Pralka w kuchni?

Nie wiesz jak urządzić mieszkanie? Jak uporać się z remontem? Jakie kwiaty kupić do ogrodu? Czyli tematy związane z naszym domowym zaciszem.
ODPOWIEDZ
viniblox
Jestem tu nowa :)

Pralka w kuchni?

Post autor: viniblox »

Chciałabym wiedzieć, czy któraś z Was postawiła pralkę w kuchni? Czy da się jedno pogodzić z drugim. Tak się zastanawiam, czy dam radę zmieścić pralkę do łazienki. Tzn. zmieścić zmieszczę, ale czy nie będzie za mało miejsce w rezultacie. Co do pralki - to dopiero szukam czegoś, więc może jest szansa na znalezienie czegoś mniejszego, ewentualnie czegoś do zabudowy.
Awatar użytkownika
Joanna1322

Re: Pralka w kuchni?

Post autor: Joanna1322 »

Osobiście nie mam pralki w kuchni ponieważ mam ogromną łazienkę i spokojnie jest tam na wszystko miejsce, jednak mój brat ma pralkę w kuchni dostosowaną do zabudowy ładnie komponuje się razem z meblami. Brat ma malutką łazienkę więc musiał wybrać takie rozwiązanie. W zupełności w niczym nie przeszkadza i odpowiednio dobrana ładnie wygląda w kuchni. Niestety jeśli nie ma miejsca na nią w łazience nie ma co i tak zaśmiecać już za małej przestrzeni - lepiej wykorzystać możliwą jeśli jest to kuchnia to czemu z tego nie skorzystać :)
bettti86
Extra Kobietka

Post autor: bettti86 »

moja przyjaciółka ma pralkę w kuchni, zabudowaną, myślę, ze to super rozwiązanie, bo pralka nie zajmuje miejsca w łazience (która i tak jest dosyć mała), jest niewidoczna dla gości, ekstra sprawa ;)
Kejti
Miła Kobietka

Post autor: Kejti »

W moim rodzinnym domu pralka zawsze stała w kuchni i jest to dla mnie naturalne. Obecnie możesz dostać pralki w niemalże dowolnych, rozsądnych wymiarach więc jeśli nie chcesz jej mieć w kuchni to na pewno znajdziesz jakąś malutką do łazienki... chociaż ja wolałabym wstawić do kuchni i nie zabierać miejsca w łazience.
MagdaLena30

Post autor: MagdaLena30 »

u mnie w domu też tak było, nie zawsze w łazience jest dość miejsca.... jak nie przeszkadza, to nie widzę problemu :)
Leticia

Post autor: Leticia »

Ja mam pralkę w kuchni od wielu lat, bo do łazienki mi się nie mieści. Stoi sobie pod oknem w ciągu kuchennym i prezentuje się całkiem dobrze, z tym, że mam ładowaną od góry.
Alex
Fajna Kobietka

Post autor: Alex »

Ja bym chciała mieć mieć w kuchni. A tak całkiem, to chciałabym mieć taką wielką chatę, gdzie byłaby osobna pralnia. :D Stoi jednak w łazience i mi się to jakoś specjalnie nie podoba, bo wtedy w takiej łazience może być czysto i schudnie, ale to nie ładne. Tak żeby sobie można było odpocząć. Wielkiej tragedii nie ma, żyje się dalej. :)
Awatar użytkownika
Henna
Miła Kobietka

Post autor: Henna »

Moja ciocia ma i bardzo sobie chwali, ja mam też zabudowaną ale w łazience i mimo wszystko wolę, do sznurków bliżej ;-)
lisc_debu

Post autor: lisc_debu »

My mamy w łazience ale łazienka jest powiększona. Myślę, że pralka w kuchni to nie głupi pomysł, jak się ją dobrze wkomponuje to czemu nie :)
Franciszka
Miła Kobietka

Post autor: Franciszka »

jak będzie dobrze zabudowana, zamaskowana albo bedzie miała odpowiedni design to czemu nie
Awatar użytkownika
Fabiana

Post autor: Fabiana »

Pralka ogólnie jest zawsze problemem. U mnie stoi w łazience, ale ciasno strasznie.
Awatar użytkownika
Jaska

Post autor: Jaska »

U mnie stoi w kuchni. Jest pod blatem, zabudowana i wyciszony ten segment, więc też fajnie :)
zochula

