Kurs językowy - gdzie?

Życiowy dział, nasze sprawy i problemy dnia codziennego.
ODPOWIEDZ
kajakozi
Jestem tu nowa :)

Kurs językowy - gdzie?

Post autor: kajakozi »

Witam was wszystkich bardzo serdecznie, niedługo jestem zmuszona wyjechać za granicę, dlatego chciałabym podszkolić swój język angielski. Najbliżej mnie (mieszkam w Krośnie) znajduje się Active Learning. Czy ktoś z was korzystał z ich oferty? Jaka atmosfera? I jak idzie nauka? Są jakieś postępy?
grazynka12

Re: Kurs językowy - gdzie?

Post autor: grazynka12 »

Ja uczyłam się w Lincoln w Krakowie :) Angielski teraz nie sprawia mi żadnych problemów, śmigam czy to z anglikami czy w ogóle z innymi anglojęzycznymi osobami. Teraz to się nawet zastanawiam czy się na angielski biznesowy nie zapisać :)
baba

Post autor: baba »

Ja uczyłam się przez 6 miesięcy j. angielskiego w ESKK (kupiłam cały kurs od razu, ale można w trybie miesięcznym). Muszę przyznać, że taka nauka bardzo mi odpowiadała. Zabierałam ze sobą materiały praktycznie wszędzie, dzięki czemu mogłam w każdej wolnej chwili sięgnąć po nie i się z nich uczyć. Zastanawiam się teraz nad nauką j. rosyjskiego, skoro mi tak fajnie poszło z angielskim. Ponoć jest on o wiele łatwiejszy niż angielski. Ktoś z Was uczył się rosyjskiego? Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Janinka
Miła Kobietka

Post autor: Janinka »

Polecam kurs języka angielskiego online na platformie językowej Tutlo. Lekcje są dostępne z każdego miejsca na świecie, bez wcześniejszego umawiania się, na żądanie - lektorzy są dostępni od 7 do 22 - to genialne rozwiązanie dla osób majacych wiele obowiazków - taka forma nauczania jest naprawdę efektywna, tylko wymaga od nas systematyczności :)
natka1

Post autor: natka1 »

Szkoła Berlitz ma wiele placówek w Polsce, więc sprawdź ich dokładną lokalizację na ich stronie i zobacz czy jakaś jest w Twoim mieście. A jeśli nie to zawsze można zapisać się na zajęcia online. Na szczęście mają szeroką ofertę, więc spodziewam się, że każdy znajdzie coś dla siebie.
anna

Post autor: anna »

ja byłam na kursie w angielskiej wiosce z Angloville i mogę polecić gorąco, kursy na wysokim poziomie, native speaker mają bardzo cierpliwe podejście do kursanta, dzięki im zbliżyłam się do angielskiego.
katarzyna08

Post autor: katarzyna08 »

Polecam Instytut Engram. Nauczają metodą Colina Rose, szybko widać efekty :)
ODPOWIEDZ