Maluch niedługo będzie na świecie - zakupy :)
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
Maluch niedługo będzie na świecie - zakupy :)
Kiedy robiłyście wyprawkę dla waszych dzidziusiów? i jakie kosmetyki kupowałyście? ciuszków mam odziedziczonych po siostrzeńcach, chociaż chyba nowe też kupić nie?
http://msadvertising.pl/
-
golden_eye
Re: Maluch niedługo będzie na świecie - zakupy :)
Ja niestety ze względów zdrowotnych, zmuszona byłam odłożyć zakupy na sam finisz, ale to zdecydowanie nie jest dobry czas na takie szaleństwa. Czasu jest mało a dzidziuś w każdej chwili moze pojawić sie na świecie. Dlatego popełniłam wiele błędów i wiele rzeczy kupiłam bezmyślnie. Wózek, którego w ogóle nie przemyślałam okazał sie niewypałem, za małe kółka, zbyt płytka budka i brak amortyzacji, koszmar jakiś.
Marka kosmetyków to indywidualna sprawa, bo może się okazać, ze dzidzius jest na jakiś uczulony, więc z tym trzeba uważać.
Ciuszki masz, więc z tym nie szalej, kup tylko to, czego ci brakuje. Radzę nie kupować zbyt duzo ciuszków w tych najmniejszych rozmiarach, bo nie wiadomo jak duże urodzi sie dziecko.
Marka kosmetyków to indywidualna sprawa, bo może się okazać, ze dzidzius jest na jakiś uczulony, więc z tym trzeba uważać.
Ciuszki masz, więc z tym nie szalej, kup tylko to, czego ci brakuje. Radzę nie kupować zbyt duzo ciuszków w tych najmniejszych rozmiarach, bo nie wiadomo jak duże urodzi sie dziecko.
-
kotlinka
No jasne, że nowe też trzeba jakieś kupić, do lekarza, na jakąś uroczystość rodzinną trzeba bobaska też ładnie ubrać:) no i pamiętaj, że dzieci szybko rosną, musisz być przygotowana na różne rozmiarówki. No i takie rzeczy jak ręczniczki dla dziecka też najlepiej kup nowe;)
Szaleństwo zakupowe zaczeło sie u mnie już po trzecim miesiącu ciązy:) Jak przechodzi się obok wystaw pełnych slicznych ubranek dla maluszków to nie mozna sie oprzec.Pamietaj jednak zeby kupowac rzeczy bawełniane, bez zadnych zapiec i guziczkow na pleckach. Wazne jest łatwe sciagnie i rozbieranie do zmiany pieluszek wiec pajacyki z rozpinanymi nozkami.Duzo rzezcy tez dostaniesz od babc, kuzynek kuzynow i znajomych. (o ile ich sie ma:) Kilka sztuk pajacykow, bluzeczek na pewno sie przyda bo nawet przy pieluszcze zdarzaja siew umoczenia a jednej pary prac nie bedziesz . A co do kremow i komsetykow dla niemowlat, jest duza gama dostepna w aptece dla dzieci od pierwszego dnia narodzin. powodzonka
-
limonkanesti
wiadomo, ze nowe ciuszki trzeba kupic tak jak napisala osoba wyzej
a ogolnie co do zakupow, to ja wszystko kupowalam nowe, bo to moje pierwsze dziecko a i w rodzienie od 20 lat zadne malenstwo sie nie urodzilo ;p jestem pierwsza 
jest to spoty wydatek, odloz sobie troszke gotowki, jakies poltora tysiaca na wszystko. a jezeli chodzi o rozpoczecie zakupow, to ja zaczelam w 4 miesiacu. moze troche za wczesnie, ale ja jestem taka, ze wszystko musze miec wczesniej dopracowane ;p
jest to spoty wydatek, odloz sobie troszke gotowki, jakies poltora tysiaca na wszystko. a jezeli chodzi o rozpoczecie zakupow, to ja zaczelam w 4 miesiacu. moze troche za wczesnie, ale ja jestem taka, ze wszystko musze miec wczesniej dopracowane ;p
-
pomcia
To gratulacje. Szaleństwo zakupowe to dopiero się zacznie jak maluszek pojawi się na świecie, sama zobaczysz.
