Polisa na wakacje

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
Matylda80
Jestem tu nowa :)

Polisa na wakacje

Post autor: Matylda80 »

Zdarza się że wykupujecie polisę na wakacje? czy może biuro podróży ma to już wliczone w ofertę?
minotka

Re: Polisa na wakacje

Post autor: minotka »

Każde biuro podróży ma jakieś ubezpieczenie. Jednak jest to za zwyczaj wersja podstawowa i to bardzo podstawowa. Dlatego ja zawsze przed podróżą zagraniczną wykupuje dodatkowe ubezpieczenie. Zwłaszcza że na urlop jedziemy z dziećmi.
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Lojalnie ostrzegam przed reklamą w tym wątku. :) Biura oferują zarówno wersje podstawowe jak i opcje rozszerzenia polisy. :)
Awatar użytkownika
Czarna
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Czarna »

a_gatka pisze:Lojalnie ostrzegam przed reklamą w tym wątku. :) Biura oferują zarówno wersje podstawowe jak i opcje rozszerzenia polisy. :)
Zaraz pewnie ktoś wypali, że ubezpieczenia "biurowe" są lipne, nawet te rozszerzone ;) Tylko że nawet ubezpieczenie turystyczne wykupione w towarzystwie może okazać się bezwartościowe, jak to było 1-2 lata temu w przypadku turystki, która połamała się w Alpach na stoku, zaś ubezpieczyciel kombinował jak mógł, podpierając się jakimś totalnie abstrakcyjnym zapisem w umowie. Szczegółów już nie pamiętam, ale gdyby ktoś był zainteresowany, to odszukam :)
I see a red door and I want it painted black
No colours anymore, I want them to turn black
minotka

Post autor: minotka »

a_gatka pisze:Lojalnie ostrzegam przed reklamą w tym wątku. :) Biura oferują zarówno wersje podstawowe jak i opcje rozszerzenia polisy. :)
Przepraszam jeśli zabrzmiało to jak reklama ale nia nie jest. Napisałam to z czym do tej pory spotkałam się z biurach turystycznych. Np ubezpieczenie bagażu od utraty to wersja podstawowa a rozszerzona to + zniszczenie bagażu. Niestety nie obejmuje kradzieży. I tak nie dostałam ani złotówki ponieważ bagaż był i nie nosił śladów uszkodzenia a że był w środku pusty to już ich nie obchodziło. Nadmienię że bagaż był zabezpieczony kłódkami.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Tylko pytanie jak duże prawdopodobieństwo że coś się nam z tym bagażem stanie ...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
celeste

Post autor: celeste »

Rzadko podróżuje z biurami podróży - wolę organizować wakacje na własną rękę. Tak było w tym roku - nie wiem czy kiedykolwiek kupowałyście samodzielnie ubezpieczenie turystyczne, ja zrobiłam to w tym roku po raz pierwszy poprzez Rankomat. Przydało się , ponieważ mojego synka mocno rozbolał ząb i skorzystaliśmy z opieki stomatologicznej, którą pokryła nam wykupiona polisa. Także moim zdaniem warto, bo nigdy nie wiadomo co może się podczas podróży wydarzyć, a koszt ubezpieczenia turystycznego nie jakoś szczególnie duży.
Maliska

Post autor: Maliska »

A na czym polega Rankomat?
Ja zawsze korzystam z oferty dla podróżujących firmy Liberty Ubezpieczenia, ze względu na posiadanie OC/AC. Tyle, że nie miałam okazji ich jeszcze przetestować, ale wydają się być solidną firmą o niewygórowanych stawkach
celeste

Post autor: celeste »

Rankomat to strona porównywarki i równocześnie wyszukiwarki ubezpieczeń turystycznych.
Bezpośrednio na stronie można zamówić sobie polisę od wybranego ubezpieczyciela. Jest to wygodne i zaoszczędza dużo czasu.
Kiedyś chodziłam do znajomej agentki, która przygotowywała mi polisę, ale o wiele wygodniej jest zrobić to nie wychodząc z domu. Jak tylko dowiedziałam się o takiej możliwości od razu zaczęłam korzystać.
zebra12

Post autor: zebra12 »

