Oczyszczanie organizmu z toksyn
Oczyszczanie organizmu z toksyn
Pytanie jak wyżej.Czy ktoś z Was oczyszczał organizm,jeśli tak tak to który organ,jaką metodą ? Jak długo no i czy były efekty ???
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Re: Oczyszczanie organizmu z toksyn
Picie zielonej cherbaty oczyszcza....i zdrowa dieta.
Izka napisalam priv.
Izka napisalam priv.
POKONAM TRUDY, MOZOŁY CZY BĘDZIE GORZEJ CZY LEPIEJ
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
UŚWIĘCĘ SŁOWEM ANIOŁY, ONE POMOGĄ MI WZLECIEĆ...
Mam na myśli oczyszczanie całego organizmu tzn najpierw jelita,żołądek,wątroba itd z resztek jedzenia i innych konserwantów których teraz jest mnóstwo,w wiekszosci produktach
Tych sposobow i metod oczyszczania organizmu z toksym jest naprawde niezliczona ilosc.
Mozna wybrac gotowe preparaty ktorych na rynku jest mrowie.
A mozna tez pic ziele czystka przez miesiac i ponoc organizm dostaje wigoru i nowej energii , bo toksyny odeszly w niebyt.
Wszystko zalezy od tego na co sie zdecydujemy.
Ale jedno jest pewne , ze warto co jakis czas oczyszczac swoje wnetrze , a bedziemy naprawde lepiej
funkcjonowac i zdrowiej zyc.
Ja od kilku lat pijam wlasnie zielona herbate systematycznie i kompletnie nic mnie nie dopada , bo organizm
mam w dobrej kondycji.
Mozna wybrac gotowe preparaty ktorych na rynku jest mrowie.
A mozna tez pic ziele czystka przez miesiac i ponoc organizm dostaje wigoru i nowej energii , bo toksyny odeszly w niebyt.
Wszystko zalezy od tego na co sie zdecydujemy.
Ale jedno jest pewne , ze warto co jakis czas oczyszczac swoje wnetrze , a bedziemy naprawde lepiej
funkcjonowac i zdrowiej zyc.
Ja od kilku lat pijam wlasnie zielona herbate systematycznie i kompletnie nic mnie nie dopada , bo organizm
mam w dobrej kondycji.
Astra a jaką zieloną pijesz,liściastą czy w torebkach ? Smakową czy nie ? Jakiej firmy ?
Oczyszczanie organizmu jest bardzo ważne i powinno się to robić co jakiś czas. Ja piję nawet 12 szklanek herbaty owocowej , nie lubie wody mineralnej, więc filtruję taką ( filtry można w Dafi kupić ) . Czesto też stosuje głodowki i wlaśnie oprócz tej herbatki nic nie jem.zielonej herbaty niestety nie lubię, nawet z dodatkiem cytryny mi nie podchodzi...
To nie to samo pytanie co tu ?
babskiesprawy.pl/oczyszczanie-t620.html?hilit=oczyszczanie%20organizmu" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/oczyszczani ... 0organizmu
czekam tydzień na odpowiedz autorki, jak nie bedzie zamykam temat
babskiesprawy.pl/oczyszczanie-t620.html?hilit=oczyszczanie%20organizmu" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/oczyszczani ... 0organizmu
czekam tydzień na odpowiedz autorki, jak nie bedzie zamykam temat
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Pijam wylacznie zielona lisciasta , bo ona potrafi wydobyc wszystko to co w herbacie jest najzdrowsze.iza813 pisze:Astra a jaką zieloną pijesz,liściastą czy w torebkach ? Smakową czy nie ? Jakiej firmy ?
Natomiast torebkowana zielona to dla mnie sa takie resztki herbaciane ktore tylko barwia wode i udaja herbate.
Ale to oczywiscie kwestia upodoban, co kto woli.
Lubie zielone z dodatkiem pomaranczy , ale tez i z innymi ,,wkladkami,, smakowymi jak np. pigwa czy opuncja.
ale najczesciej jednak zielona z pomaranczy i tylko taka jak na tej fotce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Super na pewno jej wypróbuje.Ja parę dni temu znalazłam świetną książke M Tombaka o zdrowym odżywianiu i nie tylko,i wypróbuje którąś z jego metod na generalne oczyszczenie sie z toksyn
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
picie ciepłej wody z cytryną! codziennie rano, na czczo! 
Dziewczyny, przecież te wszystkie "preparaty oczyszczające" dostępne w internecie to jedna wielka lipa - narzędzie do nabijania kasy producentom i pośrednikom, którzy to sprzedają. Nie dajcie się nabrać na jakieś ohydne zdjęcia, które pokazują co to niby człowiek ma we wnętrznościach.
