Globułki dopochwowe.

Masz problemy ze zdrowiem? Jak dbasz o swoje zdrowie? Wszystko na temat chorób, leczenia, profilaktyki oraz opinie na temat służby zdrowia piszemy tutaj.
ODPOWIEDZ
nina19

Globułki dopochwowe.

Post autor: nina19 »

Witam.
Ostatnio dopadła mnie chyba grzybica pochwy przez antybiotyki, które brałam na zapalenie oskrzeli.
Nie mogę iść do lekarza, bo jestem chora.
Kupiłam sobie trzy dni temu globułki dopochwowe ALBOTHYL.
Moje pytanie brzmi czy ktoś już brał te globułki, czy pomogły i czy do nich mogę też stosowac maść ILADIAN na ukojenie świądu i pieczenia.
Jedną wzięłam przed wczoraj, ale następnego dnia dostałam bardzo obfitej miesiączki ( spóźniała mi się dwa miesiące ) , więc raczej musze na jakis czas przestać je brać, aż minie miesiączka. Na szczęście wzięłam tylko jedną. Z góry dziękuję za odpowiedzi ; ) :>
Dodam, że jak tylko wyzdrowieję, to pójdę do ginekologa, jednak na razie muszę sobie sama pomóc. ; ( .
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Re: Globułki dopochwowe.

Post autor: Masjaa »

Nie ma się samemu co leczyć... albothyl to ja brałam jak nadżerkę miałam, poczytaj sobie w ulotce na co to się bierze i nie eksperymentuj. nie spotkałam się, żeby na grzybicę ktoś ten lek stosował....
nina19

On jest również na grzybicę, poza tym ja nie jestem pewna czy to grzybica.
Nie chcę się sama leczyć, ale chcę załagodzić to zapalenie, póki nie pójdę do lekarza.
pomcia

Post autor: pomcia »

A kto ci je polecił? Trzeba było sprawdzone i znane globulki kupić. Ja w takich sytuacjach biorę coś z nagietkiem.
nina19

Farmaceutka mi je poleciła w aptece.
Podobno są dobre.
Masjaa
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Masjaa »

Być może działa też na grzyby ale nie jest to typowo przeciwgrzybiczny lek.... farmaceuta to nie lekarz. ja tam nigdy nic sama sobie nie aplikuję.... chyba że jakieś z pałeczkami kwasu mlekowego specyfiki. Infekcja to infekcja i tylko lekarz po badaniu stwierdzi co to.... ja bym albothylu nie stosowała.
nina19

W takim razie co mam stosować.
Nie mogę nic nie robić, bo wizytę mam dopiero za tydzień.
Awatar użytkownika
Lidzia
Jestem tu nowa :)

Post autor: Lidzia »

Jak miałam grzybicę (swoją drogą też przez antybiotyki to cholerstwo załapałam :shock: ) to lekarz kazał mi stosować – już po kuracji antybiotykowej – te kapsułki: http://www.am24.pl/11066,INVAG-7-kapsulek. Faktycznie, że po pierwsze czułam się po nich lepiej, a po drugie na kolejnej wizycie kontrolnej okazało się, że jestem już całkiem zdrowa (kolejną kontrolę miałam po 5 dniach). Myślę, że nie zaszkodzi ci je wypróbować, nóż widelec Ci to pomoże ;)
Nie widziałam Cię już od miesiąca.

I nic. Jes­tem może bledsza,

Trochę śpiąca, trochę bar­dziej milcząca,

Lecz wi­dać można żyć bez powietrza.
ODPOWIEDZ