spooby na zapalenie pęcherza moczowego

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
Nadala27
Jestem tu nowa :)

Re: spooby na zapalenie pęcherza moczowego

Post autor: Nadala27 »

To nie prawda, że jak bez recepty to nie leczy. Jak miałam zapalenie pęcherza lekarz kazał mi kupić własnie urofuraginum. Jestem za tym by zaczynać od ziołowych, a nie od razu faszerować się antybiotykami.
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Czy ja wiem, czy warto ryzykować i leczyć to zapalenie na własną rękę...
Znawców pełno, tylko każdy inaczej znosi różne dolegliwości i choroby. Ja też myślałam, że sobie dam radę, po 2-3 dniach myślałam, że będę chodzić po ścianach z bólu. Poszłam do lekarza i przez kolejne 3 tygodnie leczyłam już zaostrzone zapalenie pęcherza antybiotykami. To było sporo lat temu i do dzisiaj mam spokój.
Furagina jest ok, ale ziółkami, żurawiną itp. powinnaś jedynie WSPOMÓC właściwe leczenie.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Kartka wszystko zależy od tego co się na dobrą sprawę dzieje.
Bo jeżeli faktycznie za późno podejmiemy leczenie to faktycznie trzeba już sięgnąc po antybiotyk.
Ale jak nie to warto sięgnąć po coś sprawdzonego i skutecznego
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
kartka
Extra Kobietka

Post autor: kartka »

Ja już nie ufam domowym sposobom ;-)
samanciak

Post autor: samanciak »

mnie najbardziej pomagał zawsze żurawit czy jakoś tak ale na pewno z żurawina lek
EwellaEwa

Post autor: EwellaEwa »

Mój mąż ma sposób domowy, że po prostu musi się wygrzać. Pije też dużo ciepłego i bierze galowski prostamer. Ale macie rację - konsultacja z lekarzem jest zawsze wskazana
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

tylko, że mężczyzn o wiele rzadziej to dotyka niż kobiety.
wiec niekoniecznie to co dla mężczyzn będzie dobre dla kobiet.
A przy kobietach, lepiej coś sprawdzonego i poleconego przez inne kobiety
Marika87

Post autor: Marika87 »

Theila pisze:Niedawno widziałam reklamę w tv Urofuraginum. Moja mama to kiedyś od lekarza dostała. Ktoś korzystał ?
ja biorę urofuraginum i jak dla mnie najsuteczniejszy przy zapaleniach i bólach pęcherza

Żurawina dobra ale jako profilaktyka. Na zapalenie mi pomaga urofuraginum
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2015 6:19 pm przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: łączenie postów
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Już o tym wiemy. Nie musisz się powtarzać. I na przyszłośc proszę edytowac posty a nie pisac posta pod postem
Awatar użytkownika
Chilli
Fajna Kobietka

Post autor: Chilli »

A urofuraginum dostępny jest a receptę, czy jak? Bo nie znam leku.
nergalSzatanie

Post autor: nergalSzatanie »

Poleciłabym urofuraginum...ale ja np. mam straszne uczulenie. Raz zdarzyło się, że zapomniałam, że wzięłam tabletki i zemdlałam! Jeśli więc nic Ci nie jest to ogólnie jest to bardzo dobry lek. Silny. Ale ja jak nie zwijam się z bólu to stosuję tabletki z suszonej żurawiny. W większości przypadków pomagają :)

Urofuraginum można kupić na receptę - jest wtedy tańszy. Ale można też normalnie w aptece kupić go bez recepty.
Nadala27

Post autor: Nadala27 »

Prawda jest taka, że wszystko na sobie trzeba wypróbować. Mnie pomógł urofuraginum, ale jeśli komuś nie to trzeba do lekarza się udać i wdrożyć silniejsze leczenie.
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

honorata_h pisze:Co, oprócz wizyty u lekarza, poradziłybyście dla osoby mającej zapalenie pęcherza moczowego? Czy przyjmujecie jakieś lekarstwa, które pomagają i dają ulgę? A może jakieś "domowe sposoby"?
Ja nie polecam domowych sposobów na leczenie zapalenia pęcherza. Nawracające albo niedoleczone infekcje mogą powodować poważne choroby układu moczowego, nerek... Oczywiście, żeby iść do lekarza trzeba jakoś funkcjonować, więc kiedy mi zdarza się zapalenie, zawsze kupuję bez recepty UroFuraginum, piję dużo wody z cytryną i wcinam żurawinę albo piję z niej sok. Dodatkowo można zrobić sobie napar ziołowy np. z rumianku (tzw. nasiadówkę) i posiedzieć nad miską z gorącą parą, aby złagodzić świąd i pieczenie.