-
limonkanesti
osobom ze stolicy moge polecic sklep ZEBRA, na ursusie, na ulicy bodajze 'bodycha'. maja bardzo duzy wybor a i ceny sa przystepne. ja sie tam obkupilam bez problemu
wszystko co chcialam to bylo:)
-
Arowana14
Musisz urządzić mu pokoik
Łóżeczko i te sprawy
Jeśli szukasz fajnych i tanich mebli dla niemowląt, to polecam zajrzeć tutaj: ....... Znajdziesz wiele fajnych rzeczy, nie tylko mebli, ale również akcesoriów i dodatków dla maluchów 
Treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Treść zmieniona przez moderatora
proszę nie spamować
Teraz trochę humoru:
Skazali gościa na śmierć.
Jednak był tak gruby, że się nie mieścił na krześle elektrycznym.
Zarządzili dietę.
Po tygodniu o chlebie i wodzie - koleś zamiast schudnąć, przytył 10 kilo.
Na krzesło nijak się nie mieści.
Zarządzili tylko wodę - znów przytył 10 kg.
Postanowili nic mu nie dawać.
Kolo zamiast chudnąć, poprawił się o 10 kg.
- Co jest, Czemu nie chudniesz?
- Jakoś kurde nie mam motywacji...
Skazali gościa na śmierć.
Jednak był tak gruby, że się nie mieścił na krześle elektrycznym.
Zarządzili dietę.
Po tygodniu o chlebie i wodzie - koleś zamiast schudnąć, przytył 10 kilo.
Na krzesło nijak się nie mieści.
Zarządzili tylko wodę - znów przytył 10 kg.
Postanowili nic mu nie dawać.
Kolo zamiast chudnąć, poprawił się o 10 kg.
- Co jest, Czemu nie chudniesz?
- Jakoś kurde nie mam motywacji...
Best work gloves http://www.mabi-tech.co.uk/5-work-gloves store
Ja też widziałam właśnie fajne inspiracje ogólnie jak urządzić pokoik dla maluszka np. tutaj: http://www.meblik.pl/porady/kategoria/3/inspiracje/
- ewelina123
- Jestem tu nowa :)
Hey dziewczyny
Gratulacje maleństwa
sklep dla dzieci, który ja wybrałam dał mi możliwość kupna prawie wszystkiego w jednym miejscu bez wychodzenia z domu. Jest mnóstwo produktów dla dzieci. Można przebierać w kolorach, kształtach aj prawdziwy zawrót głowy
Ja zaczęłam robić wyprawkę i urządzać pokój dziecka pod koniec 7 miesiąca.
Kupowanie dla dzieci jest wspaniałe a teraz mamy wiele różnych zabawek i produktów, o których my tylko mogłyśmy śnić.
Udanych zakupów
Gratulacje maleństwa
sklep dla dzieci, który ja wybrałam dał mi możliwość kupna prawie wszystkiego w jednym miejscu bez wychodzenia z domu. Jest mnóstwo produktów dla dzieci. Można przebierać w kolorach, kształtach aj prawdziwy zawrót głowy
Ja zaczęłam robić wyprawkę i urządzać pokój dziecka pod koniec 7 miesiąca.
Kupowanie dla dzieci jest wspaniałe a teraz mamy wiele różnych zabawek i produktów, o których my tylko mogłyśmy śnić.
Udanych zakupów
-
Lumena
Na pewno nie obędzie się bez wanienki, ja ogólnie z doświadczenia polecam regał kąpielowy, możesz go spokojnie postawić w pokoju. Jest dużo praktyczniejszy niż zwykła wanienka. W takim regale masz wanienkę, komodę na rzeczy, no i przewijak - dla mnie to było super wyjście. Zobacz chociażby ten: http://mebledladziecka.com.pl/regaly-do ... jania.html Teraz co prawda córcia już dawno z niego wyrosła, ale trzymam go dla drugiego dzidziusia. Kto wie, może kiedyś się jeszcze przyda... 
