Przy kawie 2020

Ten dział widoczny jest tylko dla osób zarejestrowanych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Przy kawie 2020

Post autor: BlackWolf »

Nawet nie wiecie jak mi brakuje tych naszych rozmów o wszystkim i o niczym. ;)
Może uda nam się choć trochę ożywić forum? Zobaczymy.
Opowiadajcie co u was.

Obrazek
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Fenek86
Samiec

Re: Przy kawie 2020

Post autor: Fenek86 »

Szczerze to ja zapomniałem o forum. Nie pamiętam o czym pisałem ostatnie posty muszę to sprawdzić, bo to dawne czasy i nie chciałem do nich wracać.
U mnie ? Utrzymuje dalej kontakt z Jagodą i od czasu do czasu z tobą Black dlatego będę zaglądać a jak często to się okaże. Nie zaskocze Cię niczym nowym.
Co jeszcze. Rozstałem się z moją nie jesteśmy razem od 2 lat o tym wiesz inni nie. Obecnie ona ma kogoś ja za sobą krótkie związki. Zrobiłem licencje, zmieniłem prace teraz jeżdżę w trasy Polska Niemcy i jestem zwykłym kierowcą tira. :)
U was co słychać?
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Fenek86 pisze:Szczerze to ja zapomniałem o forum. Nie pamiętam o czym pisałem ostatnie posty muszę to sprawdzić, bo to dawne czasy i nie chciałem do nich wracać.
Domyślam się z jakiego powodu, ale jak to mówią "czas leczy rany".
Fenek86 pisze:U mnie ? Utrzymuje dalej kontakt z Jagodą i od czasu do czasu z tobą Black dlatego będę zaglądać a jak często to się okaże. Nie zaskocze Cię niczym nowym. (...)U was co słychać?
Jagodę pamiętam, ostatnio rzucił mi się w oczy jeden z jej postów i cytat.
Tak z czystej ciekawości, co u niej?
Może wróci na forum?

To raczej ja was nie zaskoczę... ;)
Praca, dom, praca, czas dla siebie póki co.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Fenek86
Samiec

Może i leczy nie wiem, bo dla mnie to zamknięty rozdział. Nie udało się i trudno żyje się dalej. Skoro ona jest szczęśliwa to widocznie tak miało być. Życzę jej jak najlepiej.
U Jagody ok. Wyszła za mąż lata temu i mieszkają wszyscy w Holandii albo w Irlandii. Jakoś tak :P Wątpię żeby wrociła generalnie zabiegana dziewczyna.
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Pracuje się stałe i ciągle. A jak się nie pracuje to się robi inne rzeczy ale w zasadzie to też pracuje tylko ciut inaczej. Dla mnie doba jest stanowczo za krótka. Taka 36h by się przydała.
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Witajcie.

No co u mnie, czas zarazy i tyle.
NA bezrobociu jestem niestety, teraz cieżko będzie o pracę, ale nie poddaje się i śle cv ...
Póki co tylko tak mogę coś zmienić w swoim życiu.
Mąż od zawsze ten sam :P
Córcia rośnie :)
Leci :)
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

hurri ile córcia już ma?
Niestety mamy taki okres, w którym ciężej jest znaleźć pracę, ale grunt to się nie poddawać.
Zapychaj im pocztę CVikami. ;)
Trzymam kciuki żeby coś Ci się dobrego trafiło.
Ludzie boją się teraz przyjmować nowe osoby, nawet u nas w firmie wstrzymano przyjęcia i chyba zdania nie zmienią.
Rąk do pracy brakuje, jest nas mało aż dziwnie pusto i cicho po halach, bo zwykle na sezonie łącznie nas było grubo ponad tysiąc na wszystkich trzech zmianach.
A teraz sezon zamknięty do odwołania.
To będzie bardzo kruchy rok i te ciągłe postoje...
Ja już od połowy marca w domu siedzę i jeszcze nie wiem kiedy wrócę do pracy.
Raz mówią, że przedłużą do końca kwietnia raz do maja. Zobaczymy.

