Cześć,
chciałąbym wsadzić kij w mrowisko. Otóż wcale nie uważam żeby ślub był najważniejszym dniem w życiu, ba! Uważam, że wcale nie powinien. Ludzie się zapożyczają w myśl: zastaw się, a postaw się. Po co? To nie "przyjęcie" powinno być najważniejszym dniem życia, a wszystkie te kolejne dni z osobą, którą się wybrało do dzielenia tegoż życia! To jest najpiękniejsze, że można wszystko przeżywać RAZEM! Przeżywać, dzielić, odgadać. To jest PIĘKNE!
Wesela są przereklamowane
-
VelmaDinkley
- Jestem tu nowa :)
Re: Wesela są przereklamowane
Hejka. Po części masz racje ale dzień ślubu to dzień, w którym para się połączyła na zawsze, w którym zaczyna się ich wspólne życie. Są to również piękne chwile, które można wspominać na starość albo opowiadać dzieciom czy wnukom, rocznice, które można świętować co roku. Każdy ma inne zdanie, jedni powiedzą że jest to najważniejszy dzień a inni że to nic takiego
-
Joanna.Now
- Jestem tu nowa :)
Zdecydowanie zgadzam się z przedmówczynią, co prawda ślub faktycznie jest trochę przereklamowany jednak jest symboliczny dla całej rodziny a dodatkowo pozwala przedstawić całą rodzinę.
Ostatnio znalazłam fajny artykuł na temat pomysły na prezent ślubny Serdecznie polecam
Ostatnio znalazłam fajny artykuł na temat pomysły na prezent ślubny Serdecznie polecam
Miałam ślub kilka lat temu, i poniekąd z perspektywy lat muszę się z Tobą zgodzić. To życie po ślubie jest ważne. Szkoda, że zrozumiałam to dopiero teraz. 
https://coolklimat.pl/ - Montaż klimatyzacji, wentylacji, pomp ciepła
-
orientalna_ola
- Miła Kobietka
Ja myślę, że nie ma ani co generalizować, ani też robić przesadę w którąś stronę. Można zrobić fajną imprezę w rozsądnej kwocie, tak, żeby ten dzień jednak był nieco bardziej wyjątkowy.