Post autor: zochula »

Jak sie ma mało miejsca, to moim zdaniem jak najbardziej dobrym pomysłem jest pralka w kuchni
sklep z żaluzjami
orfeusz

Post autor: orfeusz »

Ja mam pralkę w kuchni bo w łazience zabrakło miejsca ;) Jest sprytnie ukryta w spiżarce :) Polecam Wam przed wyborem zrobić rozeznanie na SPAM ja tak właśnie zrobiłem :)
Ostatnio zmieniony ndz lis 02, 2014 10:48 am przez Jamelia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: SPAM
Armigor
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Armigor »

Ja mam pralkę w kuchni stoi koło zmywarki mam wielką kuchnie i odrazu była zaprojektowana tak żeby sprzęty stały blisko siebie w niczym mi ta pralka w kuchni nie przeszkadza
tymianek

Post autor: tymianek »

oj nie, nie widzę pralki gdzie indziej jak w łazience. mam maleńką kuchnię i maleńską łazienkę ale jednak trzymam ją w łaziece.
bania666

Post autor: bania666 »

Tak naprawdę to tylko kwestia przyzwyczajenia... jakby nie przeszkadzała to mogłaby nawet stać w pokoju. Ja mam w kuchni i jest ok, w sumie i tak używa się jej przez jakieś 5 minut - przynieść pranie, włożyć, nalać płynów i później wyciągnąć :) nikomu i niczemu nie przeszkadza, zapach prania nie unosi się za bardzo w kuchni, gdyż zazwyczaj jest dobrze wentylowana.
http://www.uniivaa.pl odważ się na lepsze życie :)
Awatar użytkownika
oleandra
Miła Kobietka

Post autor: oleandra »

Pralka w kuchni to abstrakcyjny pomysł, ale jak się ma tak ciasną łazienkę, że nie ma gdzie upchnąć pralki to trudno, niech sobie stoi w kuchni. Żeby się tylko nie pomyliła ze zmywarką do naczyń :P
http://signum.healthcare/ - prywatna opieka medyczna
Awatar użytkownika
badgirl23
Miła Kobietka

Post autor: badgirl23 »

oleandra pisze:Żeby się tylko nie pomyliła ze zmywarką do naczyń :P

Chyba nie jest łatwo o taką pomyłkę, co? :)
http://www.amadu.pl
Sofii

Post autor: Sofii »

Uważam że pralka w kuchni to świetny pomysł, zwłaszcza że w łazience nie jest ona wcale niezbędna. W kuchni jest na nią zwykle więcej miejsca, i sama kiedyś chciałabym tak zrobić :)
Płyty meblowe od Belmeb.
Awatar użytkownika
Pam_ela
Fajna Kobietka

Post autor: Pam_ela »

Jak się ma mało miejsca w łazience, to czemu nie. Przez pewien czas w wynajmowanym mieszkaniu miałam pralke w kuchni i nie bylo to dla mnie problemem :)
damarozpaczy

Post autor: damarozpaczy »

Metraże w stosunku do ceny mieszkań są niestety duże. Gorzej jeszcze jak rozplanowanie pomieszczeń nie pozwala na trzymanie tej pralki w łazience. Byle by się nie pomylić i ciuchów nie wrzucać do piekarnika :D
Awatar użytkownika
ZielonoOka
Fajna Kobietka

Post autor: ZielonoOka »

Ja mam pralkę w kuchni i jest to dla mnie dość praktyczne rozwiązanie ;)
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

Jeśli wybierzesz pralkę, która wyglądem będzie nawiązywać do kolorystyki i materiałów użytych w pozostałych sprzętach, to jak najbardziej możesz ją tam postawić i nawet zostawić na widoku :) Mnie by ani trochę nie przeszkadzała. Jeżeli natomiast będzie za bardzo rzucać się w oczy, można ją nieco zabudować (jeśli ma się męża złotą rączkę)... albo umieścić za zasłonką z tkaniny pasującej np. do firanki czy obrusa... Moja znajoma tak zrobiła i wygląda to pięknie. A hałas nie przeszkadza, bo i okap wcale nie jest cichy, więc można prać i pichcić jednocześnie.
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
KonradAlfa

Post autor: KonradAlfa »

Moda na pralki w kuchni przyszła do nas z zachodu. Mnie osobiście to rozwiązanie się nie podoba.
ODPOWIEDZ