Ale pamiętajmy, że każde zapalenie pęcherza musi być wyleczone lekarstwami przepisanymi po konsultacji z lekarzem, a po zakończonej kuracji koniecznie trzeba zrobić badanie moczu! Ja dodatkowo przy częstych i nawracających infekcjach miałam również usg.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
kocica

Post autor: kocica »

zapalenie pęcherza to moja zmora :( i zawsze doleczam, zawsze idę do lekarza, by skonsultować, czy nie potrzbuję antybiotyku, piję dużo wody. i tak zawsze wraca. :(
Selewiusz30

Post autor: Selewiusz30 »

Zgadzam się zawsze warto jest udać sie do lekarza. Mozna też leki bez recepty jak np. wspomniany urofuraginum. Mojej Mamie pomógł.
Awatar użytkownika
Chilli
Fajna Kobietka

Lekarz to jedno, ale jak trzeba działać to oczekujemy czegoś na już. A wiemy jak jest z wizytami. Czyli rozumiem, że Urofuraginum jak najbardziej się sprawdzi i szybko działa tak?
Flower27
Miła Kobietka

Post autor: Flower27 »

Jak miałam kiedys zapalenie pęcherza to farmaceutka dała mi urofuraginum i pomógł. Ja optuje za tym, żeby iść do lekarza, ale coś bez recepty też można wziąść.
Melania

Post autor: Melania »

Niestety jestem osobą, która bardzo często zmaga się z zapaleniem pęcherza i to chyba już jest u nas rodzinne. Byłam u kilku lekarzy, straciłam trochę pieniędzy i nic nie pomogło. Dopiero jeden doktor mi powiedział, że wynaleźli na to szczepionkę. Jednak od tego czasu na szczęście nie mam już problemów z pęcherzem więc nie jest mi to potrzebne. Aczkolwiek, gdy będzie się to powtarzało, wówczas zdecyduje się na to szczepienie.
Flower27
Miła Kobietka

O szczepionce też słyszałam, ale podobno droga. Jesli masz nawracające infekcje to może nie wyleczyłać jej do końca. Ja biorę urofuraginum 3 miesiące bo tak farmaceutka mówiła. Ulga przychodzi szybko, ale to tylko zaleczenie. Całkowite wyleczenie musi potrwać.
Awatar użytkownika
Chilli
Fajna Kobietka

Ale to brałaś tak non stop przez 3 miesiące? Nie sądziłam, że nawet tyle mozna
Awatar użytkownika
docha
Extra Kobietka

Post autor: docha »

Leczysz się 3 miesiace, czy to profilaktycznie bierzesz? Potem już infekcje nie wracają? Jeśli tak, to chyba tez spróbuję.
zamieszana

Post autor: zamieszana »

ja mogę polecić uroval w skaldzie zawiera żurawinę i nie trzeba dodatkowo pić żadnej herbatki, jest naprawdę skuteczny. :)
Flower27
Miła Kobietka

Infekcja jakby co nie wróciła. Urofuraginum jest ziołowy więc nie ma jakis przeciwwskazań by brać dłużej. Leczenie takimi specyfikami musi troche potrwać.
Marika87

Post autor: Marika87 »

no ja też o tym słyszałam, że kurację tym urofuraginum trzeba doprowadzić do końca wtedy nie powraca zapalenia. kiedyś lekarz kazał mi całe opakowanie po zapaleniu do koońca wybrać.. ale tak to zazwyczaj mam, że jak przestanę cierpieć to już przestaje... ;/
Awatar użytkownika
kolorowe_kredki
Miła Kobietka

Post autor: kolorowe_kredki »

Tak urofuraginum jest bardzo dobre, tym bardziej że nie obciąża wątroby oraz żołądka no i żurawina która chroni drogi moczowe.
ODPOWIEDZ