Problem?
Problem?
Piszę na forum bo już nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć.
Chyba chcę usłyszec że przesadzam, mam wybująłą wyobraźnię i nie ma się o co martwić.
Sprawa wygląda tak. Od pół roku jestem w związku, myslałam że wsztystko jest w najlepszym porządku, dopóki nie dowiedziałam się że mój facet od kilku tygodni codziennie smsuje ze swoją byłą, tłumaczył że to ona do niego pisze, byli razem sporo czasu i nie chce urwać z nią kontaktu definitywnie. Tylko po przejrzeniu jego komórki wiem że to nie ona tylko on cały czas do niej wypisuje, dniami i nocami.
Do tego doszedł jeszcze mój prezent Mikołajkowy, dostałam uwaga... skarpetki i czekaladę. Jaki normalny facet daje w prezencie dziewczynie na której podobno mu zalezy skarpetki? Byłam w szkoku i nie mogłam wykrztusić słowa gdy to zobaczyłam tym bardziej że ja głowiłam się do miesiąca co mu dać.
Co myslicie? Przesadzam? Czy powinnam się martwić?
Chyba chcę usłyszec że przesadzam, mam wybująłą wyobraźnię i nie ma się o co martwić.
Sprawa wygląda tak. Od pół roku jestem w związku, myslałam że wsztystko jest w najlepszym porządku, dopóki nie dowiedziałam się że mój facet od kilku tygodni codziennie smsuje ze swoją byłą, tłumaczył że to ona do niego pisze, byli razem sporo czasu i nie chce urwać z nią kontaktu definitywnie. Tylko po przejrzeniu jego komórki wiem że to nie ona tylko on cały czas do niej wypisuje, dniami i nocami.
Do tego doszedł jeszcze mój prezent Mikołajkowy, dostałam uwaga... skarpetki i czekaladę. Jaki normalny facet daje w prezencie dziewczynie na której podobno mu zalezy skarpetki? Byłam w szkoku i nie mogłam wykrztusić słowa gdy to zobaczyłam tym bardziej że ja głowiłam się do miesiąca co mu dać.
Co myslicie? Przesadzam? Czy powinnam się martwić?
- BlackWidow
- Jestem tu nowa :)
Re: Problem?
Samo sms'owanie nie jest czymś złym, choć przyznam szczerzę że wściekłabym się jak diabli...ale istotne jest jakiej treści były te wiadomości?
Co do prezentów...jakie wcześniej dostawałaś? Może Twój facet nie wie co lubisz? Albo po prostu kupował na szybkiego....
Co do prezentów...jakie wcześniej dostawałaś? Może Twój facet nie wie co lubisz? Albo po prostu kupował na szybkiego....
W tych smsach niby nie było nic takiego. Widać że bardzo dobrze się dogadują i chcąc nie chcąc w jakimś stopniu są dla siebie ważni, dlatego tak mnie to wkurza tym bardziej że wiem że ma z nią częstszy kontakt niż ze mną.
Nie tylko oszukał mnie w kwestii kto do kogo zaczyna wypisywac ale też z jaką częstotliwością to się dzieje.
Zwyczajnie czuję że coś nie gra i że zaczyna mu czegoś brakować w naszym związku skoro szuka czegoś u byłej. Boję się że zaczyna się angażowac w tamto i że pojawi się między nimi jakaś więź (jesli masz z kims kontakt codziennie to to się dzieje - pojawia się przywiązanie)
Co do prezentu on doskonale wie co lubię. Jesli kupił to na szybiego tym gorzej. Wyobrażasz sobie że dostajesz coś takiego od faceta który podobno jest w tobie zakochany (biorąc pod uwagę okoliczności o których już pisałam) ???
Nie tylko oszukał mnie w kwestii kto do kogo zaczyna wypisywac ale też z jaką częstotliwością to się dzieje.
Zwyczajnie czuję że coś nie gra i że zaczyna mu czegoś brakować w naszym związku skoro szuka czegoś u byłej. Boję się że zaczyna się angażowac w tamto i że pojawi się między nimi jakaś więź (jesli masz z kims kontakt codziennie to to się dzieje - pojawia się przywiązanie)
Co do prezentu on doskonale wie co lubię. Jesli kupił to na szybiego tym gorzej. Wyobrażasz sobie że dostajesz coś takiego od faceta który podobno jest w tobie zakochany (biorąc pod uwagę okoliczności o których już pisałam) ???
- BlackWidow
Ja z moim facetem jestem 7 lat, więc sobie to wyobrażam
ale zupełnie na poważnie... na początku faktycznie Jego prezenty były inne..
Dziwne jest to,że ma częstszy kontakt z Nią niż z Tobą. Dlaczego tak się dzieję?
Uważam,że powinniście porozmawiać. Czujesz, że coś nie gra.. a poza tym Cię oszukał. Ja chciałabym wyjaśnień..
Nie daj się czasem zbyć, niech postawi sprawę jasno!
ale zupełnie na poważnie... na początku faktycznie Jego prezenty były inne..
Dziwne jest to,że ma częstszy kontakt z Nią niż z Tobą. Dlaczego tak się dzieję?
Uważam,że powinniście porozmawiać. Czujesz, że coś nie gra.. a poza tym Cię oszukał. Ja chciałabym wyjaśnień..
Nie daj się czasem zbyć, niech postawi sprawę jasno!
