spooby na zapalenie pęcherza moczowego
Re: spooby na zapalenie pęcherza moczowego
miałam bardzo podobne objawy, ale pewnie takie same miały te kobiety, które cierpiały na zapalenie pęcherza, to nic przyjemnego taki bój przy każdym oddawaniu moczu.
Moja babcia zawsze powtarza, że na takie problemy najlepsza jest żurawina. Nie ważne, czy świeża, czy suszona 
i ma 100% rację bo żurawina to podstawa przy zapaleniu pęcherza, powie Ci to nawet każdy lekarz.
-
gohusia
A żurawina w formie musującego napoju plusssz care uro confort? jak smakuje?
Jest bardzo smaczny. Fajnie, że jest w takiej formie, wiele ludzi ma kłopot z połknięciem tabletki, a tu nie ma tego problemu i jeszcze łyczek smacznego napoju, a tak poważnie, warto go brać profilaktycznie, sama się nie dawno o tym dowiedziałam, ale w sumie to ma sens, zanim zaczniemy się męczyć już się leczymy.
najlepiej jest stosować odpowiednią profilaktykę wtedy już w ogóle ograniczymy możliwość nabawienia się jakiegoś schorzenia.
Teraz już nie robią takich tabletek które się ciężko połyka, a już na pewno urinal nie należy do takich tabletek, są małe i mają specjalną powłoczkę, która ułatwia ich połykanie...Ja nie przepadam za lekami w formie płynnej, ani syropy ani inne roztwory nie przemawiają do mnie.
ja też wolę połknąć tabletkę niż przyjmować leki w formie płynnej
ale to oczywiście kwestia indywidualna, każdy ma inne nawyki, najważniejsze jest to, aby leki przynosiły określone efekty.
masz rację, ja mam chyba uraz z dzieciństwa do płynnych lekarstjałowa pisze:ja też wolę połknąć tabletkę niż przyjmować leki w formie płynnejale to oczywiście kwestia indywidualna, każdy ma inne nawyki, najważniejsze jest to, aby leki przynosiły określone efekty.
to prawda, nieprzyjemne w smaku syropki, wspomnienie dzieciństwa. Wolę połknąć tabletkę, tym bardziej ze teraz wiele leków ma przyjemną słodką powłoczkę dzięki czemu można takie leki łatwo połykać.
Ja do takich osób należę, jak próbuję łykać jakiekolwiek tabletki to od razu mam odruch wymiotny. Czasami nie da się tego uniknąć, wiadomo, ale jesli tylko mogę to wolę takiego plusssza wypić 
na mnie to już chyba nic nie zadziała
Oprócz tych wszystkich żurawin (zarówno suszonej do podgryzania, tabletek i soku) i ciągłej antybiotykoterapii wdrożyłam do diety sok z aloesu i piję"nalewkę" z wody, czosnku i cytryny
Life pisze:na mnie to już chyba nic nie zadziałaOprócz tych wszystkich żurawin (zarówno suszonej do podgryzania, tabletek i soku) i ciągłej antybiotykoterapii wdrożyłam do diety sok z aloesu i piję"nalewkę" z wody, czosnku i cytryny
W takim wypadku to już chyba tylko urolog, skoro profilaktyka nie przynosi pożądanych skutków. Antybiotyki bardzo osłabiają organizm i często są też przyczyną zapalenia pęcherza, spróbuj to poruszyć ze swoim lekarzem. No i najważniejsze - znajdź przyczynę!
- Diagnostyka
- Jestem tu nowa :)
Polecam preparaty zawierające żurawinę, najlepiej brać je w dużej ilości przez dłuższy okres czasu. Przede wszystkim należy dużo pić, najlepiej wodę z cytryną lub z sokiem żurawinowym. Do tego podmywanie się preparatami o kwaśnym pH, np. LaciBios Femina Pregna.
Tzn jak cenowo to Twoje wychodzi? Ja za 20 tabletek tego Plusssz Care Uro płaciłam około 9zł.Nosia pisze:cenowo nie najgorzej
nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 30zł za 60 tabletek
profilaktyka przynosi efekty i nikt mnie do innego zdania nie przekona. To jest ogromna pomoc dla naszego organizmu. Dostaje skladniki ktore go wspomagaja O uzaleznieniu nie ma mowy bo przeciez od takich skladnikow sie nie da, bo to tak jakby ktos stwierdził ze uzaleznil sie np od miety. zawsze lepiej zapobiegac niz pozniej plakac ze boli.
-
a_gatka
Nie no bez przesady, to tak jak by się uzależnić od witaminy C.
Sama z wersji do picia przerzuciłam się ostatnio na tabletki, ale wierna pozostałam plussszowi.
Jakos mnie ta dolegliwosc omija, wiec poki co nic nie lykam. 
Wie ktoś może jak się nazywa szczepionka na te ciągłe infekcje pęcherza?
o szczepionkach na infekcję pęcherza jeszcze nie słyszałam, póki co jestem na etapie łykania suplementów na bazie żurawiny.
nie słyszałam o szczepionkach na zapalenie pęcherza, na szczęście urinal uchronił mnie od kolejnego szczepienia, nie lubię igieł 
a Tobie coś więcej wiadomo na temat tych szczepionek o których wyżej piszą dziewczyny?
Nie słyszalam o żadnych szczepieniach związanych z infekcjami pecherza. Zreszta ja bym sie i tak nie zdecydowała bo to zawsze jakas ingerencja. Ja tam wole swoje tabletki i nie zamienie ich na nic innego, zreszta po co skoro działa bardzo dobrze.
masz rację, dodatkowe szczepienie obciążające organizm jest w tym przypadku bez sensu, tabletki spełniają swoją funkcjęiwciaa pisze:Nie słyszalam o żadnych szczepieniach związanych z infekcjami pecherza. Zreszta ja bym sie i tak nie zdecydowała bo to zawsze jakas ingerencja. Ja tam wole swoje tabletki i nie zamienie ich na nic innego, zreszta po co skoro działa bardzo dobrze.