Ponuraku a Ty gdzie pracujesz, że nawet odpoczynku nie masz? ;)
Czy nadal ta sama praca?
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Czarny wilczku. Jak się ma własny cuś to pracujesz 24h/dobe. Jak zaczniesz zatrudniać ludzi robi się jeszcze gorzej. To w moim obowiązku jest aby im zapewnić pracę. Tak naprawdę to na mnie pracuje 10 ludzi...bo mojej pracy nie widać. Za to pojawiają się klienci, kolejne samochody, kolejne projekty itd itp. Jeszcze trzeba zapłacić księgowości, kooperantom itd itd. Stąd moje działania stałe i ciągłe tak aby się to kręciło. W zeszłym roku zrobiłem 100tys km i to wszystko w sprawach firmowych. Do tego trzeba być na miejscu i pomagać, podpowiadać a ja też lubię grzebać w autach więc się chwytam silników. Szkolenia, inwestycje (nowa hala itp)...wiec tak jestem odrobinkę zalatany. Ale lubię te robotę.
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

BlackWolf, no córcia moja to już pannica jest, 14 lat skończy :)
No niestety, w takich dziwnych czasach przyszło nam żyć ...
Na chwilę obecną to nawet jestem wdzięczna, ze na bezrobociu, bo lekcje w domu to jest koszmar jakiś ... :(
Ale dzieki temu młoda jest przypilnowana.
A praca .... wierzę, że się znajdzie ....
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Ponury zapowiadają, że lato ma być ciepłe, więc może jakieś wakacje? ;)
Nie masz nic w planach pracusiu?
W moim przypadku mogę jedynie pomarzyć o wakacjach, wtedy mamy najwięcej zamówień a wakacje mamy dopiero zimą.

hurri słyszałam, że teraz jest większy nacisk na naukę a ilość zadawanych dziecku zadań domowych jest przesadzona.
Przynajmniej tak mi narzekają znajomi... ;)
Jak z szukaniem pracy? Ruszyło coś?
U nas od 14-go kwietnia musieliśmy wrócić i zrobił się taki zwał roboty, że brakuje mi czasu dla samej siebie.

Miłego dnia. :kwiatek
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Black. Wakacje...ech wakacje. Może się coś uda zrobić ale jak na razie nie widzimy tego. Kilka dużych projektów nad nami wisi, plus rozwijanie firmy, do tego pandemia i wszystko przychodzi do nas z opóźnieniem...to powoduje że pracujemy 24 na dobę z przerwami na sen. W zeszłym tygodniu tylkovraz byłem w domu a tak non stop w firmie. Plus będzie taki ze udowodnimy ze się uda to skończyć w terminie a auta będą zrobione idealnie.
Awatar użytkownika
Fenek86
Samiec

Siemaneczko :D
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Ponuraku a jak tam sprawy sercowe? ;-)

Witam Fenku co u Ciebie?
W sumie dawno nie rozmawialiśmy.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
Fenek86
Samiec

U mnie nic :) Niedziela ;) przeglądam sobie forum od czasu do czasu dzisiaj mam 2 tygodnie wolnego i nie wiem jak wykorzystać wolny czas. Nie chce mi się nigdzie jechać bo ciągle jestem w trasie. Czytałem dzisiaj dział dom i ogród i pomyślałem o starej robocie. Chyba nie miałbym weny i pomysłów na projektowanie i nie wysiedziałbym w domu. Black ciebie to można zapytać jak tam twoje sprawy sercowe bo to jest zagadka wszechświata nurtująca od dawien dawna :D
Rozmawiać rozmawiamy no fakt ostatnio echo i tylko aktywna jesteś na whatsapp do mnie nie zadzwoni nie napisze bo po co :D
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Fenek86 pisze:U mnie nic :) Niedziela ;) przeglądam sobie forum od czasu do czasu dzisiaj mam 2 tygodnie wolnego i nie wiem jak wykorzystać wolny czas. Nie chce mi się nigdzie jechać bo ciągle jestem w trasie. Czytałem dzisiaj dział dom i ogród i pomyślałem o starej robocie. Chyba nie miałbym weny i pomysłów na projektowanie i nie wysiedziałbym w domu.
Przypomnij mi jakie masz trasy?
Nie obawiasz się jeździć po krajach przy obecnej pandemii?
Fenek86 pisze:Black ciebie to można zapytać jak tam twoje sprawy sercowe bo to jest zagadka wszechświata nurtująca od dawien dawna :D
Rozmawiać rozmawiamy no fakt ostatnio echo i tylko aktywna jesteś na whatsapp do mnie nie zadzwoni nie napisze bo po co :D
Haha... Nie wspominam o sprawach "sercowych", bo ich po prostu brak.
Ogólnie na chwilę obecną nie zamierzam z nikim wchodzić w głębokie relacje, budować coś na siłę i szczerze jakoś braku drugiej osoby nie odczuwam.
Póki co mam kilka planów do zrealizowania, więc nie myślę na razie o związkach.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Black...sercowe?? A to takie są??
Nic ciekawego...seks w zaniku, reszta bez zmian...czyli może być.
ODPOWIEDZ