Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Re: Przy kawie ...

Post autor: Madlen »

Już nie będę.
No tak. Bardzo się cieszą :-) w sumie to wszyscy się cieszą :-)
Tylko teściowa niezadowolona..

Ale nią się nie przejmuje.. tylko miałam nadzieję, że choć przez ten czas siądzie spokojnie.. a tu nic się nie zmieniło..
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

A ja się cieszę z całą resztą :)
Ale to w ogóle nic nie powiedziała jak się dowiedziała? Co Wam odpowiedziała?
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Nic ani słowa.. wieczorem jeszcze ķłótnie wszczęła..
Ale dość nikt nie zwracał na nią uwagi
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Co za wstrętne babsko... Moja teraz taka milutka chodzi, że normalnie mam już jej dość i kombinuję co tu zrobić, żeby się na mnie obraziła :P
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Oo to co się jej stało? Czyżby interes miała jakiś do Ciebie??
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Ostatnio mieliśmy świniobicie i zawsze robiliśmy to razem i teraz też tak miało być. Wysłała mnie po indyka i zaszłam, zapytałam ile mam go kupić, a ona do mnie z tekstem "dla nas to z 10 kg, a wy jak sobie chcecie". Zamiast mi powiedzieć normalnie... No i wsiadłam w samochód, pojechałam po tego indyka, po drodze wstąpiłam do S. do pracy i Mu opowiedziałam. On się wkurzył i mówi, że jak chce tak, to niech będzie tak i że sobie sami zrobimy. Wrócił S. z pracy i mówi do niej, że do naszej połówki ma się nie dotykać i ona z wielkim fochem, że zachowujemy się jak gówniarze, że ona wie lepiej itp. Ale my nic, poprosiłam koleżankę, żeby mi pomogła rozebrać, a jej się znowu nie spodobało, że ja sobie sama poradzę, bo oni mowią, że ja to nic nie umiem...
A i dzień wcześniej była taka sytuacja, że S. pojechał rano do pracy i po dwóch godzinach wrócił, bo deszcz padał. I poszedł na podwórko coś robić, przyszedł i pyta czy matka wołała mnie na obiad, ja Mu powiedziałam, że nie. I On się wkurzył, bo Jego wołała i powiedział, ze On też nie idzie... No i przy tym świniobiciu wypomniał jej, że zachowała się jak świnia z tym obiadem, a ona wiesz co? Powiedziała, że ona robi tak samo jak ja... I normalnie krew mnie zalała w tym momencie... Nie mogłam się do wieczora uspokoić...
To ja nie mogę normalnie obiadu ugotować u siebie w kuchni, bo jest czy oni będa to jeść czy nie i w ogóle, a ona z takim tekstem wyjechała?? No i S. ją opierdolił i od tamtej pory taka milutka chodzi, że aż rzygać mi się chce.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

No wiesz co.. Jak Ty tak samo robisz?
Gotujesz dla siebie i S. i macie prawo i nie musicie ich wołać.. przecież macie oddzielne kuchnie..
Aż się scyzoryk człowiekowi otwiera w kieszeni.. jak ona mogła się taj zachować? Dla mnie to nie do pomyślenia.. ja to bym się nie odzywała.
Tylko kurde też święta idą i się kłócić.. ale jak tu żyć z takimi..
Dobrze że choć S. zareagował..
Katastrofa co za ludzie..

A gotują sobie czy do Was przychodzą?
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

W większości przychodzą do nas... czasem ona coś ugotuje, ale rzadko...
A z tymi świętami to też szkoda gadać, już chodzi mi dupę zawraca.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Tak myślałam, że może też o porządki jej chodzi..
Że też się nie mogą odczepić.. mielibyście o tyle lżej..
A siostry S. nie mogłyby zwrócić im uwagi?
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

To nic nie daje... Jej się coś powie, a ona tak odwróci kota ogonem, aby tylko wyszło na nas.
to tak samo jak mi dogadała z tym rakiem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Z jakim rakiem?
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Bo teściowa się dowiedziała, że ma guza i skierowali ją na biopsję i ja poszłam do niej pogadać, jakoś pocieszyć, że to na pewno nic strasznego. Woziłam ją po lekarzach, S. ją woził do Warszawy, a ta wyskoczyła do mnie z tekstem, że ja to na pewno się modlę, żeby ona miała raka... A mnie aż zatkało.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Aaa już pamiętam..
No tak, przegięła nie ma co.. no trzeba być po prostu takim typem.. że ona jest nieludzka to każdy musi.. tragedia..

S. jak wtedy zareagował??
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

Kinga, dzięki, niby lepiej się czuję ale chodzę jak potłuczona, nie mogę myśli zebrać... Mój Adaś będzie miał niedługo operację (właściwie zabieg, ale w znieczuleniu ogólnym) w drugiej części Polski i chyba to z tego przeżycia..
A Ty koniecznie pisz o sprawach związanych ze ślubem, ja strasznie lubię o takich rzeczach słuchać, tym bardziej że sama miałam tylko cywilny.

