Jak urozmaicić wesele ?

Jedyny dzień w życiu, tak ważny dla kobiet. Jak zorganizować wesele? Jaką suknię kupić? Ślub kościelny czy cywilny? Chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, a może podzielić się swoimi doświadczeniami? Zapraszamy do pisania tutaj.
ODPOWIEDZ
raulq7

Jak urozmaicić wesele ?

Post autor: raulq7 »

Witam

Tak się składa, że zobowiązałem się pomóc w organizacji atrakcji na pewien ślub. I mam wymyślić coś co będzie zabawiało gości, tak by kluczowymi aspektami nie była tylko muzyka i jedzenie. Czy moglibyście mi polecić jakieś atrakcje (nie chodzi mi o popularne zabawy weselne) które pozwoliły by zapamiętać to wesele wszystkim gościom zarówno tym najmłodszym, jak i najstarszym ?
Co jest teraz modne ?
WeselneZaplecze

Re: Jak urozmaicić wesele ?

Post autor: WeselneZaplecze »

Myślę, że pokazy barmańskie. Już gdzieś o tym pisałam, że cieszą się dużym zainteresowaniem gości weselnych.
Obrazek
martynka
Jestem tu nowa :)

Post autor: martynka »

Skłaniam się do postu poprzednika.
Byłam ostatnio na takim weselu gdzie zatrudniono specjalnych profesjonalnych barmanów i muszę powiedzieć że gościom coś takiego bardzo przypadło do gustu. Przez całe wesele i poprawiny byliśmy raczeni przeróżnymi ciekawymi i egzotycznymi drinkami przygotowywanymi w efektowny sposób, który budził zaciekawienie gości w każdej grupie wiekowej. Mnie się to spodobało na tyle, że sama chyba na swoje wesele ich wynajmę
raulq7

Dzięki za odpowiedzi :)
Z tego co widzę, rzeczywiście jest to na czasie, rozmawiając ze znajomymi którzy są stałymi bywalcami wesel również dowiedziałem się o tym i mówili że jest to bardzo fajna atrakcja.
Czy moglibyście mi przybliżyć jak to wygląda kosztowo i kto świadczy takie usługi ?
Dawid2003_pl

Post autor: Dawid2003_pl »

Fajnym pomysłem sa tez latające lampiony. Jeden kosztuje ok 3 złotych. daje się go każdej weselnej parze i np ok 24 wszyscy swoje zapalają i puszczają w powietrze. Efekt jest oszałamiający.
Dawid2003_pl

Post autor: Dawid2003_pl »

Fajnym pomysłem sa tez latające lampiony. Jeden kosztuje ok 3 złotych. daje się go każdej weselnej parze i np ok 24 wszyscy swoje zapalają i puszczają w powietrze. Efekt jest oszałamiający.
tusia25

Post autor: tusia25 »

pokaz barmański to fajny pomysł, ale chyba sporo kosztuję taka usługa?? i jak to wygląda, ja nigdy się jeszcze nie spotkałam z czymś takim... czy barman ma tylko pokaz przez jakiś czas, czy przez całe wesele serwuje drinki??
a co do lampionów - bardzo mi się podoba ta koncepcja:)
a jeśli chodzi o zabawy weselne, polecam poszukanie fajnego zespołu, który w ramach oczepin organizuje zabawy dla gości.
martynka

Z tego co wiem na weselu mojej bliskiej psiapióły, gdzie z czymś takim się spotkałam ona musiała kupić wszystkie produkty potrzebne do drinków. Wszystko reszta należało do zadań dwóch barmanów których wynajęła na to wesele. A umieli sporo, bo w naprawdę fajny sposób przyrządzali przeróżne drinki rozbawiając przy tym dzieciaki i zaciekawiając resztę. Prawie jak w takim jednym filmie z Tomem Cruisem, gdzie był barmanem. (Nie chcę podawać tytułu by nie spalić)
W drugi dzień na poprawiny był już tylko jeden barman. Ale jak wiadomo w poprawiny każdy ma nieco mniej energii i spokojnie sobie poradził z panującym tam ruchem.
Z tego co wiem koleżanka zamknęła się w okolicach 3 000 zł za dwa dni.
Ogólnie bardzo fajna rzecz, jeśli chcesz mogę sie zapytać o kontakt do nich. Z mojej oceny są warci polecenia.

