Pocenie się pod pachami -zastrzyki?
Pocenie się pod pachami -zastrzyki?
Hej. Oglądałam kiedys program o kobiecie która nadmiernie pociła sie pod pachami. I miała zabieg polegajacy na zastrzykach które dostawała w miejsce w którym najbardziej sie pociła. Wiecie może coś o tym? wiem tylko ze jej to bardzo pomogło i miała problem z głowy? Wiecie moze ile to może kosztować? W necie jest mało informacji o tym. Mam ten sam problem i chiałabym tego spróbować. 
Re: Pocenie się pod pachami
Ja po urodzeniu dziecka strasznie się pociłam jak facet który właśnie wyszedł z siłowni kupiłam etiaxil w aptece i do dziś mam spokój nawet latem się nie pocę polecam koszt to około 50zl za preparat dostępny w aptekach.
Tylko pamiętajcie, że pocenie się jest zdrowe
może nieestetyczne, ale zdrowe.
- aneczka_brie
- Jestem tu nowa :)
Pocenie jest zdrowe, ale do czasu. Mój facet uprawiał sport i miał nadmierną potliwość - łapały go ogromne skurcze. Bez wspomagania się odżywkami(izotoniki) nie miał szans na przespanie spokojnie nocy
Moda, styl, trendy ...
Ja używam Antidrala i skutkuje.
U mnie dobrze zadziałał antyperspirant od Ziaji, kosztuje niewiele a jest skuteczny, podobnie jak Etiaxil, jedyny jego minus to fakt, że po goleniu nie można go używać, bo piecze przeokrutnie 
Niestety ja próbowałam wszystkie te specyfiki o których piszecie,pomagało chwilowo..
przynajmiej u mnie,dlatego długo szukałam ,prawie3lata żyłam w absolutnym dyskomforcie nie do opowiedzenia co ja przeżywałam,teraz moje życie się zmieniło a to na tyle ,że chodzę spoko między ludzi w pracy z uśmiechem wyciągnę rękę,jasne bluzeczki ubieram i wykrojone,jednym słowem
,zrozumie to jedynie ten kto podobnie jak ja był odsunięty od społeczeństwa i chętny jest inwestować,dla mnie najważniejsze jest to że zapłaciłam i rezultaty osiągnełam ,to mnie najbrdziej cieszy 
Z tymi preparatami warto uwazac bo ona hamuja calkiem pocenie a czlowiek przeciez poci sie w jakims celu, prawda? moze warto pomyslec dlaczego organizm moze tak reagowac. Ktos pytał lekarza?
Tak w pewnym sensie masz rację,tylko że w przypadku urządzenia do jonoforezy pocenie hamuje się w tych najbardziej niepokojących miejscach tam gdzie jedym słowem leje się np ręce,nogi,pachy i nie możesz być między ludźmi to przecież ma logikę
jeżeli gdzieś lekko jest człowiek spocony to
też mi się wydaje ,że jest naturalne i nie jest potrzeba ,wystarczy jakież deo 
-
tomaszjawor10
- Jestem tu nowa :)
Też słyszałem o takich zabiegach, ale nie jestem przekonany co do skuteczności tej metody, póki co zostaje mi zwykły antyperspirant.
Potrzebuję szambo wodoszczelne do ogródka.
-
e-kosmeo_pl
- Miła Kobietka
To już pytania do lekarza,w pierwszej kolejności dermatologa bo tylko on będzie moim zdaniem sensowną opcją,nie rób niczego pochopnie na własną rękę.
- Specjalista Aspazji
- Fajna Kobietka
Jest to zabieg z wykorzystaniem toksyny botulinowej. Polega on na wstrzyknięciu w problematyczne miejsca botoksu i zahamowaniu nadmiernego wydzielania potu. Zabieg utrzymuje się do około roku.
Myślę że jak ktoś ma kasę niech spróbuje ...
Na ogólne pocenie się podobno są jakieś środki
nie miałam nigdy takiego problemu, ale mój były chłopak miał i wiem że zaczął coś stosować i nawet mu pomogło
Też uważam, że nadpotliwość powinien stwierdzić lekarz. Pocenie się jest nam potrzebne fizjologicznie. Trzeba je leczyć dopiero, gdy rzeczywiście jest nadmierne. Poza tym nie wiem, czy wiecie, że sam pot nie śmierdzi, to śmierdzi pot, który wszedł w reakcję chemiczna z bakteriami, które mamy na powierzchni skóry. Mój mąż miał poważny problem z nadpotliwością, który leczyliśmy botoxem w klinice medycyny estetycznej.
trudno kogoś przekonywać że to czy tamto jest lepsze,ale sam nic człowiek nie zmoże i warto jest zerknąć co polecają inni.Też cuda wyprawiam bo potliwość tak znieprzyjemnia mi życie że jestem chętna eksperymentować z własnym ciałem,jedyne czego się boję to operacja,Czytam tutaj wasze rady ale praktycznie wszystko wypróbowałam,zainteresowała mnie ta jonoforeza ma ktoś jeszcze z tym urządzeniem jakieś doświadczenie
-
michalina90
- Fajna Kobietka
Re: Pocenie się pod pachami -zastrzyki?
Kup sobie dobry bloker potu z ziaji jest skuteczny sama stosowałam
grywalizacja na http://sanitera.pl