płyn do mycia naczyń
-
grazynka12
płyn do mycia naczyń
Jaki płyn do mycia naczyń używacie? Zauważyłam, że mój obecny jakoś podrażnia mi skórę. Zastanawiam się nad Purem, bo jutro w polo market ma być za 4 zł, to tanio myslę, ale nigdy nie używałam. A Wy? A może jakiś inny możecie polecić?
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Re: płyn do mycia naczyń
Obojętnie jakiego bym nie używała to nic mi się ze skórą nie dzieje (na szczęście) ale też kupuje Pur albo Fairy tylko balsam. Myślę, że może dlatego mam nie podrażnioną skórę dłoni.
Amantium irae amoris integratio.
-
23marcin23
- Jestem tu nowa :)
Najlepsze płyny do mycia naczyń są w biedronce, ładnie pachnie są dwa kolory niebieski i zielony polecam!
Kompleksowe Przeprowadzki na terenie Wrocławia - http://tanie-przeprowadzki.wroclaw.pl
Ja dośc długo używam Pur i jestem zadowolona...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
a_gatka
Kiedyś używałam Ludwika albo Tymka, a ostatnion wróciłam do E , bo mi akurat wpadł w oko w Biedronce. Tyle, że pierwszy raz wzięłam ten biały, Balm. Jest w porządku i dobrze się nim myje.
Fairy! 1 butelka wystarcza na pół roku 
Ktoś wie z Was, ile kosztuje budowa domu? Potrzebuję szacowanych liczb... wszelkie propozycje mile widziane.
-
pomcia
Ja po Ludwiku mam mega uczulenie, teraz wzięłam ten tani z biedry i normalnie masakra z rękami. Już 4 dzień leczę. Kiedyś miałam naturalny delikatny z Lily's eco clean był b. dobry tylko, że cena trochę wyższa niż te popularne. Nie wiem co producenci zaczęli dodawać do płynów ale w takim razie muszę nauczyć się zmywania w rękawiczkach, albo sama będę płyn robić.
Ja mam balsam E
Pomcia może spróbuj, zawiera ekstrakt roślinny z aloesu, który znany jest ze swoich właściwości łagodzących więc nie powinien podrażniać rąk.
mój ulubiony to ludwik, jakoś zawsze gdy kupię inny nie jestem już tak zadowolona:)
-
pomcia
Mam też E ale szczerze mówiąc bez szaleństw. No niestety coś dodają do płynów co totalnie masakruje moją skórę. Chyba będę musiała przejść pernamentnie na ekopłyn do naczyń.MamaAnia pisze:Ja mam balsam EPomcia może spróbuj, zawiera ekstrakt roślinny z aloesu, który znany jest ze swoich właściwości łagodzących więc nie powinien podrażniać rąk.
może po prostu jesteś uczulona na jakiś składnik większości płynów? Ja nie mogę ludwika, po E nic się nie dzieje.
Przy takiej alergii to chyba najlepiej zainwestować w zmywarkę
Przy takiej alergii to chyba najlepiej zainwestować w zmywarkę
U mnie najczęściej jest E z aloesem i jakoś daje radę. A skórę mam dość wrażliwą.
Niezłe są te płyny ale już tak tanie nie są. Teraz mam pura, może być. A spośród naturalnych płynów do mycia coś polecicie? Nigdy chyba nie miałam, chciałabym spróbować. Nauczyłam się zmywać w rękawiczkach.
5 zł za butelkę płynu nie wydaje mi się dużo, tym bardziej ze dobrze zmywa i wystarcza na długo. Jakoś nie zauważę różnicy jak wydam na płyn złotówkę mniej czy więcej w ciągu miesiąca, ważne żeby dobrze mył 
-
pomcia
O jakim płynie piszesz? 5zł za litr. Nie wiem czy zauważyłyście ale niektóre butelki - chodzi o marki mają np. 0,9 litra a optycznie wygląda na litr.
pannaM@, polecam zajrzeć na wiecejnizeko.pl tam znajdziesz całą serię ekośrodków do domu. Ocenę oczywiście pozostawiam każdemu.
pannaM@, polecam zajrzeć na wiecejnizeko.pl tam znajdziesz całą serię ekośrodków do domu. Ocenę oczywiście pozostawiam każdemu.
E jest w litrowych butelkach i płacę właśnie ok. 5 zł za litr, wystarczy mi na długo zawsze więc wole kupić taki niż tańszy i lać sporo więcej żeby dobrze mył.
Świetny płyn do mycia naczyń jest w biedronce, Kraft. To nie jest ten całkiem najtańszy, ale jest bardzo dobry - idealnie usuwa tłuszcz, mocno się pieni, moich rąk nie podrażnia. Warto spróbować, jest kilka zapachów do wyboru.
trampoliny ogrodowe:)
Fakt, ten Kraft z biedry nie jest zły. Od czasu do czasu kupuję.
Chyba wiem o którym płynie piszesz, miałam próbkę ekologicznego płynu do mycia. I powiem, że gdyby ceny takich środków były porównywalne a nie 3 razy droższe to kto wie, pewnie przeszłabym na takie środki zupełnie. Z płynów ostatnio miałam morning fresh pamiętaci taki? No jest ok ale zupełnie nieopłacalna rzecz.pomcia pisze: pannaM@, polecam zajrzeć na wiecejnizeko.pl tam znajdziesz całą serię ekośrodków do domu. Ocenę oczywiście pozostawiam każdemu.
-
MowisziMasz_com_pl
- Miła Kobietka
Ja zazwyczaj kupuję starego, sprawdzonego Ludwika, najczęściej o zapachu cytrynowym. Nie kupuję tych najbardziej reklamowanych, bo nienawidzę tych głupich reklam. Jak od jednej kropelki płynu może uciekać tłuszcz z powierzchni talerza.
Dobry jest też Kraft z Biedronki 
Buduję swoje życie na miłości fundamencie ...