowie jakiś koralik na szyję i cud malina :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Karolcia93
Miła Kobietka

Post autor: Karolcia93 »

Właśnie, wystarczy odrobina wysiłku, i od razu można wyglądać dużo lepiej. A malujesz się na co dzień? :)
I skoro mówisz, że Twój styl nie podoba się Twojemu mężowi, to weź go kiedys na zakupy i niech Ci pokaże w czym chciałby Cie zobaczyć... Myślę, że dla obojga z Was będzie to miłe doświadczenie, a przy okazji powiększysz trochę swoją szafe:)
Awatar użytkownika
polenka

Post autor: polenka »

A ja miałam keidys podobny okres w życiu. nic mi się nie chciało, nie mówiac już o jakimś większym makijażu, czy ładnej bluzce.
człowiek po prostu budzi się rano i stwierdza, że źle się czuje we własnej skórze - po co miałby o siebie dbać?
prawda jest taka, że dopiero dostałam po tyłku, zorientowałam się że wszystko mi się rozpada - praca nie taka, mąż niezadowolony, relacje z ludźmi tragiczne... i tu nie chodzi o wygląd tylko o wszystko wokół. bo wygląd to tylko wypadkowa tego jak się czujesz aktualnie w swoim życiu...
ja zaczęłam od ćwiczeń - pokazałam sama sobie ile potrafię, znalazłam swoje własne hobby, mąż zaczął na mnie patrzeć z podziwem, nawet jak byłam w dresie i staniku sportowym. znajomi się znaleźli - na sportowym forum, potem na siłowni. zaczęłam czuć że żyję... teraz - wcześniej się budzę, mam czas żeby zrobić super mejkap, ubieram się w bardziej obcisłe bluzki, rurki, czasem obcasy - chcę pokazać wszystkim wokół że jestem szczęśliwa :)

moim zdaniem - powinnaś znaleźć coś swojego, jakieś hobby, jakiś cel w życiu - jeśli będziesz podchodziła do tego ambitnie, będziesz też chciała zmienić swój wygląd - to jest proste :)

PS. nie ma czegoś takiego jak kobiety przeciętnej urody... idealnie dobrany makijaż, dobrze wyregulowane brwi, dobra fryzura, odpowiedni kolor włosów, zrobione paznokcie, czerwona szminka - i każda kobieta będzie piękna :) serio!
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Wydaje mi się że nie trzeba dużo wysiłku...
dokładnie, zmienić odrobinę bluzkę, buty ;)
może nawet zacząć od tuszu do rzęs ;) i stopniowo coś dodawać..
a przede wszystkim, przestać żałować na siebie pieniędzy
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
a...

Post autor: a... »

Przede wszystkim ważne by dbac o siebie na co dzień. Nie ważne czy siedzimy w domu czy wychodzimy. Nie ubierajmy się niechlujnie, w wyciągniete, dziurawe brzydkie ciuchy. Umalujmy sis. Ważne byśmy rownież w domu lubiły swoje odbicie w lustrze. To niby takie nic, a działa. No i tak jak dziewczyny piszą, robić to dla siebie. Może jakieś domowe spa, żeby poczuć przyjemnosć z tego dbania o siebie? A moe właśnie kosmetyczka?
Awatar użytkownika
Jagoda123
Miła Kobietka

Post autor: Jagoda123 »

Myślę, że jak zrobisz się na bóstwo i zobaczysz jak świetnie wyglądasz zaczniesz bardziej dbać o siebie na co dzień ;)
Awatar użytkownika
princesssssQa
Miła Kobietka

Post autor: princesssssQa »

Jakich ubrań masz najwięcej w szafie?
MERYWOLKA

Post autor: MERYWOLKA »

źle sie z tym czujesz - czyli problem juz zdiagnozowany, teraz pora wziąc sie do roboty i jeśli nie duży skok to chociaz małe kroczki, ładny ciuch, nowa szminka, lakier na paznokciach, 5 minut wieczorem wystarczy, zebys sobie posmarowała twarz ładnie pachnącym kremem, wierz mi że to poprawia nastrój!!!
Cesme
Miła Kobietka

Post autor: Cesme »

Hej, super pytanie - ja chodzę na psychoterapię, spaceruję, oddycham świadomie. Od jakiegoś czasu próbuję jogi, ćwiczę z Chodakowską. Odstawiłam nabiał i pszenicę - jestem pod opieką dietetyk. Uwielbiam książki Agnieszki Maciąg, więc w weekendy potrafię cały dzień spędzić na czytaniu - do tego lubię gotować, wtedy usuwam niepotrzebne myśli i skupiam się na tym co tu i teraz. Dużo jeszcze przede mną, ale wykonałam krok milowy w kierunku miłości do siebie, swojego ciała i życia.

Z zabiegów polecam infuzje tlenową:
https://ego-medspa.pl/intraceuticals-booster-to/

Na stronie jest opisane jak wyglada zabieg.
Awatar użytkownika
Pena
Fajna Kobietka

Post autor: Pena »

Włosow nie farbuje od 40 lat, bo lubie swoj kolor, siwych nie mam duzo.sama.pielegnuje wlosy robie botox, poleruje włosy, olejuje,podcinam, robie zabiegi pielegnica. pazury robie u kosmetyczki bo sama sobie nie lubie robic,a lubie miec dlugie. rzesy sama sobie robie,ale tylko wtedy gdy jade do Polski, lub wakacjie, albo impreza, a na codzien nie lubie szczotek. A tak dbam sama.o cialo skore, wlosy.
https://jejsprawy.pl/lakiery-do-paznokc ... teresowac/
W ostatnim czasie bawię się również w robienie sobie pazurków hybrydowych :)
Robbika
Miła Kobietka

Post autor: Robbika »

Rozwijam sie... ale mam dzieciaki duze. Zaczelam 5 lat temu, jak najmlodszy syn mial 4 latka ( mam 3 synow). Poszlam wtedy do pracy ( fajnej), zaczelam szukac drogi do wyzdrowienia z kilku vhorob ( endometrioza, hipoglikemia, niedoczynnosc tarczycy, przewlekla anemia), zaczelam duzo czytac ksiazek psychologicznych, o duchowosci, o rozwoju, poszlam na studia ( obecnie 4ty semestr terapii naturalnych), pisze i wydaje ksiazki, od 4 miechow ucze sie plywac... po prostu sie rozwijam. No i kazdego dnia po pracy klade sie na pol godz lub godz zeby wyciszyc umysl, potem moge stawiac czola 3 synom ( dzis 15,12,9 lat), a to wyzwanie ... od miesiaca najstarszy juz poza domem miesxka i tylko na weekendy wpada. Dla mnie rozwoj jest top 1, no i kazdego dnia wstaje 30 min wczesniej by wypic kawe i podziekowac za to co mam . Przestalam jesc syf ( raz w tyg cos zjem byle jakiego), stosuje 4 x w tyg post 16/8, nie uzywam chemi, kosmetykow, dbam o cialo, umysl, emocje. No i piję też zioła na ładną cerę: https://loremvit.pl/ziola-na-cere/
ODPOWIEDZ