Ciąża bliźniacza
-
króliczek8982
Ciąża bliźniacza
Hej laski czy to prawda że jeśli np; kogoś rodzice maja brata bliźniaka lub siostrę bliźniaczkę to jest prawdopodobieństwo że ich córka lub syn też mogę mieć kiedyś bliźniaki czy to jest zależne od genów czy nie koniecznie?
-
Luśka
Re: Ciąża bliźniacza
no niestety tak jest:) więc jeżeli w Twojej rodzinie są bliźniaki albo w rodzinie Twojego mężczyzny to jest bardzo duże prawdopodobieństwo że i Ty będziesz miała 2 bobaski:)

-
króliczek8982
Aha ale były przypadki gdzie matka rodziła bliźniaki a nie miała nikogo z rodziny kto był z bliźniaków

-
Amira
Tylko bliźniaki dwujajowe są dziedziczne 
Są to dzieci podobne do siebie i najczęściej jest to dwóch chłopców lub dwie dziewczynki.
Są to dzieci podobne do siebie i najczęściej jest to dwóch chłopców lub dwie dziewczynki.
Są i takie przypadki. Choć najczęściej są to bliźniaki jednojajowe.Aha ale były przypadki gdzie matka rodziła bliźniaki a nie miała nikogo z rodziny kto był z bliźniaków
-
marta_wiga
Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś gdzieś czytałam, że jak kobieta długo bierze tabletki antykoncepcyjne to wzrasta prawdopodobieństwo mnogiej ciąży. Chodził o to, że więcej jajeczek wychodzi z jajnika wtedy.
Ale nie wiem, to już było jakiś czas temu i zastanawiam się czy może zmienili coś w składzie tabletek i one nie powodują takich efektów ubocznych, czy może od początku to była jakaś nieprawdziwa informacja.
Ale nie wiem, to już było jakiś czas temu i zastanawiam się czy może zmienili coś w składzie tabletek i one nie powodują takich efektów ubocznych, czy może od początku to była jakaś nieprawdziwa informacja.
-
pstro
Kurcze nigdy o czymś takim nie słyszałammarta_wiga pisze:Nie wiem czy to prawda, ale kiedyś gdzieś czytałam, że jak kobieta długo bierze tabletki antykoncepcyjne to wzrasta prawdopodobieństwo mnogiej ciąży. Chodził o to, że więcej jajeczek wychodzi z jajnika wtedy.
-
Cukiereczek19
Bardzo bym chciała mieć z moim chłopakiem bliźniaki.
Znacie jakieś sposoby na to, aby zwiększyć szansę na wystąpienie bliźniaków ? W naszych dalszych rodzinach są bliźniaki więc chyba genetycznie nie mamy szans a tabletek wolałabym nie brać gdyż kiedyś brałam i nadal mam problemy zdrowotne przez to ;/
Najbardziej prawdopodobne jest mieć blizniaki wtedy kiedy w rodzinie już się zdarzyły(mnie to niestety może czekać) ale na pewno i bez takich powiązań mogą się przydarzyć
. Nie wydaje mi się żeby były jakieś sposoby na to żeby począć właśnie dwójeczkę
. Ja osobiście nie wyobrażam sobie mieć dwójki na raz . Jedno to już jest na pewno ciężko a dwoje to chyba hardcore 
http://karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie/klik. Wystarczy codziennie kliknąć by nakarmić psiaka.