Zdrowy organizm oczyszcza się sam tylko trzeba mu po
móc nie zatruwając go za bardzo, niemniej zielona herbatka jak najbardziej jestem za 
Zdrowy organizm oczyszcza się sam tylko trzeba mu po
aluglobal.eu
seler naciowy + kiwi + poł cytryny 
janawet trochę schudłam
janawet trochę schudłam
- Merit Poland
- Jestem tu nowa :)
Życie w ciągłym biegu i stresie, jedzenie byle czego i kiedy, palenie papierosów i częste zażywanie leków przeciwbólowych naraża nasz organizm na atak wolnych rodników. Największe ilości antyoksydantów, które wychwytują wolne rodniki znajdują się w beta karotenie (kapusta, szpinak, marchew, pietruszka), witaminie C (cytrusy, brokuły, kalafior, kapusta), witaminie E (płatki, oleje roślinne, orzechy) czy w selenie (cebula, czosnek, grzyby).
Witaminy w grzybach? Pierwsze słyszę. Od zawsze uczono mnie w szkole że grzyby nie posiadają żadnych wartości odżywczych.
aluglobal.eu
- Merit Poland
Przecież selen zawarty w grzybach nie należy do witamin, to pierwiastek.
Ja oczyszczałam się z toksyn pijąc wodę z cytryną przez całe dzień i w ten dzień nic nie jadłam.
Słyszałam tez , że dobre jest siemię- lniane. Polecam również oliwę z oliwek na czczo ale jest trochęble, ble.
Słyszałam tez , że dobre jest siemię- lniane. Polecam również oliwę z oliwek na czczo ale jest trochęble, ble.
Siemie lniane , moim zdaniem nie za bardzo sie nadaje do oczyszczania organizmu z toksym , bo
jest po prostu za ,,ciezkie,,.
Konkretnie chodzi mi o zawartosc olejowa.
Natomiast w roli czysciciela organizmu spelnia sie jablko , ktore wymiata porzadnie i dokladnie.
Wystarczy codziennie zjadac ze skorka 2-3 szt jablek .
jest po prostu za ,,ciezkie,,.
Konkretnie chodzi mi o zawartosc olejowa.
Natomiast w roli czysciciela organizmu spelnia sie jablko , ktore wymiata porzadnie i dokladnie.
Wystarczy codziennie zjadac ze skorka 2-3 szt jablek .
-
hania_leszek
Sama próbowałam się oczyścić zieloną herbatą ale totalnie nie wchodził mi jej smak + myślałam nad odstawieniem zwykłej kawy, chyba wszyscy wiemy jak bardzo mleko nie jest trawione przez dorosłych;p. Do suplementów byłam nastawiona dość sceptycznie aż nie trafiłam na zieloną kawę max. Polecam ją głównie z powodu że zawiera 400mg ekstraktu z zielonej kawy na dopuszczalne 500mg wiec całkiem sporo + dodaje energii jak zwykła kawa a wydaje mi się że dodatkowo usprawnia metabolizm i zmniejsza łaknienie 
Ja robie oczyczanie organizmu raz w tygodniu. Caly dzien pije wode z limonką, mieta i ogorkiem. Robie juz tak od ponad roku i zauwazylam bardzo dobry wplyw na moj organizm.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Polecam także picie zielonej herbaty, która jest bogata w antyoksydanty.
-
klaudia789
Oczyszczenie organizmu z toksyn jest niemożliwe. Są one w powietrzu, jedzeniu, wodzie, itd. Też nie mam zaufania do reklamowanych specyfików. Często piję wodę z cytrynę, ponieważ uwielbiam smak cytrynowy. Nie wiedziałam, że ma ona taki pozytywny wpływ na moje zdrowie. Od razu poczułam się lepiej. 
Ekologiczne środki czyszczące: proecosg.pl/produkty
a ja piję ocet jabłkowy z wodą
i to jakie daje mega efekty ^^ serio...
-
stokrotkatorun
Stosuje jednocześnie dwa preparaty jeden na oczyszczenie jelita z toksyn i grzybow candida s drugi na odzywienie i budowe tkanki mięśniowej w celu spalania tluszczu....efekt chudniecie bez wyrzeczeń i jojo. .))) Oczywiście duzo wody z cytryną. ..pomaga pozbyc sie śluzu z organizmu ))
Mi się pojawił w głowie pomysł udania się do bioenergoterapeuty. Jakoś od paru miesięcy nie najlepiej się czuję, chociaż wyniki mam dobre. Może jakieś toksyny mam w organizmie. Ocet jabłkowy też stosuję, ale moja siostra była jakiś czas temu u pana Zbigniewa Jana Popko ze swoimi problemami z żołądkiem i człowiek jej pomógł. Tyle czasu się już męczyła, nie mogła normalnie jeść itp. Także może i mi by to pomogło.
Polecam preparaty zawierające ekstrakt z aloe vera, które stanowią ekwiwalent świeżego aloesu. Wyciąg z miąższu liści aloesu korzystnie wpływa na procesy trawienne i oczyszczające organizm. Preparat stymuluje więc do pracy wątrobę i nerki, podstawowe organy odpowiedzialne za odtruwanie, a także zawiera kwas moczowy, który eliminuje substancje toksyczne z wnętrza komórek.