Pralka w kuchni?

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
sathiano52
Jestem tu nowa :)

Re: Pralka w kuchni?

Post autor: sathiano52 »

Odkąd pamiętam to pralka była w łazience, jakoś sobie nie wyobrażam by trzymać ją w kuchni, sama nie wiem czemu ;) przyzwyczajenie wygrywa
http://www.annainteriors.pl/
kotek
Fajna Kobietka

Post autor: kotek »

zabudowana pralka w kuchni to dobry pomysł, więc uważam, że nie masz się czego obawiać, i tak jej nie będzie widać więc w czym problem :)
Odziez z Anglii, Wloch i Francji
http://www.zeltros.co.uk
Awatar użytkownika
Atlantic Polska
Miła Kobietka

Post autor: Atlantic Polska »

To dobre rozwiązanie dla tych, którzy z łazienki chcą uczynić prywatną oazę spokoju, relaksu i wyciszenia. Przestrzeń, w której można się zrelaksować po ciężkim dniu w pracy, korzystać z dobroczynnych właściwości wody i wonnych kąpieli. W takim miejscu pralka mogłaby przeszkadzać w odpoczynku.
Awatar użytkownika
kasia7788

Post autor: kasia7788 »

Moim zdaniem kuchnia to dobre miejsce na pralkę, o ile jest to kuchnia zamknięta, bo pralka dość hałasuje przy wirowaniu. Teraz wynajmuję mieszkanie, w którym mam pralkę w kuchni, ale niezabudowaną i nie wygląda to najlepiej, ale jest całkiem praktyczne, bo kuchnia to takie miejsce i gotowania, i porządków, więc myślę, że to całkiem praktyczne. U moich rodziców pralka była zawsze w łazience, jak w większości polskich domów, więc chyba dlatego takie rozwiązania mogą nas dziwić.
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

ZielonoOka pisze:Ja mam pralkę w kuchni i jest to dla mnie dość praktyczne rozwiązanie ;)
Też mam w jednej niby kuchni i przyznam, że jest to wygodne.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
Awatar użytkownika
cleo
Miła Kobietka

Post autor: cleo »

Dziewczny a kupowalyscie specjalnie pralki do zabudowy? Czy po prostu mniejszej wielkosci?
Awatar użytkownika
Jolanta
Miła Kobietka

Post autor: Jolanta »

Ja jakiś czas temu kupwoałam sprzęt do kuchni bo kupowałam nowe meble. Ogladałam sobie pralki do zabudowy ale są dosyć drogie. Jestem zdania,że jest to zbędny wydatek aby płacić za pralkę, która ma po prostu przymocowane z przodu drzwiczki. Kupiliśmy Candy o grubości 40 cm. Pralka nie jest duza, wielkość idealnie dopasowana na 60 cm szerokości i wysokość akurat pod blatem. Koszt o wiele niższy bo zapłąciłam za nią niecałe 1000 zł. Funkcje również ok, programów wiele tak więc jestem zadowolona.
Awatar użytkownika
Kelby
Miła Kobietka

Post autor: Kelby »

Mam otwartą kuchnię, więc pralka jest w łazience. Gdyby była zamknięta, na pewno rozważyłabym te rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Lucy
Miła Kobietka

Post autor: Lucy »

Ja równiez mam Candy. Niestety nie jest zabudowana pomimo,że stoi w kuchni ( mam stare meble). W przyszłym roku zamierzam kupic sobie nową zabudowę do kuchni tak więc pewnie ją zabuduję ( jest to również model pralki węższy tak wiec nie powinno być problemu , szczególnie,ze wysokość wchodzi idealnie pod blat szafek kuchennych).
Z pralki jestem zadowolona.Nie pamiętam juz jaki jest to model bo kupowałam ją dobre 5 lat temu tak wiec pewnie już go nie ma w sprzedaży. Dziala bez zarzutu, do tej pory ani razu się nie popsuła.
Nie szu­kają pot­raw wyszu­kanych czy egzo­tycznych, ale wolą da­nia kon­wen­cjo­nal­ne, jak em­briony ptaków nielotów, mielo­ne or­ga­ny w powłoce je­lit, plas­try ciała świń czy bul­wy by­lin przy­pala­ne w zwierzęcym tłuszczu; w ich gwarze ok­reśla się je ja­ko jaj­ka, kiełbasę, be­kon i frytki.
Awatar użytkownika
kamiila

Post autor: kamiila »

Na początek wrzucę link do ciekawego tekstu na ten temat - LINK A co do mnie, to uważam, że jeśli mamy małą łazienkę do której żadnym sposobem nie uda nam się "wcisnąć" pralki, to bez problemu możemy ją umieścić w kuchni. Z resztą można ją jeszcze zabudować, wtedy front pralki nie będzie widoczny, to według mnie najlepsza opcja ;).

NA POCZATEK PRZECZYTALA BYM REGULAMIN
lovechristmass

Post autor: lovechristmass »

tylko jeżeli masz problem z zagospodarowaniem przestrzeni w łazience. W innym wypadku jakoś nie mogę sobie tam wyobrazić pralki... czasami przygotowuje się jedzenie a w tym czasie pralka skacze i hałasuje, nie polecam.
płyty do uszczelek
Sylwuśka123
Miła Kobietka

Post autor: Sylwuśka123 »

Ja nigdy nie byłam przekonana do pralki w kuchni. Przy urządzaniu mieszkania skorzystaliśmy z pomocy Pani Małgorzaty z LINK i ona zaproponowała nam takie rozwiązanie bo mamy malutką łazienkę. Jednak pralkę mamy zabudowaną w szafie, więc w zasadzie nikt nie wie co tam jest, takie rozwiązanie mi się podoba.

DZIEKUJEMY ZA LINK
Moja pasja moim życiem!
kasiunia

Post autor: kasiunia »

Raczej mam tradycyjne podejście i u mnie pralka zawsze była w łazience lub w pralnii
Biuro rachunkowe Wodzisław Śląski - http://ekasc.pl/
Awatar użytkownika
BlackWolf
Moderatorka

Post autor: BlackWolf »

W Anglii nie ma pralki w łazienkach.
Zawsze jest w kuchni lub w innym pomieszczeniu. To samo we Włoszech, więc przyzwyczaiłam się do takich standardów.
Nie szukam bajek w życiu moim.
Bajki są okrutne...

Obrazek
liniana
Miła Kobietka

Post autor: liniana »

Jak nie ma miejsca gdzie indziej to czemu nie, teraz takie ładne, designerskie pralki robią i wcale nie głośniejsze od zmywarek, siostra sobie kupiła electrolux perfect care taką z opcja pary, wygląda ta pralka bardzo zgrabnie a do tego dokładnie i szybko pierze.Ta para to prawdziwy poskramiacz pogniecionych ubrań.
ODPOWIEDZ