POMYSLY NA OBIAD
Re: POMYSLY NA OBIAD
A ja dzisiaj zrobiłam makaron ze szpinakiem i mozarellą
Wyszło super, z mozarellą jeszcze nie robiłam, i nawet się ciągnęło trochę 
- EvilGirl^^
- Miła Kobietka
Ja robię często kurczaka na słodko, ponieważ mój syn bardzo to lubi. Podsmażam kurczaka na kostce margaryny. Jak jest już miękki dodaje maggi po łyżeczce na jedna porcje, a potem robię karmel z 6łyżek cukru i syropem truskawkowym, np paoli. pyszne i szybkie danie.
- malinka 61
- Kobietka Expert
Często siedzę i dumam co zrobić mam na obiad , dobrze że tutaj mogę zaglądnąć i złapać pomysł na stworzenie obiadu , piszcie bo to fajna sprawa . 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

- malinka 61
- Kobietka Expert
Marzą mi się gołąbki , tyle że mam problem z parzeniem kapusty , 
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Malinko ja wrzucam pojedyńcze liście do wrzatku bo jak cała wrzucam zawsze są twarde a tak to dłużej się bawię ale przynajmniej liście są takie jak powinny być a jak chcę na szybko gołąbki to robię z pekińskiej kapusty są pycha
- malinka 61
- Kobietka Expert
Powywalałam większe garnki i kapusty nie mieszczę w tych mniejszych , ale dzisiaj wyczytałam że można tez robić w mikrofalówce , muszę po niedzieli wypróbować , teraz kapusta jest bardzo zwarta , twarda , też słyszałam że robi się gołąbki z pekińskiej lub włoskiej ale to jest ciut inny smak chociaż są bardzo dobre .

Mój mały nie jada kapusty z gołąbków więc mu robię gołąbka w nalesniku i wychodzi krokiet bardziej z sosem pomidorowym 
- malinka 61
- Kobietka Expert
Kapustę kupiłam i będę zbierała się za zrobienie tych gołąbków , oprócz tego mam w planach zrobienie bigosu , pasztecików ,oraz pasztetu do chlebka , ach pomysłów mam wiele ,

pomysł: placki ziemniaczane z gulaszem
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
dla mnie najprostszy i najszybszy, to ziemniaki z serem białym z cebulą i czosnkiem 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Ja ostatnio zrobilam sobie sałatkę w kurczakiem.
Piers z kurczaka zamarynowalam w rozmieszanej z olejem kostce rosolowej. Następnie zgrilowalam ja.
Porwalam kilka listków sałaty lodowej, pokroilam ogorka, pomidory i oblalam to sosem czosnkowym ( oczywiscie własnej roboty)
Całość wyszla pycha
Piers z kurczaka zamarynowalam w rozmieszanej z olejem kostce rosolowej. Następnie zgrilowalam ja.
Porwalam kilka listków sałaty lodowej, pokroilam ogorka, pomidory i oblalam to sosem czosnkowym ( oczywiscie własnej roboty)
Całość wyszla pycha
"Tylko czyste sumienie jest zwycięstwem"
ja ostatnio przetestowalam piers z kurczaka w papirusie z ziolami
wyszlo pysznie! do tego ryz i palce lizac:)
- malinka 61
- Kobietka Expert
Zaplanowałam sobie placki ziemniaczane , mężowi pierogi ruskie i zupa koperkowa ( powtórka ) 

mi one nie smakują... są za słone....c.olka pisze:ja ostatnio przetestowalam piers z kurczaka w papirusie z ziolamiwyszlo pysznie! do tego ryz i palce lizac:)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
pieczony, wycinany ziemniak z czosnkiem, serem i ziołami plus cycki
- malinka 61
- Kobietka Expert
Bułki na parze z musem truskawkowym 

malinko już biegnę do Ciebie na obiadek
- malinka 61
- Kobietka Expert
Jutro zrobię pierogi z jagodami , cukrem i śmietaną 

Malinko Ty jestes wielka kusicielka , niczym Ewa z raju.
Ciagle wpadam na Twoje smakowite pomysly i potem chodza za mna .
Ciagle wpadam na Twoje smakowite pomysly i potem chodza za mna .
- malinka 61
- Kobietka Expert
Astra , ja jestem wielki łasuch ,więc czasami coś dobrego zrobię
Na jutro zaplanowałam powtórkę z dnia dzisiejszego więc będzie odpoczynek 

- Misiaczeq78
- Miła Kobietka
Ja mam ochote na racuchy!
No i znowu jestem kuszona racuchami.
A wiec musze je zrobic, bo jestem straszliwy lasuch racuchowy.
A wiec musze je zrobic, bo jestem straszliwy lasuch racuchowy.
ja dziś zrobiłam polędwiczki wieprzowe z tymiankiem, jabłkiem i cebulą, do tego mix sałat z grzankami i octem jabłkowym domowej roboty