Podziękowanie dla rodziców

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
wiola89_opo
Jestem tu nowa :)

Re: Podziękowanie dla rodziców

Post autor: wiola89_opo »

Na moim ślubie sami zaśpiewaliścmy "Cudownych rodziców" i to był najlepszy prezent :)
Ubrania, obuwie, trendy mody - avanti
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

My chcemy aby podczas podziękowań w tle leciała "Modlitwa" Nalepy, rodzice uwielbiają tą piosenkę.
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

My też nie daliśmy kwiatów - kwiaty zwiędną i tyle z nich pożytku. Wybraliśmy statuetki, bo są fajną pamiątką. Do tego koszyk ze słodyczami i winem. U nas leciała piosenka Kochani Rodzice. No i do mikrofona gadaliśmy życzenia
fotograf ślubny warszawa
patricee

Post autor: patricee »

Rodzice na pewno ucieszyliby się z wycieczki, tylko trochę dużo tych wydatków w jednym czasie :(
anulka77

Post autor: anulka77 »

CrystalCiTY pisze:A może statuetkę z podziękowaniami dla rodziców? Coś w tym stylu http://tinyurl.com/c7qlax5 Bardzo pięknie się prezentuje i na pewno zrobi na nich wrażenie. Polecam :)

My na podziękowanie również dawaliśmy takie statuetki 3D z grawerem. Rodzice byli bardzo zadowoleni, teraz mają miłą pamiątkę na meblach z wierszykiem, naszym zdjęciem i datą ślubu.
sun979

Post autor: sun979 »

Ja jestem przed wyborem podziękowań dla rodziców. Na ostatnim weselu brat dawał już koszyk z alkoholem i ze słodyczami + dyplom. Nie chce się powtarzać i myślę nad czymś takim:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
vicky0019
Fajna Kobietka

Post autor: vicky0019 »

Ja znalazłam fajne podziękowania .Oskary za najlepszych rodziców :)
Obrazek
Ostatnio zmieniony wt lis 19, 2013 6:21 pm przez 456, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: brak opcji img
fotograf ślubny warszawa
Awatar użytkownika
Panna_Mysia
Fajna Kobietka

Post autor: Panna_Mysia »

kasia1990 pisze:ja dla rodziców mam już zamówione dyplomy ukończenia studiów rodzicielskich :) kwiaty oczywiście również będą, ale dyplom sam w sobie będzie fajną i zabawną pamiątką :) a dyplomy wyglądają tak http://www.podziekowaniadlarodzicow.pl/
Kasiu, świetny pomysł!

Ja mam jednak problem innej natury niż samo wybranie upominku.
Otóż, ja i mój przyszły mąż mieszkamy razem od roku i wychowyujemy mojego synka z poprzedniego związku. Ślub będzie cywilny w urzędzie, a po nim uroczysty obiad z tańcami i alkoholem, czyli można powiedzieć, że przyjęcie dla najbliższych bez poprawin. Od moich rodziców dostaliśmy pełne wyposażenie mieszkania, tj. meble, sprzęt RTV i AGD. W podziękowaniu podarowaliśmy im piękną księgę ozdobioną kwiatami, na stojaku, z wypisanym wierszem o miłości i rodzinnym cieple. W zorganizowaniu ślubu nie będą pomagać, czyli zostają podziękowania za trud wychowania panny młodej. Mąż jednak nie dostał od swoich rodziców nic, nie będzie też ich angażował w pomoc przy ślubie, zaś wychowywał się z babką (która na podziękowania nie zasługuje), bo mama pracowała za granicą a ojciec alkoholik nawet nie będzie zaproszony na ceremonię. Czy w takim razie rozsądnie byłoby podziękować moim rodzicom i jego mamie za wychowanie? I jaki wówczas dać prezent, same kwiaty? A może po prostu zrezygnować z podziękowań?
Jeśli lubisz testować nowości i otrzymywać darmowe produkty, rodzina Myszy ser-decznie zaprasza na gryzoniowy blog - http://www.mysia-familia.blogspot.com
jasama
Miła Kobietka

Post autor: jasama »

Panna_Mysia: Zawsze warto podziękować rodzicom, w końcu to oni nas wychowali i ukształtowali w jakiś sposób.

My z mężem daliśmy kryształowe statuetki. Wybraliśmy Różę Miłości:
Obrazek
Piękne, indywidualne podziękowania i róża- kwiat pełen miłości. Rodzice byli zachwyceni i wyraźnie wzruszeni.
Ostatnio zmieniony wt wrz 03, 2013 8:39 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie SPAMować forum
poolook

Post autor: poolook »

Podziękowania dla rodziców są najważniejsze w całej tej ceremonii.

Post autor: maggietka »

Ja jak brałam ślub to razem z mężem podarowaliśmy rodzicom taką fotoksiążkę SPAM ze zdjęciami z naszego ślubu :) prezent bardzo im się podobał, byli zachwyceni :)
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 9:55 am przez Hadassa, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: proszę nie SPAMować forum
Awatar użytkownika
Hosenka
Miła Kobietka

Post autor: Hosenka »

Jak dla mnie takie statuetki całkiem ok bo zostaje pamiątka na lata.
Bo w życiu ważne są tylko chwile...
fajna babka

Post autor: fajna babka »

My wręczyliśmy zdjęcie usg naszego przyszłego potomka w ramkach :) półtorej miesiąca przed weselem dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Pierwszy wyczekiwany wnuk u moich rodziców, łezka się w oku kręciła. Oprócz tego podarowaliśmy im weekend w SPA . Zakupiliśmy voucher na Grouponie i cena wyszła niewiele większa jak za kosz z kwiatami i jakiś alkohol do tego. Cała czwórka była bardzo zadowolona. Możecie też spróbować poszukać czegoś w tym sklepie, jest sporo ciekawych propozycji dostosowanych pod konkretną okazję czy wiek SPAM

