Pomoc pierścionek zaręczynowy
-
forumowiczka
Pomoc pierścionek zaręczynowy
Na którym palcu nosi się pierścionek zaręczynowy?
Wiem, że może głupie pytanie ale słyszałam tyle różnych wersji i w końcu sama nie wiem.
Wiem, że może głupie pytanie ale słyszałam tyle różnych wersji i w końcu sama nie wiem.
Re: Pomoc pierścionek zaręczynowy
Ja wiem tylko o tym samym palcu co obraczka i na prawej dłoni! 
-
forumowiczka
Owszem ale ja słyszałma tez o palcu środkowym na prawej dłoni.
ja myślałam, że na serdecznym, ale akurat, że na prawej dłoni to u mnie tez się zgadza 
U mnie na palec środkowy przeklada się po ślubie jak dochodzi obraczka, lecz wiele kobiet preferuje te pierścionki oba na jednym palcu!
- CynamonkaZrodzynkiem
- Extra Kobietka
Ogólnie chyba przyjęło się, że na prawej dłoni a jeśli chodzi o palec to na którym Ci wygodniej
ja noszę pierścionek zaręczynowy na środkowym palcu od samego początku gdy tylko go dostałam. Zależy jak Ci się podoba, albo od szerokości samego pierścionka lub obrączki.
Amantium irae amoris integratio.
-
Sweet Nail
- Jestem tu nowa :)
Palec serdeczny(ten koło małego) u prawej dłoni:)
Elewacje małopolska
-
oliwkazz
Ja noszę na serdecznym, najładniej na nim wygląda 
-
Babeczkowa_ewa
- Fajna Kobietka
Na tym samym, na którym później będzie obrączka (w dniu ślubu pierścionek przekłada się na lewą rękę), ale słyszałam też, że można od razu na lewej - i tu wystąpiła bardzo ładna motywacja - bo lewa ręka jest bliżej serca
) Myślę, że to już od Ciebie zależy, na którym palcu będziesz go nosić, nie to jest przecież najważniejsze 
nosisz na tym na którym jest Ci najwygodniej
)
też tak słyszałam ;bSweet Nail pisze:Palec serdeczny(ten koło małego) u prawej dłoni:)
Mnie narzeczony włożył na palec od obrączki, a w kościele w trakcie ślubu przełożyłam na palec serdeczny lewej dłoni, żeby zrobić miejsce na obrączkę