wanna czy prysznic?
Re: wanna czy prysznic?
osobiście wolę przysznic
ale wiem że czasem wanna wskazana 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
Misiek
Pewnie, że wanna
Uwielbiam poleżeć sobie w wannie i odpocząć. Marzy mi się wanna z hydromasażem, ale na razie mnie na nią nie stać :/ Oto moje marzenie:

obre pytanie
Przez pół życia mieszkałam w domu gdzie był tylko prysznic i zawsze marzyłam o wannie pełnej wody, swieczki po bokach, a ja sobie biorę kąpiel i czytam książkę
Pełen relaks. Gdy budowaliśmy z mężem dom postawiłam na swoim i w łazience stoi śliczna wanna
Nasz jest z Riho, nazwy modelu niestety nie pamiętam, ale jest bardzo wygodna i duża. Chcieliśmy coś dużego, bo mąż ma ponad 190 cm wzrostu, więc mała wanna odpadała 
Tylko i wyłącznie prysznic - duża kabina bez brodzika ! albo z minimalnym brodzikiem... w wannie z masażem bardzo szybko rozwijają się bakterie i jest to bardzo nie higieniczne.
Akcja - zdrowy nawyk picia wody - wejdź http://www.pij-wode.pl
-
apollo

Hydromasaż nie musi już kosztować dużo. Wystarczające rozwiązanie pod dom, macie pod linkiem. Czego chcieć więcej?
foto z SPAM
Ostatnio zmieniony wt wrz 03, 2013 1:01 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie SPAMować forum linkami
Powód: proszę nie SPAMować forum linkami
Najlepsza jest wanna
można się spokojnie zrelaksować.
Ja lubię i to i to
Prysznic jest szybki i pobudza a kąpiel uspokaja 
Nowoczesny Salon Spa Bielsko Biała
- malinka 61
- Kobietka Expert
Miałam wannę , później zmieniliśmy na prysznic i po długim czasie znowu zatęskniłam za wanną , czasami można by było sobie poleżeć , zrelaksować się w cieplutkiej, pachnącej wodzie 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

My teraz wymyśliliśmy że na górze w łazience zostaje wanna, a na dole po remoncie będzie prysznic
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Uważam, że lepsza jest kabina z brodzikiem., ale przy zakupie brodzików należy szczególną uwagę zwrócić na głębokość- im głębszy ma więcej możliwości do wykorzystania np. mycie dziecka lub moczenie prania. Ważny jest również materiał z którego jest wykonany.Brodziki muszą tworzyć spójną całość z kabiną. Najlepiej więc kupować brodziki i kabiny z tej samej firmy.
Ostatnio zmieniony czw gru 05, 2013 1:06 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Najlepiej to jedno i drugie... ale miejsca brak.
pracy.blogspot.com/">Poszukiwacz pracy.
Dokładnie właśnie mi się taka opcja podoba. Jest i wanna jest i prysznic. No chyba że ktoś nie ma miejsca na wanne to inna kwestia. Faktycznie są takie nakładki na wannę, oglądałam - fajna sprawa.milanogirl pisze:A może wanna z osłonką?:
wynajem samochodów toruń
-
lipstick11
- Jestem tu nowa :)
Jedno i drugie
.
tylko oprocz 'podobania sie' warto zwrocic uwage na dobra jakosc. moi rodzice kupili piekna kabine prysznicowa, ale co z tego jak po roku uzytkowania sa na nim widoczne takie 'smugi', ktorych niczym nie mozna zetrzec :/ osobiscie wole wanny, urzekla mnie jedna z naroznych wanien ze sklepu SPAM. W dodatku trafilam na promocje
no i co najwazniejsze, jest praktyczna w czyszczeniu, wiec nie mam problemu z zadnymi smugami 
evka-a po ile bilety? :p
evka-a po ile bilety? :p
Ostatnio zmieniony czw paź 02, 2014 9:50 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Atlantic Polska
- Miła Kobietka
Najlepiej prysznic, ale bez brodzika tzw. walk-in. Wymaga on co prawda więcej zachodu przy instalacji, gdyż musi być głęboko w posadzce. Natomiast ma więcej plusów, zajmuje mniej miejsca, tzn. go nie ma, więc mniej musimy sprzątać. Wygodnie się wchodzi do kabiny dla dzieci czy osób starszych.

- Fas_Olka24
- Fajna Kobietka
Prysznic jest fajny bo po pierwsze nie zużywamy aż tak dużo wody a po drugie można wziąć szybki prysznic i po problemie. To również dobre rozwiązanie dla małych łazieniek- jak moja. Ale mnie się marzy wanna... chciałabym poleżeć z godzinkę w gorącej wodzie, pachnącej pianie i przy blasku świec...

marzę o wannie, prysznic na co dzień jest ekonomiczniejszy i wygodniejszy, ale czasami mam ochotę się odprężyć w wannie, a nie mam takiej możliwości :/
- malinka 61
- Kobietka Expert
Przetestowałam wannę , później prysznic , doszłam do wniosku że najlepszym rozwiązaniem jest wanna z osłoną prysznicową , wtedy mamy dwa w jednym 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

prysznic
Jeśli miejsce na to pozwala to jedno i drugie. jeśli trzeba wybrać to stawiam na prysznic
Prysznic jest bardziej ekonomiczny i wygodniejszy na co dzień - kiedy chcemy szybko się odświeżyć, wystarczy wskoczyć na 15 minut. W wannie też fajnie czasem poleżakować, ale codziennie nikomu by się nie chciało, bo pomijając zużycie wody, samo napełnienie wanny zajmuje z kwadrans. Najlepszym wyjściem jest, jak ktoś już wyżej napisał, wanna z osłonką prysznicową, takie dwa w jednym.
http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Dla mnie to ciężki wybór. Zawsze lubiłam kąpiele, ale prysznic jest taki praktyczny, plus kwestia oszczędności - nie wiem, czy nie zrezygnuję z wanny. Kompromisem jest szklany parawan nawannowy i panel prysznicowy na ścianie, ale nie jestem do tego przekonana, jakoś estetycznie nie bardzo :/
ja jednak stawiam na prysznic:) nie przepadam za długimi kąpielami, woda zaraz robi się chłodna i trzeba dolewać ciepłej, palce szybko robią sie pomarszczone, to nie dla mnie ;p