spooby na zapalenie pęcherza moczowego
-
honorata_h
- Jestem tu nowa :)
spooby na zapalenie pęcherza moczowego
Co, oprócz wizyty u lekarza, poradziłybyście dla osoby mającej zapalenie pęcherza moczowego? Czy przyjmujecie jakieś lekarstwa, które pomagają i dają ulgę? A może jakieś "domowe sposoby"?
Re: spooby na zapalenie pęcherza moczowego
Ciepłe nasiadówki, okłady, ciepłe majtki a nawet pielucha gdy jest mokro i zimno. Co do lekarstw : Urosept i Galospa
Również mogę polecić urosept i ciepłe herbatki z żurawiny. Urosept nie ma w składzie żurawiny, więc ten zestaw idealnie się uzupełnia,
Takt jest muzyką duszy.
-
jalola
Mi pomaga furaginum. Ale przez to, że zaniedbałam ból pęcherza, to zapaprałam sobie nerki :/
Tabletki Furaginum (ale na receptę...), nasiadówki z rumianku, duuuuużo żurawiny. Najlepiej wygrzewać się w domu.
-
bernadetta
- Jestem tu nowa :)
Nasiadówki z rumianku, żurawina i galospa (bez recepty). Aha i ciepłe majtki 
-
patrycja21
Furaginum, zgadzam się z przedmówczyniami. i dużo żurawiny !
-
jalola
Ja też polecam furaginum, zresztą to jest chyba jedyny lek na takie przeziębienie. Ale jak przeziębienie pęcherza cały czas powraca, to trzeba iść do lekarza, żeby nie przeziębić nerek.
mnie pomaga furagin i jest bez recepty, przynosi ulgę po kilku godzinach, ale trzeba wybrać do końca
Urosept, witamina C, dużo wody i jeśli bardzo boli to no-spa.
żurawina w każdej postaci, najlepiej 24h/dobę, dużo herbaty z miodem, cytryną lub sokiem malinowym (zawierają i najlepiej przyswajają witaminę c), a w cięższych przypadkach - koniecznie wizyta u lekarza po odpowiednie leki
dołączam sie do rad przedmówczyń czyli urosept, żurawina, furafin a jesli bardzo boli to galospa (zamiast no-spy która wg mnie słabiej działa)
-
lexie
To urafuraginum to dla mnie czasem zbawienie, bo zapalenie potrafi mnie dopaść tak szybko, że momentalnie się zwijam (a pójść do lekarza po receptę nie tak łatwo). Ja od ostatniego zapalenia codziennie łykam tabletkę żurawitu (tak poleciła mi pani doktor)franula pisze:mnie pomaga furagin i jest bez recepty, przynosi ulgę po kilku godzinach, ale trzeba wybrać do końca
Furagin i herbata żurawinowa. 1 dzien kuracji i nie ma śladu po zapaleniu pęcherza
)
-
Justa_123
ja zawsze na jesień i wiosnę, na wszelki wypadek biorę Żurawit. poza tym, jak mam zapalenie, to wszystko, ale to wszystko jem z żurawiną... herbata, ciasto, mięso, sałata, kanapki... wsztsko
siadam owinięta kocykiem ze słojem 1600g, dobrą książką i się leczę
znalazłam też ten temat tu: link ciekawe co powie szpecjalista 
Ostatnio zmieniony pn paź 14, 2013 1:09 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z reulaminem forum
Powód: Proszę zapoznać się z reulaminem forum
-
niemilutka
Ja miałam dość przykry przypadek z zapaleniem pęcherza. Zawsze pojawiał się po seksie. Męczyłam się ok 2 lata - leczyłam się ginekologicznie, urologicznie, sama, z mężem, itp. Nic nie pomagało, no może oprócz furaginy, która działała od ręki. Zaczęło mnie to wszystko mocno zastanawiać. I zadałam sobie pytanie czy to przypadkiem nie dzieje się w mojej głowie. Wybrałam się do seksuologa i przyznanie się głośne do tego, że to stres spowodowany seksem i powracającym problemem bólu i pieczenia sprawiło, że mi przeszło właściwie od ręki. Teraz już prawie kolejne 3 lata nie mam problemu. Jestem w drugiej ciąży i nawet w tym czasie nie miałam zapalenia pęcherza.
Polecam zastanowić się również nad taką możliwością bo wiem, że nie jestem sama. Moja znajoma, jak niedawno się dowiedziałam z podobnej przyczyny rozwiodła się z mężem
Polecam zastanowić się również nad taką możliwością bo wiem, że nie jestem sama. Moja znajoma, jak niedawno się dowiedziałam z podobnej przyczyny rozwiodła się z mężem
Nie cierpie zapalenia pęcherza, załatwiłam się raz w Szkocji! I od tamtej pory ciągle nawraca!:) Jak czuje że już się zaczyna to jedynie mi furaginum pomaga, muszę iść do wanny na gorącą kąpiel albo prysznic. Potem termofor i do łóżka leżeć. I tak co jakiś czas...
Żyć! Nie umierać
Najlepsza wizyta u lekarza! i wtedy antybiotyk najbardziej pomaga. A jak nie to urosept i cieplutki termofor 
herbata z czarnego bzu:)
polecam
albo zurawinki
polecam
albo zurawinki
Lajkujcie mój profil
- malinka 61
- Kobietka Expert
Oczywiście że w tym przypadku bardzo pomocny jest Furagina , a na dodatek ciepły termofor między kolana i poleżeć . Żuravit również do tego dołączyć 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Cytrynka najlepsza
piję dużo herbaty wtedy i następnego dnia jest po wszystkim
Oj przy przewlekłych stanach sama cytrynka na pewno nie pomorze
Przy ostrym zapaleniu mi pomogł urinal intensive, zadzialal od razu. Teraz tylko profilaktycznie zurawinka i problem mam z głowy. Jak sobie przypomne co przezylam to wole zdecydowanie zapobiegac niz leczyc.
Stosowałaś Urinal czy Urinal Intensiv? Czy ten Intensiv jest mocniejszy?iwciaa pisze:Oj przy przewlekłych stanach sama cytrynka na pewno nie pomorzePrzy ostrym zapaleniu mi pomogł urinal intensive, zadzialal od razu. Teraz tylko profilaktycznie zurawinka i problem mam z głowy. Jak sobie przypomne co przezylam to wole zdecydowanie zapobiegac niz leczyc.
Z tymi dwoma suplementami to jest tak Urinal Intensiv używa się wspomagająco w leczeniu zakarzeń pęcherza, a Urinal zwykły można stosować jako profilaktykę.