Avis, trzeba było powiedzieć - niech mamusia nie sądzi po sobie... Sorry, ale jak tak można..

Madlen, pamiętam że w pierwszej ciąży też czytalam jakieś rzeczy w necie i się zamartwiałam, niepotrzebnie zupełnie

Black, zdrowia zyczę!

Rozmawialiśmy dzisiaj z mężem i doszliśmy do wniosku że zdecydujemy się na tego drugiego (a w zasadzie teraz to pierwszego) kotka. No jak tu nie kochać takiego pysia :in love:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Post autor: Kinga88 »

Madi kochana Ty nie czytaj złych rzeczy na takie tematy, bo niepotrzebnie się nakręcisz a potem się będziesz martwić, nie można tak, bo tylko sobie sprawiasz przykrość, dbaj o siebie słuchaj się lekarza on Cię pokieruje, nastawiaj sie zawsze optymistycznie, bo to dużo zależy od pozytywnego nastawienia. A jak tam po wizycie ? spokojniejsza jesteś ? Odpoczywaj i życzę aby sen szybciutko przyszedł a złe myśli zniknęły
Agatka co ta teściowa ma z tego ze tak Wam życie zatruwa, Twojego S na obiad woła a Ciebie nie.. no jak tak można ...mi sie to w głowie nie mieści, mieszkanie w jednym domu a ona tak postępuje.. Bardzo dobrze że S Cię wspiera i w razie potrzeby powie co o tym myśli jej prosto w twarz.. niezręczne macie sytuacje niestety i niewątpliwie ciężko i męcząco tak sie żyje ...Jesteś na prawdę bardzo dzielna że to znosisz, nie poddawaj się, ja jestem zawsze takiego zdania " Dobro zawsze powraca i zło też zawsze powraca. Oby Wam się te relacje poprawiły ale do tego potrzeba chęci takze ze strony teściowej
Laelia to teraz rozumiem Twoje zdenerwowanie, również bym sie zamartwiała czy wszystko pójdzie dobrze, bo zdrowie to najważniejsza sprawa w życiu, a Ty jako mama musisz to przezywać, bo to troska o swoje dziecko. A co dolega Adasiowi ?
Mimo wszystko bądź dobrych myśli, nastaw sie pozytywnie, medycyna, lekarze na pewno mu pomogą. I zyczę aby przebiegło po Waszej myśli.
Kotek przecudny, musicie kochać zwierzęta ? A Ty to na pewno, pamiętam jak pisałaś o tym którego juz nie ma.. Ja osobiście za kotami nie przepadam, zresztą alergia mi nie pozwala ale psy uwielbiam. Dobrze będę pisać o przygotowaniach. Planujemy ślub w kościele, a potem przyjęcie max 50 osób, z jedzonkiem i muzyką w tle, trochę tańców powinno być ale raczej rodzinna atmosfera, miał być sam obiad ale stwierdziliśmy że bedzie dłużej do której goście będą chcieli jednak znając moją rodzinę ok 22 pewnie sie rozejdą chociaż moze do północy wytrwają, zobaczymy ale wizja takiego małego przyjęcia nam sie podoba.

A ja zaczęłam porządki w kuchni dzisiaj po pracy, czas przy sprzątaniu szybko ucieka zwłaszcza gdy chciałam posprzątać w każdej szufladzie, i szafkach .. z połowę zrobiłam jutro ciąg dalszy ..

Black daj znać jak się czujesz ?
Had mam nadzieje ze u Ciebie dobrze ?
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Laelia co to za zabieg?
Coś poważnego?

Fajna kicia:-) ale one są chyba drogie co?

Cześć Kinguś :-)
No wizytę mam jutro. Czekam zniecierpliwiona..
Ale jestem dobrej myśli.
Fajnie że sobie już wszystko organizujecie :-)
Ale to będzie dla Was przeżycie :-)
A masz zdjęcie sukni która Ci się podoba?
Widzę, że porządki już zaczęłaś porządki.. ja zacznę w przyszłym tygodniu
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

Madi mi się ciągle zmienia koncepcja najpierw chciałam z koronki z takim rękawkiem do łokcia, dekolt serduszko i tam też koronka, a teraz znów mi sie podoba najzwyklejsza prosta i też właśnie z rękawkiem ... a jak slubu nie planowałam to mi się podobały na cienkich szeleczkach .. u mnie to jak w kalejdoskopie, sukienki księżniczki odpadają.. jestem za niska do nich, typ A będzie ok
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Popróbować możesz. Nie zawsze to co nam się podoba rzeczywiście dobrze wygląda.
Warto kilka modeli przymierzyć żeby mieć porównanie.
A prawdę mówiąc jest taki wybór i tyle pięknych sukien że czeka Cię trudny wybór :-)
Koronkowe są śliczne, a jeszcze jak mają tren to już w ogóle bajka :-)
Welon będziesz miała?? A suknie planujesz z trenem czy bez?
Awatar użytkownika
Kinga88
Super Gaduła

skłaniam się ku koronkowej, welon nie wiem sama bardziej wolę kwiatek albo inną ozdobę zależy czy do sukienki będzie pasowała, jesli tren to nie wielki
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

Dzien dobry,
Jak tam wasze samopoczucie? U was tez takie slonko? ;)
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Madi jak tam wizyta??

