Podróż poślubna

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
deborah83

Podróż poślubna

Post autor: deborah83 »

Gdzie sie wybieracie w podroz poslubna i dlaczego akurat w to miejsce? Wybieracie wakacje z biurem podrozy czy sami cos organizujecie?
Luśka

Re: Podróż poślubna

Post autor: Luśka »

ja z moim przyszłym mężem ruszamy na wyspę Rodos do Grecji:)
dlaczego tam..hmmm.....bo nie trzeba paszportu hehehe
a tak na poważnie, ma być ciepło i nie w Afryce:P
dione

Post autor: dione »

moim zdaniem te wszystkie wyjazdy zagraniczne są bardzo przereklamowane. Ja jednak chciałabym mieć po prostu trochę spokoju po tej całej bieganinie i potrzebny nam będzie porządny wypoczynek, dlatego wybieram po prostu wyjazd do SPA. Najprawdopodobniej wybiorę hotel Primavera SPA, gdzie jest bardzo duży wybór zabiegów, a okolica jest malownicza. W takim miejscu na pewno będziemy mogli trochę odpocząć.
roksanna

Post autor: roksanna »

dione - Primavera jest w Jastrzębiej Górze a to są naprawdę ładne tereny i bardzo blisko nad morze :) Tak więc trochę zazdroszczę ;) Zwłaszcza, że bardzo lubię te okolice i często je odwiedzam :)
justyna1981

Post autor: justyna1981 »

Zgadzam się z dione:) jest tyle pięknych miejsc w Polsce więc stwierdzam, że nie ma sensu pchać się za granicę.
Eleganckistyl_pl

Post autor: Eleganckistyl_pl »

No tutaj już są opinie bardzo podzielone,bo niektórzy wolą wyjechać za granice,natomiast inni pozostać w naszym kraju,gdzie jest przecież tyle pięknych miejsc i atrakcji do zwiedzenia. A która z tych opcji jest tańsza? Chyba jednak podróż poślubna gdzieś w naszym kraju.
Japaneczka

Post autor: Japaneczka »

Ja z mężem nigdzie nie wyjechaliśmy bo akurat zbliżała się sesja na studiach. Ale gdybym miała wybierać to z pewnością padłoby na jakieś ciepłe kraje, blisko morza:)
eveline

Post autor: eveline »

Znajomi wrócili niedawno z podróży do... Meksyku! Też bym tak chciała... :)
koralowadama

Post autor: koralowadama »

Na pewno ja ją zorganizuję. Tak lubię najbardziej. A gdzie? Jakieś góry i dużo po nich chodzenia :)
zlote_runo

Post autor: zlote_runo »

eveline pisze:Znajomi wrócili niedawno z podróży do... Meksyku! Też bym tak chciała... :)
o jaaaaaaaaa, też marzę o Meksyku :)
OnaUK87

Post autor: OnaUK87 »

Ja chcę do Nicei:)
Konkordia

Post autor: Konkordia »

Ja wymyśliłam podróż po Polsce. Dwa tygodnie z miejsca na miejsce - jest tyle miejsc, których nie widziałam. Nigdy nie byłam na Mazurach :( nie zwiedziłam muzeum Warszawskiego itp. Po prostu plecak na plecy, mapa Polski z zaznaczonymi miejscami które chcemy zobaczyć i w drogę! :) Uważam, że nigdy więcej taka okazja się nie zdarzy, a i pomysł oryginalny :D
zlote_runo

Konkordia, to świetny pomysł!! :)
koralowadama

Superrrr pomysł naprawdę!
deborah83

Post autor: deborah83 »

ojjj Meksyk - naprawdę zazdroszczę. My w końcu zdecydowaliśmy się na podróż poślubną z funclubem w Chorwacji. Totalnie wykosztowaliśmy się na wesele, a oni mieli naprawdę super oferty w niskiej cenie. Tak nam się spodobało, że w przyszłym roku na naszą pierwszą rocznicę zarezerwowaliśmy sobie z nimi pobyt w Hiszpanii - Lloret de Mar:)) Oby było tak samo romantycznie, jak w podróży...
oOosylwiaoOo

Post autor: oOosylwiaoOo »

Konkordia pisze:Ja wymyśliłam podróż po Polsce. Dwa tygodnie z miejsca na miejsce - jest tyle miejsc, których nie widziałam. Nigdy nie byłam na Mazurach :( nie zwiedziłam muzeum Warszawskiego itp. Po prostu plecak na plecy, mapa Polski z zaznaczonymi miejscami które chcemy zobaczyć i w drogę! :) Uważam, że nigdy więcej taka okazja się nie zdarzy, a i pomysł oryginalny :D
Też bym tak chciała:D Ale na razie o zaręczynach i podróży poślubnej mogę sobie pomarzyć:D
Przyznam, że masz świetny pomysł:)
Ja też wolałabym zwiedzić Polskę:) Bo tu są naprawdę super miejsca:)
Luśka

Post autor: Luśka »

a ja nie żałuję że wyjechaliśmy za granicę do Grecji.. mieliśmy zapewnioną pogodę, a w Polsce non stop padało :)
a myślę że koszty wyszłyby nawet takie same, a nawet w Polsce sobie więcej liczą niż za granicą :)
gohusia

Post autor: gohusia »

Ale to jest prawda. Często nad naszym Polskim morzem jest o wiele drożej a i pogoda niepewna. Ostatnio moi znajomi w Itace znaleźli niezłą ofertę last minute i nawet się nie zastanawiali. w PL wyszło by ich drożej a że to był wrzesień to pogoda wiadomo jaka..
zlote_runo

No własnie nie rozumiem fenomenu polskiego morza. Ani tam ładnie, ani tanio.
veryAnka

Post autor: veryAnka »

A co powiecie na taki pomysl? http://www.unityline.pl/oferta/oferta_d ... nowozencow
Tusia

Post autor: Tusia »

wszystko zależy czy para ma na wyjazd tylko weekennd i uwazam ze opcja fajna, zreszta byłam z nimi. A jeśli coś dłuższego to polecałabym jakieś Kanary z Itaką może albo Cypr, no kwestia w sumie ilosci mozliwego czasu.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

A gdzie byłaś z Unity? Jak podobali Ci się organizacyjnie? Wszystko ok?
Tusia

Post autor: Tusia »

taaak, bardzo dobra organizacja, pamiętam niesamowitą opiekę i szczególne wypytywanie czy ktoś nie ma problemów z chorobą morską :D A płynęlismy do Ystad :)
sialala

Post autor: sialala »

veryAnka pisze:A co powiecie na taki pomysl? http://www.unityline.pl/oferta/oferta_d ... nowozencow
mi by coś takiego bardzo przypadło do gustu, uwielbiam Skandynawie... skaliste plaże, niesamowita przyroda i baaardzo świeże, morskie powietrze. Romantycznie jak nic :)
koralowadama

Też bardzo lubię Skandynawię :)
ODPOWIEDZ