Inny sposób to wpisać w wyszukiwarkę "weselny drink bar" i wyskoczą Ci oferty ludzi, którzy się tym zajmują
raulq7

Czyli chodzi Ci o nich ? .......
Jak tak patrzę na ich ofertę jest dosyć ciekawa. I nawet cenowo prezentują się nieźle w porównaniu do konkurencji :) Ale odpisz bym wiedział o kim dokładnie mówiłaś

treść zmieniona przez moderatora

proszę nie spamować
martynka

Gratuluję wyczucia :) Właśnie o nich chodziło.
I nie zapomnij zapytać o rabat, bo wiem że taki przysługuje przy odpowiednio wcześniejszej rejestracji

A odnośnie kontaktu do nich to proszę :)
Radosław Podlaski
505 117 567
[email protected]
kasia1990

Post autor: kasia1990 »

Myślę,że ciekawym pomysłem jest też para dzieci wykonująca profesjonalny pokaz tańca :) byłam na takim weselu, gdzie własnie coś takiego miało miejsce i wszystkim gościom naprawdę się podobało :) widziałam też dziewczyny tańczące w strojach cygańskich, to też było ciekawe ale może odwrócić uwagę od panny młodej ;D
dzo

Post autor: dzo »

nie spamujcie ;)
Hanus

Post autor: Hanus »

Ten pomysł z pokazami barmańskimi jest genialny! Już wysłałam SMS-a mojej drugiej połowie, że musimy taki mieć na naszym weselu! Dziękuję Dziewczyny! ;) Może macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły? Będę wdzięczna za każdą natchnioną myśl! :)
Solina

Post autor: Solina »

Pluszowe maskotki... Znaczy ludzie poprzebierani w stroje pluszowe z różnych bajek. Fajnie nakręcają zabawę. Porobią też zdjęcia. Tu jest ich oferta: www.wesolepluszaki.pl
Niezwykłe atrakcje weselne - www.wesolepluszaki.pl
Awatar użytkownika
krokusss
Miła Kobietka

Post autor: krokusss »

ja co prawda puszczałam lampiony na jakimś obozie studenckim, ale rzeczywiście czysta magia, w sam raz na wesele. Myślę, że pokaz barmański też jest niczego sobie, ale wszystko zależy od budżetu ...
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

Mieliśmy latające lampiony, magiczna sprawa, puszczana przed oczepinami :)
Jagoda_82

Post autor: Jagoda_82 »

My zastanawialiśmy się nad sztucznymi ogniami i lampionami. W końcu padło na lampiony. Dały nam tyle samo frajdy co gościom ;)
sun979

Post autor: sun979 »

Ja również myślę o lampionach na swoim weselu :) Czy jest to bezpieczne? Nie podpali się coś w okolicy jak puścimy ok. 30 lampionów? :)
paula

Post autor: paula »

sun979 pisze:Ja również myślę o lampionach na swoim weselu :) Czy jest to bezpieczne? Nie podpali się coś w okolicy jak puścimy ok. 30 lampionów? :)
nie są niebezpieczne ;) jednak ja bym tego nie wybrała na wesele - po prostu nie podoba mi się to "puszczanie" lampionów :D
brunecia
Extra Kobietka

Post autor: brunecia »

żeby puszczać lampiony musisz mieć zgodę straży pożarnej, jednak wiele restauracji przymyka na to oko i można puszczać.
sun979

brunecia pisze:żeby puszczać lampiony musisz mieć zgodę straży pożarnej, jednak wiele restauracji przymyka na to oko i można puszczać.
To może fajerwerki byłyby lepsze i bezpieczniejsze? ;)
sun979

brunecia pisze:żeby puszczać lampiony musisz mieć zgodę straży pożarnej, jednak wiele restauracji przymyka na to oko i można puszczać.

Hmmm... a gdyby lampiony zamienić na fajerwerki? Co Wy na to? :)
paula

no wydaje mi się że po oczepinach fajerwerki odpalić to może być dość ciekawie ;)
sun979

paula.x111 pisze:no wydaje mi się że po oczepinach fajerwerki odpalić to może być dość ciekawie ;)
i może bardziej bezpiecznie, bo zrobią to np. kelnerzy. nie?

To potem nowy rok by się kojarzył z naszym weselem ;P
paula

no właśnie ;)
ja raczej nie chciałabym takich dodatkowych atrakcji, choć może mój facet będzie nalegał
ODPOWIEDZ