Szybka pomoc !
Szybka pomoc !
5 dni temu po miesiączce stwierdziłam , że przestanę brać tabletki antykoncepcyjne , ponieważ chcę zmienić coś w swoim (i partnera) życiu . pomimo młodego wieku(21) i tragicznej przeszłości mam inny tok myślenia niż inne dziewczyny w moim wieku. W czwartym dniu po odstawieniu podczas popołudniowych igraszek mój facet uwolnił swoje plemniki do mojej macicy aż dwa razy . Więc stąd myślenie czy mogłabym już zajść w ciążę ? Dużo czytałam na temat płodności po odstawieniu tabletek ale chce waszych rad , faktów. Drugie pytanie kiedy zrobić test ,czy wcześniej od planowanej miesiączki ? Proszę o szybką odpowiedź . pozdrawiam Was serdecznie
Cleo 966
- Panna_Mysia
- Fajna Kobietka
Re: Szybka pomoc !
Nie ma reguły na to, po jakim czasie od odstawienia antykoncepcji kobieta może zajść w ciążę, bo wszystko zależy od predyspozycji i stanu jej organizmu. Najlepiej będzie, jeśli skonsultujesz się z ginekologiem.
Jeśli chodzi o test - jeśli czekasz na maluszka - to nie rób go z ciekawości i niecierpliwości zbyt wcześnie. W aptece można kupić testy, które można wykonać już 2-3 dni od zapłodnienia (musisz wyliczyć sobie to mniej więcej na kalendarzu - jeśli miałaś akurat dni płodne, to do zapłodnienia mogło dojść jakieś dwa dni od stosunku). Z doświadczenia wiem, że te testy się nie sprawdzają. Ja wykonałam kilka miesięcy temu jeden wczesny test i był negatywny. Przeczytałam, że powinno się wykonywać test 2 tygodnie po planowanej miesiączce. Tak zrobiłam i też wyszedł negatywny. Dopiero jak poszłam do lekarza po kolejnym tygodniu (czyli 3) na usg zobaczyłam upragnioną małą fasolkę
Na Twoim miejscu zrobiłabym test najwcześniej 2 tygodnie po planowanej miesiączce i niezależnie od wyniku skonsultowała się z ginekologiem. Jeśli ma dobre usg, to zobaczysz (albo nie) swojego dzidziusia. Powodzenia!
Jeśli chodzi o test - jeśli czekasz na maluszka - to nie rób go z ciekawości i niecierpliwości zbyt wcześnie. W aptece można kupić testy, które można wykonać już 2-3 dni od zapłodnienia (musisz wyliczyć sobie to mniej więcej na kalendarzu - jeśli miałaś akurat dni płodne, to do zapłodnienia mogło dojść jakieś dwa dni od stosunku). Z doświadczenia wiem, że te testy się nie sprawdzają. Ja wykonałam kilka miesięcy temu jeden wczesny test i był negatywny. Przeczytałam, że powinno się wykonywać test 2 tygodnie po planowanej miesiączce. Tak zrobiłam i też wyszedł negatywny. Dopiero jak poszłam do lekarza po kolejnym tygodniu (czyli 3) na usg zobaczyłam upragnioną małą fasolkę
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
Re: Szybka pomoc !
Nie ma reguly, kazda z nas jest inne.
Czekaj na okres... lub jego brak...
Nastepnym razem takie pytanie w odpowoednim temacie prosze
Czekaj na okres... lub jego brak...
Nastepnym razem takie pytanie w odpowoednim temacie prosze
.. bo w oczach tkwi siła duszy...