Ślub kościelny, szybkie terminy

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
DominikaM008
Jestem tu nowa :)

Ślub kościelny, szybkie terminy

Post autor: DominikaM008 »

Witam.
Jestem w 4 msc-u ciąży i postanowiłam z narzeczonym wziąć ślub przed narodzinami dzieciątka. Nie interesuje nas ślub w naszej parafii. Dlatego zwracam się z zapytaniem czy wiecie coś może na temat dostępnych szybkich terminów w kościołach w Warszawie, chyba że jest to kwestia indywidualnego dogadania się z proboszczem i ofiarą z tym związaną. Jeżeli tak to może w którym kościele są szanse na bezproblemowe i szybkie załatwienie ślubu. Chciałam też zaznaczyć że będzie to cichy ślub bez wesela tzn. my + świadkowie + rodzice, po kolacja w restauracji.
Pozdrawiam
a_gatka

Re: Ślub kościelny, szybkie terminy

Post autor: a_gatka »

Jeśli nie ma sobotnich terminów, porozmawiajcie z księdzem o dyspensie na ślub w inny dzień tygodnia. Nie powinno być problemu, jedynym może być dostępność nauk przedślubnych i poradni, ale jak dobrze zagadasz, to i to da się ogarnąć szybciej. Porozmawiajcie szczerze z księdzem zamiast kombinować, na pewno Wam coś podpowie.
Izabelka

Post autor: Izabelka »

teraz modne sa śluby w piątki, myślę, że z księdzem idzie wszystko załatwić :)
p.s gratuluję ciąży :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

A musi byc koscielny? Cywilny mozna zalatwic w miesiac
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
anielica
Miła Kobietka

Post autor: anielica »

Moja siostra poszła do franciszkanów - twierdzi, że zakonnicy są bardziej empatyczni i pełni zrozumienia dla niecodziennych sytuacji. Warunkiem jest szczerość.
nergalSzatanie

Post autor: nergalSzatanie »

Też słyszałam, że zakonnicy są dużo bardziej wyrozumiali i w odróżnieniu od niektórych księży też tak nie zdzierają za ślub :)
adol

Post autor: adol »

Można załatwić ślub w tygodniu, albo ewentualnie w mniejszej miejscowości. Wtedy nie ma większego problemu z terminami.
http://www.abcslubu.pl
Awatar użytkownika
anielica
Miła Kobietka

Post autor: anielica »

Daj znać, cz się udało. Trzymamy kciuki, żeby wszystko ułożyło się po twojej myśli.
sebajedrzejczak

Post autor: sebajedrzejczak »

Myślę że ślub w innym kościele niż twoja parafia nie będzie żadnym problemem. Bardzo często w ten sposób organizuje się wesela. Jeśli ślub będzie tylko dla najbliższych to nie będzie żadnego problemu z dojazdem innych gości.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Temat wygasł rok temu. Proszę uważnie czytać forum. Posty, które nic nie wnoszą i służą wyłącznie do reklamy -kasuję.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
ODPOWIEDZ