Envelop u mnie niestety jakaś słaba pogoda... Jak maluszek? :)

Obrazek
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

A Maluszek rośnie, czasem jak aniolek a czasem kompletny diabeł z rogami :D ale ogólnie nie jest źle. Teraz zasnął bo od rana mi marudził.
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
laelia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: laelia »

Dzień dobry

Adaś ma opadającą powiekę, będzie miał zabieg chirurgiczny. Dowiedzieliśmy się że najlepsi specjaliści w operowaniu powiek są w szpitalu w Polanicy Zdroju w górach. 2 lata czekaliśmy na ten zabieg. Parę dni temu przyszło pismo ze szpitala jakie badania trzeba zrobić przed zabiegiem bo będą go tam całkowicie usypiać, więc teraz latam po lekarzach. Załatwiam też nocleg na 6 dni bo tyle ma to potrwać, no i wymyślilismy że zabierzemy też starszego syna i mojego tatę, i kiedy my z mężem będziemy w szpitalu to dziadek będzie woził Michała na narty - takie ferie zimowe.

Kinga, jakbyś miała kiedyś odrobinę czasu to wklej jakieś zdjęcia tych sukienek :)

Madlen, no brytyjczyki są drogie, tak samo jak ragdolle (nasza kotka była ragdollem). Ale ja miałam już parę kotów, zawsze dachowce, i one chociaż kochane to wszystkie strasznie drapały. A ze względu na Adasia chcielismy mieć łagodne koty, a brytyjczyki i ragdolle takie właśnie są. Nie chcieliśmy kota z pseudohodowli, bo zapewne wiecie dlaczego nie powinno się ich wspierać. Ponadto koty rodowodowe są zawsze krzyzowane w ramach gatunku, co gwarantuje niemalże ze 100% pewnością że będą trzymać cechy rasy, co właśnie dla nas jest bardzo ważne.
Kinga, tak, bardzo kochamy zwierzęta, ja psy bardzo lubię choć nigdy żadnego nie miałam, ale koty kocham szczególnie :) Mąż nie aż tak jak ja, ale Keirę bardzo kochał i się do niej przywiązał bardzo.

A u mnie powolutku, tylko w domu mi się zrobił straszny bałagan. Muszę się zaraz brać (dopiero co wróciłam z miasta).

Pozdrawiam Was wszystkie, lecę sprzątać :)
Obrazek
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

Witajcie kochane.
Czytałam co u was. Nie poodpisuję, bo prostu padam i najchętniej już bym poszła spać, ale jeszcze czekam na pranie. Nie mam czasu dosłownie na nic. Ciągle praca i nadgodziny (od dłuższego czasu mam wrażenie, że tylko nią żyję), choróbsko powoli przechodzi, niestety uporczywy kaszel wciąż trzyma. Pojutrze wolne, więc postaram się coś skrobnąć więcej.
laelia trzymam kciuki, aby zabieg przebiegł bezboleśnie i prawidłowo.
I ładny ten kociaczek.
Avis masz przeboje z teściową, ojj masz... Współczuję ciągłych nerwów. Nie wiem jak można być takim człowiekiem jak ona. Całe szczęście, że S. jest po Twojej stronie i dostrzega to jak ona zachowuje się względem Ciebie.
Madi nie czytaj głupot, bo później się niepotrzebnie dobiera do głowy. Wiem jak to jest. :angrywife
Kinguś czyli przygotowanie idą pełną parą? Pochwalisz się suknią, gdy ją będziesz mieć? ;)
Buziaki. :papa:
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Witajcie ;) miło powitać po powrocie.
Nie wiem czy nadgonię Was...

To co mi się udało..

Kinga co za przygotowania ?? Ej, kiedy ?? Gratuluję.

Madi, jak się czujesz ?? Jak się maluch rozwija?

Env, jak tam u Was? Maluszek jak sypia w nocy ?

Laelia, terminy czekania teraz na NFZ porażają...
Jak sie w ogóle czujecie ?

Co u Was w ogóle ?? Avis?? Co u Ciebie, teściowa męczy ??
Black, jak z połówkiem ??

Ja byłam u ciotki w niemczech. X jechał w delegację i mnie odstawił.
W międzyczasie jeszcze u Tygrysa byłam..
Teraz staram się nadgonić, ale ciężko się znów wbić w rytm
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Zablokowany