A na jaki prezent liczyłaś? mnie zadowoliłyby skarpetki i czekolada
tak czy inaczej oszukał Cię powinnaś mu o tym powiedzieć, że wiesz jak jest i czego się obawiasz.
inspiracje ślubne - abcslubu.pl
Rozmawiałam na ten temat kiedyś z kolegą - dlaczego faceci w związkach utrzymują częste kontakty ze swoją ex.
Stwierdził że robią to ponieważ nudzą się z obecną kobietą i brakuje im tego czegoś co łączyło ich zawsze z byłą.
Brutalne ale prawdziwe.
Stwierdził że robią to ponieważ nudzą się z obecną kobietą i brakuje im tego czegoś co łączyło ich zawsze z byłą.
Brutalne ale prawdziwe.
Wg mnie wypadalo by z nim szczerze pogadac, powiedziec co czujesz i ze Ci sie to nie podoba.. przy okazji sama mozesz wzbudzic w nim troche zazdrosci i tez zaczac z kims pisac
Wysłane z malego pożeracza czasu
Wysłane z malego pożeracza czasu
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Mysle, ze dziewczyny dobrze Ci doradzaja szczera az do bolu rozmowe ktora
rozproszy Twoj niepokoj i to cale zamieszanie miedzy Wami.
Uwazam tez , ze okres polroczny bycia razem niekoniecznie jest wystarczajacym by poznac swojego partnera na tyle dobrze
by moc powiedziec, ze cos robi zle lub dobrze.
Oczywiscie mam tu na mysli prezent skarpetkowo -czekoladowy.
Faceci dosc czesto nie trafiaja w nasze kobiece oczekiwania i gusty ,wlasnie z prezentami.
Ale z czasem gdy nas dobrze rozgryza, to wiedza co bedzie odpowiednim prezentem i to niezaleznie od okazji.
To normalne , ze nietypowe zachowania partnera uruchamiaja wyobraznie i podsuwaja rozne niekoniecznie
prawdziwe i zagrazajace zwiazkowi scenariusze .
Wiec poki nie przeprowadzisz ,,spowiedzi,, wyjasniajacej ,nie zadreczaj sie i nie napedzaj negatywnymi
i stresujacymi Cie myslami bo to ustawia Cie juz na wstepie ,,wrogo,, do partnera.
Samo sms-owanie i byla partnerka to jeszcze nie powod do takiej stresowej,,afery,,.
Mysle, ze jesli pozbierasz rozbiegane mysli to z pewnoscia okaze sie , ze Twoj problem nie jest czyms czego
nie mozecie rozwiazac wspolnie z partnerem.
Wiesz ,Twoj problem zawsze bedzie dla Ciebie ,,ostry,, poniewaz Ty masz troche inna perspektywe widzenia go.
Natomiast My patrzymy na niego z ogromnym dystansem i bez emocjonalnego zaangazowania sie.
rozproszy Twoj niepokoj i to cale zamieszanie miedzy Wami.
Uwazam tez , ze okres polroczny bycia razem niekoniecznie jest wystarczajacym by poznac swojego partnera na tyle dobrze
by moc powiedziec, ze cos robi zle lub dobrze.
Oczywiscie mam tu na mysli prezent skarpetkowo -czekoladowy.
Faceci dosc czesto nie trafiaja w nasze kobiece oczekiwania i gusty ,wlasnie z prezentami.
Ale z czasem gdy nas dobrze rozgryza, to wiedza co bedzie odpowiednim prezentem i to niezaleznie od okazji.
To normalne , ze nietypowe zachowania partnera uruchamiaja wyobraznie i podsuwaja rozne niekoniecznie
prawdziwe i zagrazajace zwiazkowi scenariusze .
Wiec poki nie przeprowadzisz ,,spowiedzi,, wyjasniajacej ,nie zadreczaj sie i nie napedzaj negatywnymi
i stresujacymi Cie myslami bo to ustawia Cie juz na wstepie ,,wrogo,, do partnera.
Samo sms-owanie i byla partnerka to jeszcze nie powod do takiej stresowej,,afery,,.
Mysle, ze jesli pozbierasz rozbiegane mysli to z pewnoscia okaze sie , ze Twoj problem nie jest czyms czego
nie mozecie rozwiazac wspolnie z partnerem.
Wiesz ,Twoj problem zawsze bedzie dla Ciebie ,,ostry,, poniewaz Ty masz troche inna perspektywe widzenia go.
Natomiast My patrzymy na niego z ogromnym dystansem i bez emocjonalnego zaangazowania sie.
Uwazam tak jak inne dziewczyny że rozmowa jest Wam obojgu potrzebna
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
-
codzienna_mantra
No mnie by skarpetki ucieszyły, szczególnie jakieś zabawne lub różowe, ale te SMSy - jesli często to sprawa może być podejrzana. Bez rozmowy (ale nie kłótni i krzyków) się nie obejdzie.
Aby uniknąć rozczarowań warto postawić sprawę jasno. Powiedz mu, że masz obawy, jesteś zazdrosna i masz do tego prawo jeśli on wypisuje ciągle do byłej dziewczyny. Spędźcie też trochę czasu razem. Może wybierzcie się na wspólną wycieczkę w wymarzone miejsce.
no musisz z nim porozmawiać, ale dziwne jest w ogóle podejście że nie chce z była definitywnie zerwać kontaktu, po co mu z nią kontakt niby?
zapraszam na http://www.proena.com.pl/