My nigdy nie bierzemy i jak do tej pory nic się nie stało ;)
Opony do wózków - Ekka-opony.pl
lanna

Post autor: lanna »

Z pewnością się przydaje w dzisiejszych czasach kiedy to na świecie robi się coraz bardziej niebezpiecznie.
​​Rejsy po Morzu Śródziemnym - Sonriso.pl
fugazi

Post autor: fugazi »

celeste pisze:Rzadko podróżuje z biurami podróży - wolę organizować wakacje na własną rękę. Tak było w tym roku - nie wiem czy kiedykolwiek kupowałyście samodzielnie ubezpieczenie turystyczne, ja zrobiłam to w tym roku po raz pierwszy poprzez Rankomat. Przydało się , ponieważ mojego synka mocno rozbolał ząb i skorzystaliśmy z opieki stomatologicznej, którą pokryła nam wykupiona polisa. Także moim zdaniem warto, bo nigdy nie wiadomo co może się podczas podróży wydarzyć, a koszt ubezpieczenia turystycznego nie jakoś szczególnie duży.

Myślę, że zdecydowanie warto. Koszt takiej polisy to nie jest duży wydatek a jednak zapewnia sporą ochronę w przypadku jakiegoś zdarzenia!
Cześć wszystkim! Polecam wam zapoznać się z moją stroną dentysta w Wałbrzychu
Awatar użytkownika
Niepoprawna Para

Post autor: Niepoprawna Para »

Trzeba jednak być czujnym i dokładnie weryfikować warunki ubezpieczeń turystycznych, zwracając szczególną uwagę na kwotę ubezpieczenia. Zależnie od miejsca, do którego się wybieramy, koszty opieki zdrowotnej mogą być różne i poważniejsze urazy mogą nie zostać pokryte w całości. Dlatego warto sprawdzić, czy nie mamy dodatkowego ubezpieczenia, na przykład w postaci grupowego ubezpieczenia z pracy bądź ubezpieczenia dołączonego do karty kredytowej :)
Jeśli interesuje Cię temat finansów i prawa w związku, to zapraszamy na naszego bloga Niepoprawna Para, gdzie dzielimy się naszą wiedzą :).
moniania

Post autor: moniania »

Warto coś takiego wykupić.
Fachowe pogrzeby lublin
kaja12321
Miła Kobietka

Post autor: kaja12321 »

Wiem że dobre oferty ubezpieczeń można znaleźć na stronie bluemedia Zawsze mój brat tam sobie wyszukuje przeróżne potrzebne mu ubezpieczenia i chwali sobie. Wiem, że to dobra i solidna firma bo ja płace rachunki za telefon przez ich bramkę. I przelewy realizowane są natychmiastowo.
Marleenen

Post autor: Marleenen »

Lepiej iść sobie do biura ubezpieczeniowego gdzie mają różne firmy i wybrac sobie które najbardziej by Ci odpowiadało :)
Danka531

Post autor: Danka531 »

Wejdź na Pasaż Finansowy Albert, wybierz zakładkę Ubezpieczenia turystyczne, przejrzyj i wybierz ofertę dla siebie. Istotne jest czy jedziesz tylko w celach turystycznych, zarobkowych czy sportowych.
Marysiaa

Post autor: Marysiaa »

Wyjeżdżając za granicę koniecznie potrzebne jest dodatkowe ubezpieczenie, nigdy nie wiadomo co i jak.
donatka
Fajna Kobietka

Post autor: donatka »

To na pewno, szczególnie jak się z dziećmi wyjeżdża to lepiej dodatkowe ubezpieczenie kupić, na szczęście są fajne porównywarki ubezpieczeń i można przebrnąć przez szukanie bardzo szybko.
koksa

Post autor: koksa »

ja zazwyczaj kupuje sama polise. w biurach podryzy sa duzo drozsze. ostatnio 2x kupilam z ubezpieczen na poczice, jak wymienialam gotowke w kantorze na poczice to pani mi zaproponowala, dobry zakres ochrony i spoko skladka.
Alina.Nejl

Post autor: Alina.Nejl »

A tak to gdzie najbardziej opłaca się kupić ubezpieczenie na wakacje?
ODPOWIEDZ