Ciąża bliźniacza

Wszystko na temat naszych małych pociech. Jak wychowywać dziecko? W jaki sposób się z nim bawić? Relacje z dzieckiem, trudne rozmowy właśnie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
króliczek8982

Ciąża bliźniacza

Post autor: króliczek8982 »

Hej laski czy to prawda że jeśli np; kogoś rodzice maja brata bliźniaka lub siostrę bliźniaczkę to jest prawdopodobieństwo że ich córka lub syn też mogę mieć kiedyś bliźniaki czy to jest zależne od genów czy nie koniecznie?
Luśka

Re: Ciąża bliźniacza

Post autor: Luśka »

no niestety tak jest:) więc jeżeli w Twojej rodzinie są bliźniaki albo w rodzinie Twojego mężczyzny to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że i Ty będziesz miała 2 bobaski:)
:baby :baby
króliczek8982

Post autor: króliczek8982 »

Aha ale były przypadki gdzie matka rodziła bliźniaki a nie miała nikogo z rodziny kto był z bliźniaków :baby :baby
Amira

Post autor: Amira »

Tylko bliźniaki dwujajowe są dziedziczne ;)
Są to dzieci podobne do siebie i najczęściej jest to dwóch chłopców lub dwie dziewczynki.
Aha ale były przypadki gdzie matka rodziła bliźniaki a nie miała nikogo z rodziny kto był z bliźniaków
Są i takie przypadki. Choć najczęściej są to bliźniaki jednojajowe.
marta_wiga

Post autor: marta_wiga »

Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś gdzieś czytałam, że jak kobieta długo bierze tabletki antykoncepcyjne to wzrasta prawdopodobieństwo mnogiej ciąży. Chodził o to, że więcej jajeczek wychodzi z jajnika wtedy.

Ale nie wiem, to już było jakiś czas temu i zastanawiam się czy może zmienili coś w składzie tabletek i one nie powodują takich efektów ubocznych, czy może od początku to była jakaś nieprawdziwa informacja.
pstro

Post autor: pstro »

marta_wiga pisze:Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś gdzieś czytałam, że jak kobieta długo bierze tabletki antykoncepcyjne to wzrasta prawdopodobieństwo mnogiej ciąży. Chodził o to, że więcej jajeczek wychodzi z jajnika wtedy.
Kurcze nigdy o czymś takim nie słyszałam :)
Cukiereczek19

Post autor: Cukiereczek19 »

Bardzo bym chciała mieć z moim chłopakiem bliźniaki.;) :baby :baby Znacie jakieś sposoby na to, aby zwiększyć szansę na wystąpienie bliźniaków ? W naszych dalszych rodzinach są bliźniaki więc chyba genetycznie nie mamy szans a tabletek wolałabym nie brać gdyż kiedyś brałam i nadal mam problemy zdrowotne przez to ;/
mycha25
Gadatliwa Kobietka

Post autor: mycha25 »

Najbardziej prawdopodobne jest mieć blizniaki wtedy kiedy w rodzinie już się zdarzyły(mnie to niestety może czekać) ale na pewno i bez takich powiązań mogą się przydarzyć :) . Nie wydaje mi się żeby były jakieś sposoby na to żeby począć właśnie dwójeczkę ;) . Ja osobiście nie wyobrażam sobie mieć dwójki na raz . Jedno to już jest na pewno ciężko a dwoje to chyba hardcore ;)
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.
ODPOWIEDZ