PODZIEKUJEMY ZA LINK
TillTheEnd

Post autor: TillTheEnd »

Ja robię podziękowania w formie 3 minutowego filmu, na którym przyczepiamy to sznurka nasze zdjęcia z dzieciństwa, uśmiechamy się, w tle leci ed sheeran 'photograph' i pojawiają się wstawki z tym za co dziękujemy rodzicom. Mam nadzieję, że wypali. Trzymajcie kciuki xDD
zrozpaczonazona

Post autor: zrozpaczonazona »

U nas nie będzie żadnego podziękowania dla rodziców. Ojciec mojego narzeczonego jest alkoholikiem i nawet nie wiemy czy będzie zaproszony, i nie mamy zbyt dobrych kontaktów z matkami. Poza tym, podziękowanie dla rodziców jest za wychowanie i "oddanie" dziecka, a to się trochę mija z celem, jak się wyprowadziłam ponad rok temu i mieszkam z mężem.
Ania_B

Post autor: Ania_B »

My z narzeczonym długo szukaliśmy idealnego prezentu - koleżanka fotografka poleciła nam Printu. Umówiliśmy się na sesję narzeczeńską i zrobiliśmy fotoksiążkę. Rodzice byli zachwyceni! Do dziś pokazują! Wykorzystaliśmy co prawda gotowy szablon ale maja naprawdę fajne wzory, dodaliśmy daty, imiona i po tygodniu mieliśmy prezent. Polecamy z całego serducha LINK

DZIEKUJEMY ZA SPAM
Awatar użytkownika
Muszka88

Post autor: Muszka88 »

My podziękowania dla rodziców będziemy mieć w formie filmiku który puścimy już na ślubie :) . Czekamy tylko na cieplejszy tydzień by móc go nagrać z kamerzystami :)
"Nie ma nic bardziej niesprawiedliwego niż nieodwzajemniona tęsknota”.
Awatar użytkownika
madziaks
Miła Kobietka

Post autor: madziaks »

pamiątkowa księga, kosz delikatesowy z winem, kawa itp najczęściej spotykałam na weselach
Kosze prezentowe, delikatesowe, pomysł na prezent
minerwa90

Post autor: minerwa90 »

My podarowaliśmy duże, ręcznie malowane obrazy naszych rodziców z ich dnia ślubu.
Byli zachwyceni :)
Bliżej natury ->kosmetyki naturalne
Awatar użytkownika
inek
Extra Kobietka

Post autor: inek »

Mamy zamowione obrazy z drzewami, liscie maja w ksztalcie serc, a na tych lisciach wypisane za co im dziekujemy. Dodatkowo dekoratorka zrobi nam skrzynke z kwiatami do ktorej wlozymy jeszcze jakis alkohol.
Szczęście to radość z nowego dnia,
bezchmurne niebo w południe i słowo "kocham" na dobranoc...
lana

Post autor: lana »

dla mnie super pomysłem jest zrobienie czegoś szalonego dla rodzicó, zaśpiewanie im piosenki, zatańczenie dla nich, albo jakiś zabawny filmik. A do tego kwiaty- ostatnio modne s atakie kwiatowe boxy;)
Przewodnik po Krakowie - krakow-zwiedzanie.pl
sreberko

Post autor: sreberko »

Nie cierpię tej piosenki "cudownych rodziców mam" ;| Tak mi się nie podoba, że nie wiem. U nas na podziękowania były kwiaty - ale nie cięte, tylko w skrzynkach, ze można przesadzić, i takie koszyki z prezentami - kawa, herbata, słodycze (takie z górnej półki troche). A co myślicie o podobnym podziekowaniu dla świadków?
Na zniszczone włosy bez połysku polecam mój ulubiony salon fryzjerki Fryzjer Konin - w salonie Health & Beuaty.
Ania_B

Post autor: Ania_B »

sreberko pisze:Nie cierpię tej piosenki "cudownych rodziców mam" ;| Tak mi się nie podoba, że nie wiem. U nas na podziękowania były kwiaty - ale nie cięte, tylko w skrzynkach, ze można przesadzić, i takie koszyki z prezentami - kawa, herbata, słodycze (takie z górnej półki troche). A co myślicie o podobnym podziekowaniu dla świadków?
Myślę, że dla świadków to powinien być symboliczny prezent lub po prostu podziękowania. Raczej nie przesadzałabym z tymi podarunkami ..
judyta88

Post autor: judyta88 »

Zależy jaki ma się budżet - my chcieliśmy odwdzięczyć się czymś droższym, ponieważ rodzice mieli bardzo duży wkład finansowy w nasze wesele. Ja wybrałam dla swoich rodziców robota kuchennego magimix od Ronic'a , bo od dawna o nim mówiła. Czasem warto posłuchać czego rodzice po prostu potrzebują w domu ;)
malwinka146

Post autor: malwinka146 »

Ja jednak myślę, że prezent dla rodziców z takiej okazji powinien być wzruszający i skłaniający do wspomnień. Nowy robot kuchenny wydaje mi się jakiś taki... niedopasowany ;) no ale każdy ma swoje preferencje. Nasi rodzice dostali od nas po bukiecie kwiatów (kremowe róże przewiązane czerwoną wstążką, wyglądały elegancko i schludnie, inaczej niż wszechobecne wypakowane kwieciem po brzegi kosze) i po drewnianym albumie na zdjęcia ze specjalną dedykacją. Zależało nam na tym, by mieli ciekawą pamiątkę, ale żeby nie był to zbieracz kurzu :)
ODPOWIEDZ