A mój najnowszy zakup to wózek.
w końcu trzeba było się zdecydować, bo czas leciał.
mamy Symbio firmy Graco - ma sprężynowe zawieszenie i pompowane koła, więc żadna droga mu nie straszna, dla nas sprawuje się idealnie - czy to w mieście czy na wsi u moich znajomych. 
Podobnie jak moja poprzedniczka, również jestem zmuszony jak najszybciej nabyć porządny wózek, z tym że to zadanie dopiero przede mną. Z tego względu odwiedzam różne fora i blogi młodych mam, by się czegoś w tej kwestii dowiedzieć. Wygląda to tak, że moja brzemienna żona odpoczywa, a przyszły tata szybko musi się uczyć 
foteliki dziecięce
-
Kolaboracja
u mnie też czas na zakupy, kupiłam już parę ubranek, kocyk i pościel o właściwościach antyalergicznych, zawsze to zdrowsze, wózek mam dostać od siostry;] i łóżeczko, a resztę muszę jeszcze kupić,te malutkie rzeczy są takie słodkie, ale staram się zachować zdrowy rozsądek i kierować przede wszystkim dobrem dziecka, moją wygodą i wyglądem
Gratuluję dzidziusia !
Jakupował pod koniec ,miałam wcześniej tylko upatrzone ale nie kupowałam, bałam sie po poprzednim zdarzeniu gdzie miałam już sporo a moje Maleństwo się nie urodziło.
Jakupował pod koniec ,miałam wcześniej tylko upatrzone ale nie kupowałam, bałam sie po poprzednim zdarzeniu gdzie miałam już sporo a moje Maleństwo się nie urodziło.
-
Kolaboracja
współczuje Ci
, jak robiłaś już zakupy to jaki materacyk kupowałaś dla maluszka?na co trzeba zwracać uwagę?
Ja jestem przeciwnikiem gyki na początku jest ok ale pózniej jak dziecko rośnie nie zdaje egzaminu zwłaszcza jak dziecko wyleje picie itp. Bardzo wychłana wilgoć ,mi to nie odpowiada
-
Kolaboracja
no ale jakiś materacyk musisz mieć do łóżeczka, słyszałam coś o kokosie?
-
Kolaboracja
no ale gąbka też wchłania ciecz,więc jaki wybrałaś materacyk?
koniecznie pomyśl o wózku, ja polecam jane muum
fajny wózek i w rozsądnej cenie 
o, masz moze jane muum? chetnie poslucham opiniijoasia007 pisze:koniecznie pomyśl o wózku, ja polecam jane muumfajny wózek i w rozsądnej cenie
Rosiehw, no niby kolezanka ma, to nie może Ci powiedziec robisz kolejny spam ??
babskiesprawy.pl/post154264.html#p154264" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/post154264.html#p154264
a tu orginałrosiehw pisze: jane exo i montecarlo r1 sa bardzo dobre. my mamy ten drugi, ale moja znajoma kupila teraz jane exo i tez jest bardzo zadowolona.
babskiesprawy.pl/post154264.html#p154264" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/post154264.html#p154264
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
puderniczka
- Fajna Kobietka
Zebrę (sklep w Warszawie, dzielnica Ursus) przenieśli na ulicę Kolorową 19 lok. 142 gdyby ktoś szukał, pod koniec marca było otwarcie i fajne promocje, nie wiem jak teraz.
http://msadvertising.pl/
-
bajkowy pokoik
- Jestem tu nowa :)
Kompletowaniem wyprawki najlepiej zajmować się cały czas
Na pewno ciągle będziesz się przyłapywać na tym, że czegoś zapomniałaś lub coś jest na promocji. Jeśli chodzi o to co warto mieć dla maluszka, to oprócz ubranek i kosmetyków pamiętaj także o pościeli
Ciało maluszka jest bardzo delikatne, dlatego też pościel, pod którą będzie spał musi być równie delikatna
Wiele rodzajów pościeli dla dzieci znajdziesz na https://bajkowypokoik.pl/posciel.dla.dzieci
Przejrzyj produkty i wybierz te najwłaściwsze dla Twojego dziecka